Nevi
0
Opleidingen

Supplier relationship management

Het realiseren van waarde uit leveranciersrelaties krijgt steeds meer aandacht. Heb jij het gevoel dat er meer potentie zit in de samenwerkingsrelaties met leveranciers? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Je leert:
 • identificeren welke leveranciers belangrijk zijn en waarom.
 • inzicht te krijgen in hoe je het maximale uit de relatie haalt. 
 • strategische samenwerkingsrelaties managen. 

Over deze opleiding

OPLEIDINGSDUUR
3 maanden
OPLEIDINGSVORM
Blended 16 plekken beschikbaar
Erkenning
Branche erkend diploma
Prijs vanaf
€ 3.807,00 excl. btw
Ledenprijs vanaf
€ 3.430,00 excl. btw
De bovengenoemde opleidingsprijzen zijn exclusief BTW en exclusief het examengeld

Ga voor een effectieve keten met Supplier relationship management

Het blijvend en duurzaam creëren van waarde is voor veel organisaties een actueel vraagstuk. Om een oplossing te vinden voor deze opgave kiezen veel organisaties voor een intensievere samenwerking met leveranciers. Kortom, het realiseren van waarde uit leveranciersrelaties krijgt steeds meer aandacht. 

Heb jij het gevoel dat er meer potentie zit in de samenwerkingsrelaties met leveranciers? Dan biedt de opleiding Supplier relationship management (SRM) uitkomst. Na het volgen van de opleiding kun je via de SRM-aanpak meer waarde uit de samenwerking met leveranciers halen. 

Past de opleiding Supplier relationship management bij jou? 

 • Ben jij als professional betrokken en/of verantwoordelijk voor het managen van contracten en leveranciersrelaties? 
 • Wil jij je ontwikkelen op het gebied van Supplier relationship management? 
 • Heb jij hbo werk- en denkniveau? 
 • En heb je enkele jaren werkervaring op het gebied van inkoop-, contract- of leveranciersmanagement?
Dan is de opleiding SRM geschikt voor jou. 

De opleiding is ook zeer geschikt als je de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement of Nevi 2 hebt afgerond en je je verder wilt bekwamen op het gebied van het realiseren van waarde uit leveranciersrelaties.

 

   Studieprogramma Supplier relationship management

De opleiding Supplier relationship management (SRM) bestaat uit verschillende onderdelen met elk een eigen kernthema. De onderdelen samen vormen de basis voor de SRM-aanpak. Je sluit de opleiding af met het maken van een SRM-ontwerp voor een specifieke leverancier van jouw organisatie.  Hieronder lees je wat er in de kernthema's aan bod komt.

2 dagdelen
In dit eerste deel van de opleiding verkennen we de veranderende wereld waarin organisaties werken en wat dit betekent voor de leveranciers waarmee organisaties samenwerken. Welke bijdrage moeten leveranciers leveren om als organisatie succesvol te kunnen zijn en waarom? Hoe kan Supplier Relationship Management organisaties helpen om deze bijdrage daadwerkelijk te realiseren? Daarnaast krijg je antwoord op de vraag hoe je vaststelt welke leveranciers waarom belangrijk zijn en hoe je een constructieve relatie met hen opbouwt. In deze les behandelen we de volgende onderwerpen:
 • SRM - noodzaak en waardecreatie;
 • Het fundament van SRM;
 • Segmentatie van het leveranciersbestand;
 • Cross supplier cooperation;
 • Segmentatie en productlevenscyclus;
 • Customer of choice.
2 dagdelen
Tijdens de tweede lesdag gaan we op basis van de segmentatie van het leveranciersbestand (les1) de leveranciersprestatie meten en op basis van deze meeting starten met leveranciersprestatieverbetering en leveranciersontwikkeling. Hierbij behandelen we de volgende onderwerpen:
 • Prestatiemeting van leveranciers;
 • Leveranciersprestatieverbetering- en ontwikkeling.
2 dagdelen
In de derde les behandelen wij het managen van de relatie met een leverancier. Belangrijke activiteiten hierbij zijn risicomanagement, supplier review en supplier interface mapping. Verder gaan we in op een leveranciersgedragscode en een relatiehandvest. We behandelen in deze les de volgende onderwerpen:
 • Risicomanagement;
 • Supplier review;
 • Supplier interface.
2 dagdelen
In het laatste onderdeel van de opleiding staan we stil bij de vraag hoe je strategische samenwerkingsrelaties met leveranciers kunt opbouwen en managen. Ook behandelen we innovatie als een belangrijke drijfveer voor concurrentievoordeel. En gaan we in op Supply Chain Management als onderdeel van Supplier Relationship Management. In de vierde les  behandelen we de volgende onderwerpen:
 • Strategisch samenwerken;
 • Innovatie;
 • Supply chain management.

 

Examen

Je sluit de opleiding af met een presentatie waarbij je een SRM-ontwerp maakt voor een specifieke leverancier van jouw organisatie.

Vrijstellingen

Voor de opleiding SRM is het niet mogelijk om een vrijstelling aan te vragen.


Supplier Relationship Management

De prijslijst geeft je een helder overzicht hoe de ledenprijs en de niet-ledenprijs van de opleiding Supplier Relationship Management is opgebouwd op basis van de verschillende onderdelen. Download hierboven de prijslijst.

Locaties en startdata

Supplier relationship management

Veelgestelde vragen

Met blended learning combineren we de kracht van klassikale bijeenkomsten met de flexibiliteit van online leeractiviteiten. Dit betekent dat je flexibeler je tijd kunt indelen. We verwachten dat je thuis zelf je lessen voorbereidt door het bekijken van video’s, het maken van e-learnings en het beantwoorden van oefenvragen. Zo maak je je alvast de theorie eigen. Tijdens de klassikale lessen ligt de focus op samen oefenen, verdiepen, verbreden, discussiëren en reflecteren.
Ongeveer 3 weken voordat de opleiding start ontvang je bericht van ons en hoor je definitief of de opleiding doorgaat. We streven continu naar de meest optimale leerervaring voor onze deelnemers. Hiervoor kijken we o.a. naar een minimum aantal deelnemers en de groepsdynamiek.
Ongeveer 3 weken voor de start van deze opleiding kan je het lesmateriaal vinden in je persoonlijke Mijn Nevi- account. Deze kan je vinden op nevi.nl rechtsboven onder ‘Account’.
Deze opleiding gaat in de regel altijd door op deze locatie: Zeist.
Ongeveer 9 weken voor de start van de opleiding ontvang jij of jouw organisatie de factuur.

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen