Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

Trends in contractmanagement

Onder de titel ‘Contractmanagement, Cost or Profit Center?’ vond recent de zesde Nationale Contractmanagement Conferentie plaats die werd bijgewoond door contractmanagers, inkopers en supply managers.

Deal

De 40-40-20-inkoper

Tijdens de University of Twente Purchasing Conference bleek de zogenaamde 40-40-20-inkoper een succesformule te zijn. Maar hoe duurzaam is dit model? Inkoophoogleraar Holger Schiele, een van de sprekers van het congres en zelf werkzaam aan de Universiteit Twente, doet verslag.

Deal

‘Mijn werkgever zal hier de vruchten van plukken’

Freddy Nieuwenhuize, procurement & supply chain manager bij Croon Elektrotechniek en bestuurslid van de NEVI Kring ZuidWest, is de afgelopen twee jaar deelnemer geweest in de NEN-normcommissie die werkt aan de totstandkoming van ISO 20400.

Deal

Groeien door productization of specialiseren

Het huidige aanbod van leveranciersvoldoet niet aan de stijgende vraagvan oem’s naar productization: meerwaarde creëren dan alleen maarproduceren. Overbrugging van deze mismatch gaat met drie stappen vooruit, twee achteruit. Onderzoeker Paul Schuurmans geeft knelpunten aan en biedt aanknopingspunten voor oplossingen.

Deal

Lever toegevoegde waarde aan marketing

Tot voor kort hielden marketeers hun inkoopcollega’s angstvallig buiten de deur. Door een aantal duidelijke trends komt er nu ruimte voor inkoop om toegevoegde waarde te bieden. Managing consultant Sander Koopmans laat die trends de revue passeren.

Deal

Inkoop: quo vadis?

Waar gaat het met de inkoopfunctie naartoe en wat is de rol van inkoop bij innovatie? Daarover boog een groep cpo’s en inkoopmanagers uit de publieke en private sector zich. Hans Hopmans, director KPMG Procurement Advisory, vat de levendige discussies bondig samen. Gezocht: inkoopleiders met ondernemersbloed.

Deal

Wilgenrijk en Royal HaskoningDHV omarmen BVP

Expertise van opdrachtnemers krijgt ook in de bouwwereld steeds meer ruimte. Maar betekent ‘best value procurement’ ook echt vooruitgang? Drie experts die nauw betrokken zijn bij een van de grootste private gebiedsontwikkelingen in Nederland laten er hun gedachten over gaan.

Deal

Waarom kopen als je kunt delen?

Rijnstate is het eerste ziekenhuis dat de business-to-business deel marktplaats FLOOW2 inzet. Binnen dit Arnhemse ziekenhuis ligt de verantwoordelijkheid bij de inkoopdeling. Inkoopmanager Royan van Velse vertelt hoe dat gaat.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren