Nevi
0

Inkopen voor de publieke sector

Professionalisering van de publieke inkoopfunctie staat steeds centraler. Nevi behartigt de belangen van de publieke inkoopfunctie en biedt opleidingen en -trainingen, netwerkevents en vakkennis voor de publieke sector.

Volg een opleiding of training voor de publieke sector

Inkopen voor de overheid 

Meer dan 73 miljard euro per jaar. Zoveel inkoopkracht wordt jaarlijks aanbesteed door de overheid - en dit bedrag stijgt continu. Professioneel opdrachtgeverschap is dus essentieel. De verdere professionalisering van de publieke inkoopfunctie komt steeds meer centraal te staan. Succesvolle inkopers onderscheiden zich door hun communicatieve vaardigheden, sociale competenties en kennis van tools zoals de AanbestedingswetMaatschappelijk verantwoord inkopenContractmanagement en Sociaal domein.

Inkopen en aanbesteden vergt vakmanschap 

De veeleisende en dynamische maatschappelijke en bestuurlijke omgeving stelt hoge eisen aan de inkoopprofesional in de (semi) publieke sector. Inkoop in de (semi)publieke sector is dan ook sterk in beweging. Overheidsorganisaties realiseren zich dat ze een grote inkoopkracht hebben. Die kracht kan gebruikt worden in het belang van de maatschappij. De inkoopprofessional moet enerzijds rechtmatig handelen en heeft anderzijds de taak om maatschappelijke doelen te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verduurzaming en innovatie, en aan het creëren van faire kansen voor het MKB. Dit vergt vakmanschap van de inkoopprofessional: balanceren tussen rechtmatigheid én doelmatigheid is de kunst. 

Belangenbehartiging

Nevi Publiek dringt er bij de politieke partijen en in de media op aan de inkoopfunctie van de overheid serieus te nemen. Onze stelling: de overheid laat veel besparingen liggen. Met professionele inkoop kan de overheid besparen, met behoud en zelfs uitbreiding van maatschappelijke waarden als duurzaamheid, innovatie en een betere marktwerking.

Maatschappelijk programma

Inkopen en aanbesteden in en voor het publieke domein brengt maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee. Bekijk welke issues de komende periode extra aandacht krijgen van Nevi in het maatschappelijk programma professioneel opdrachtgeverschap.

Meer weten over inkopen voor de publieke sector?

Hieronder vind je alle opleidingen en trainingen die je meer leren over inkopen voor de publieke sector. Vind je het lastig om een keuze te maken? Vind je jouw persoonlijke studieadvies of neem contact met ons op, we helpen je graag. Neem ook eens een kijkje in het Kennislab. Je vindt hier volop whitepapers, artikelen, onderzoeken, praktische tools, checklists en stappenplannen waarmee je direct aan de slag kunt. 

Incompany trainingen

Wist je dat al onze trainingen ook incompany worden aangeboden? Volg met je team een training over inkopen voor het publieke domein op jouw locatie. Je volgt dan niet alleen effectief de training, je bent ook nog eens bezig met teambuilding én je bespaart reiskosten en tijd. Lees meer over onze incompany trainingen.

Lees meer Lees minder
Met het Nevi account krijg je:
 • Toegang tot de Nevi community van meer dan 12.000 inkoopprofessionals
 • Toegang tot alle nieuwsbrieven
 • Toegang tot max. 5 online artikelen in Kennislab*
 • Tegen regulier tarief toegang tot opleidingen, trainingen, congressen, tools, inkoopmanagersindex (PMI) en evenementen
 • Self assesment tool
 • Mogelijkheid tot deelname aan het Nevi CPD-programma
 • Onbeperkt toegang tot gratis netwerkevents
 • 8x per jaar vakblad Deal! op de mat (én online)
Als Individueel Nevi lid krijg je:
 • Toegang tot de Nevi community van meer dan 12.000 inkoopprofessionals
 • Toegang tot alle nieuwsbrieven
 • Onbeperkt toegang tot online artikelen in Kennislab*
 • Met korting toegang tot opleidingen, trainingen, congressen, tools, inkoopmanagersindex (PMI) en evenementen
 • Self assesment tool
 • Mogelijkheid tot deelname aan het Nevi CPD-programma
 • Onbeperkt toegang tot gratis netwerkevents
 • 8x per jaar vakblad Deal! op de mat (én online)
* Keuze uit meer dan 500 documenten en whitepapers, 2.000 begrippen, 500 Deal! artikelen, 50 wetenschappelijke onderzoeken, ruim 100 inkooptools en Nevi Talks
Of
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren