Nevi
0
Opleidingen

Supplier relationship management

Het realiseren van waarde uit leveranciersrelaties krijgt steeds meer aandacht. Heb jij het gevoel dat er meer potentie zit in de samenwerkingsrelaties met leveranciers? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Je leert:
 • identificeren welke leveranciers belangrijk zijn en waarom.
 • inzicht te krijgen in hoe je het maximale uit de relatie haalt. 
 • strategische samenwerkingsrelaties managen. 

Over deze opleiding

OPLEIDINGSDUUR
3 maanden
OPLEIDINGSVORM
Blended 16 plekken beschikbaar
Erkenning
Branche erkend diploma
Prijs vanaf
€ 3.661,00 excl. btw
Ledenprijs vanaf
€ 3.298,00 excl. btw
De bovengenoemde opleidingsprijzen zijn exclusief BTW en inclusief het examengeld

Ga voor een effectieve keten met Supplier relationship management

Het blijvend en duurzaam creëren van waarde is voor veel organisaties een actueel vraagstuk. Om een oplossing te vinden voor deze opgave kiezen veel organisaties voor een intensievere samenwerking met leveranciers. Kortom, het realiseren van waarde uit leveranciersrelaties krijgt steeds meer aandacht. 

Heb jij het gevoel dat er meer potentie zit in de samenwerkingsrelaties met leveranciers? Dan biedt de opleiding Supplier relationship management (SRM) uitkomst. Na het volgen van de opleiding kun je via de SRM-aanpak meer waarde uit de samenwerking met leveranciers halen. 

Past de opleiding Supplier relationship management bij jou? 

 • Ben jij als professional betrokken en/of verantwoordelijk voor het managen van contracten en leveranciersrelaties? 
 • Wil jij je ontwikkelen op het gebied van Supplier relationship management? 
 • Heb jij hbo werk- en denkniveau? 
 • En heb je enkele jaren werkervaring op het gebied van inkoop-, contract- of leveranciersmanagement?
Dan is de opleiding SRM geschikt voor jou. 

De opleiding is ook zeer geschikt als je de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement of Nevi 2 hebt afgerond en je je verder wilt bekwamen op het gebied van het realiseren van waarde uit leveranciersrelaties.

 

   

Studieprogramma Supplier relationship management

De opleiding Supplier relationship management (SRM) bestaat uit verschillende onderdelen met elk een eigen kernthema. De onderdelen samen vormen de basis voor de SRM-aanpak. Je sluit de opleiding af met het maken van een SRM-ontwerp voor een specifieke leverancier van jouw organisatie.  Hieronder lees je wat er in de kernthema's aan bod komt.

2 dagdelen
In dit eerste kernthema van de opleiding verkennen we de veranderende wereld waarin organisaties werken en wat dit betekent voor de leveranciers waarmee organisaties samenwerken. Welke bijdrage moeten leveranciers leveren om als organisatie succesvol te kunnen zijn en waarom? Hoe kan de Supplier relationship-aanpak organisaties helpen om deze bijdrage daadwerkelijk te realiseren? Hierbij behandelen we de volgende onderwerpen:
 • SRM, noodzaak en waardecreatie
 • Onderdelen SRM
2 dagdelen
Na de introductie zoomen we in op leveranciers waar organisaties mee samenwerken (supply base). Je krijgt antwoord op de vraag hoe je vaststelt welke leveranciers waarom belangrijk zijn. Daarnaast leer je een leveranciersprestatie-meetsysteem te ontwerpen en implementeren. In het tweede kernthema gaan we in op de volgende onderwerpen:
 • Segmentatie van het leveranciersbestand
 • Prestatiemeting van leveranciers
2 dagdelen
In het derde kernthema gaan we in op relatiemanagement als onderdeel van leveranciersmanagement. Je leert een passende relatievorm te realiseren richting leveranciers en grip te houden op bestaande relaties. Daarnaast krijg je antwoord op de vraag hoe je bepaalt welke interventies bij welke leverancier voor het gewenste resultaat zorgen. Ook behandelen we het coördineren van leveranciersmanagement in relatie tot de organisatiedoelstellingen. We behandelen de volgende onderwerpen:
 • Relatiemanagement
 • Leveranciersmanagement
2 dagdelen
In het laatste onderdeel van de opleiding staan we stil bij de vraag hoe je strategische samenwerkingsrelaties met leveranciers kunt managen. Je leert de kenmerken van strategische samenwerkingsrelaties kennen en welke segmenteringsmodellen geschikt zijn om relaties te identificeren. Ook behandelen we de relatie tussen supply chain management en Supplier Relationship Management. In het vierde kernthema behandelen we de volgende onderwerpen:
 • Managen van strategische samenwerkingsrelaties
 • Supply chain management

 

Examen

Je sluit de opleiding af met een examenopdracht waarbij je een SRM-ontwerp maakt voor een specifieke leverancier van jouw organisatie.

Vrijstellingen

Voor de opleiding SRM is het niet mogelijk om een vrijstelling aan te vragen.


Locaties en startdata

Supplier relationship management

Veelgestelde vragen

Met blended learning combineren we de kracht van klassikale bijeenkomsten met de flexibiliteit van online leeractiviteiten. Dit betekent dat je flexibeler je tijd kunt indelen. We verwachten dat je thuis zelf je lessen voorbereidt door het bekijken van video’s, het maken van e-learnings en het beantwoorden van oefenvragen. Zo maak je je alvast de theorie eigen. Tijdens de klassikale lessen ligt de focus op samen oefenen, verdiepen, verbreden, discussiëren en reflecteren.
Op de pagina STAP-budget vind je alle informatie. STAP-budget
Ja, we kunnen deze opleiding op maat aanbieden, toegespitst op je branche of op je organisatie. Nevi voor organisaties

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren