0

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over inkoop en procurement.

Nieuws

Defensie legt extra nadruk op inhuur en uitbesteding

In 2021 geeft het kabinet 11,5 miljard euro uit aan Defensie. Hiermee investeert ze ondermeer in personeel, IT, vastgoed, de instandhouding van wapensystemen, (strategische) voorraden en bedrijfsvoering.

 
Nieuws

Unilever gaat duurzame koolstof inkopen 

Unilever gaat alle koolstof die afkomstig is van fossiele brandstoffen in haar schoonmaak- en wasproducten betrekken uit duurzame bronnen.

 
Nieuws

Leidraad lokale samenwerking voor Innovatieve en Verantwoorde Overheidsinkoop

In de Europese Unie besteden elk jaar meer dan 250.000 overheidsinstanties samen ongeveer 2000 miljard euro aan de inkoop van diensten, werken en leveringen. Daarmee worden middelen voor de eigen organisatie gekocht, zoals kantoorartikelen of computers of uitzendkrachten. Maar ook bruggen of wegen of jeugdzorg of trapliften.

 
Nieuws

Zijn elektrische voertuigen goed inzetbaar voor het dagelijkse politiewerk?

Een pilot bij Politie Nederland moet duidelijk maken of het vergroenen van het wagenpark haalbaar is, zonder concessies te doen aan de inzetbaarheid van agenten.

 
Nieuws

Nevi pakt met inkoop de klimaathandschoen van Timmermans op

Vooruitlopend op de EU-plannen heeft Nevi een eerste factsheet opgesteld waarmee inkopend Nederland direct aan de slag kan.

 
Nieuws

Elke afdelingsdirecteur een duurzaamheidsmanager

Niet alleen sturen op de laagste kosten, maar ook op duurzaamheid en gezondheid. Dat is de belangrijkste opdracht die Teun Verheij, CEO van cateraar Albron, meegeeft aan al zijn afdelingsdirecteuren.

 
Nieuws

Unilever zet stap in terugdringing van fossiele grondstoffen

Het bedrijf zegt de principes van de circulaire economie te verankeren in zowel de verpakkingen als de samenstelling van de grondstoffen voor de producten.

 
Nieuws

Drie manieren waarop inkoop juridische collega's kan overtuigen

Het jargon leren en jezelf bijscholen over juridische kwesties blijkt cruciaal voor inkoopprofessionals.