Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

De 40-40-20-inkoper

Tijdens de University of Twente Purchasing Conference bleek de zogenaamde 40-40-20-inkoper een succesformule te zijn. Maar hoe duurzaam is dit model? Inkoophoogleraar Holger Schiele, een van de sprekers van het congres en zelf werkzaam aan de Universiteit Twente, doet verslag.

Deal

‘Mijn werkgever zal hier de vruchten van plukken’

Freddy Nieuwenhuize, procurement & supply chain manager bij Croon Elektrotechniek en bestuurslid van de NEVI Kring ZuidWest, is de afgelopen twee jaar deelnemer geweest in de NEN-normcommissie die werkt aan de totstandkoming van ISO 20400.

Deal

Groeien door productization of specialiseren

Het huidige aanbod van leveranciersvoldoet niet aan de stijgende vraagvan oem’s naar productization: meerwaarde creëren dan alleen maarproduceren. Overbrugging van deze mismatch gaat met drie stappen vooruit, twee achteruit. Onderzoeker Paul Schuurmans geeft knelpunten aan en biedt aanknopingspunten voor oplossingen.

Deal

Lever toegevoegde waarde aan marketing

Tot voor kort hielden marketeers hun inkoopcollega’s angstvallig buiten de deur. Door een aantal duidelijke trends komt er nu ruimte voor inkoop om toegevoegde waarde te bieden. Managing consultant Sander Koopmans laat die trends de revue passeren.

Deal

Wilgenrijk en Royal HaskoningDHV omarmen BVP

Expertise van opdrachtnemers krijgt ook in de bouwwereld steeds meer ruimte. Maar betekent ‘best value procurement’ ook echt vooruitgang? Drie experts die nauw betrokken zijn bij een van de grootste private gebiedsontwikkelingen in Nederland laten er hun gedachten over gaan.

Deal

Woningcorporaties professionaliseren inkoop met shared service centrum

Het opzetten van een shared service centrum biedt organisaties de mogelijkheid om bepaalde specialismen te ontwikkelen die zij alleen moeilijk van de grond kunnen krijgen. Trevin is een shared service centrum voor inkoop en ICT voor de drie woningcorporaties Intermaris Hoeksteen, Woonwaard en Wooncompagnie. Harco Bouwman is inkoopmanager bij Trevin.

Deal

Overijssel professionaliseert management van contracten en leveranciers

In 2009 werd in de provincie Overijssel een shared service center (SSC) inkoop opgericht. De voornaamste doelstelling van het centrum was het borgen van de rechtmatigheid van inkoop door de verschillende lokale eenheden. De volgende uitdaging is het verbeteren van de doelmatigheid. Dit gebeurt door het contract- en leveranciersmanagement te professionaliseren.

Deal

Opinie: Nederland betaalt de hoofdprijs

De inhoud van een artikel van journaliste Esther Rosenberg in de NRC (zie samenvatting hiernaast) over de prijsverschillen tussen Duitsland en Nederland voor wat betreft medische hulpmiddelen is voor mij niet nieuw. En als het goed is voor velen met mij, zowel instellingen als leveranciers, niet.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren