Nevi
0
Opleidingen

Nevi Contract- en leveranciersmanagement

Ben je (aankomend) contract- en leveranciersmanager en zoek je actuele kennis, effectieve vaardigheden en praktische tools voor succesvol contract- en leveranciersmanagement? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Je leert:
  • Eigen organisatiedoelstellingen vertalen naar concrete bijdrages door contract- en leveranciersmanagement (CLM)
  • Optimaliseren van een eigen CLM-actieplan en grondige kennis van verschillende contractvormen
  • Ontwikkelen en onderhouden van de relatie met leveranciers en stakeholders

Over deze opleiding

OPLEIDINGSDUUR
3 maanden 8 uur per week
OPLEIDINGSVORM
Blended 16 plekken beschikbaar
Erkenning
Branche erkend diploma
Prijs vanaf
€ 5.170,00 excl. btw
Ledenprijs vanaf
€ 4.645,00 excl. btw
Opleidingsprijzen zijn exclusief BTW en exclusief het examengeld

Waarom een opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement?

Contract- en leveranciersmanagement (CLM) staat hoog op de agenda. Zowel bij contractmanagers in het bedrijfsleven als bij de collega’s in de (semi)publieke sector. Meer en meer taken worden uitbesteed en daardoor neemt de afhankelijkheid van leveranciers toe. Leveranciers en contracten die niet goed worden gemanaged, kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie, voor klanten en burgers.

Precies daarom heeft Nevi de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement ontwikkeld voor contract- en leveranciersmanagers in de private en (semi)publieke sector. Een korte en zeer intensieve opleiding die je de actuele kennis, praktische vaardigheden en tools voor effectief contract- en leveranciersmanagement aanreikt. Met de Nevi Contract- en leveranciersmanagement haal je meer waarde uit je contracten en leveranciers en beheers je inkooprisico’s.

Een belangrijk onderdeel in de opleiding is de Contract Management Game (serious game). Tijdens de simulatie ga je actief aan de slag met een uitdagende CLM-casus en ervaar je de impact van CLM vanuit de perspectieven van verschillende stakeholders. Met deze simulatie krijg je nog meer handvatten aangeboden om uiteindelijk tot een goed verbeterplan voor je eigen organisatie te komen.

 

Voor wie is de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement geschikt? 

Je bent (aankomend) contract- en leveranciermanager. Of je werkt als (senior) inkoper, projectmanager of servicemanager en je wilt je ontwikkelen tot contract- en leveranciermanager.

Locaties en startdata

Nevi Contract- en Leveranciersmanagement

Action Based Learning principe

Het uitgangspunt rondom Action Based Learning is dat er geen leren is zonder actie (naar Pedler, 1991). De opbouw van het programma kent daarom een cyclisch karakter waarbij “vanuit de eigen probleemstelling, theoretische reflectie en onderbouwing, maar ook door het werken aan opdrachten en het leren van en met elkaar, wordt toegewerkt naar verdieping, nieuwe inzichten en praktische toepasbaarheid”. Ieder blok wordt afgesloten met het werken aan de eigen “bouwstenen”” in het werkboek. Dit zijn logische elementen en de opmaat voor het examen in de vorm van een concreet verbeterplan dat jij als contract- en leveranciersmanager kunt gaan uitvoeren.

De opleiding wordt hierbij ondersteund door materiaal uit het Nevi Kennislab, e-Learning, interactieve leer- en werkvormen, recente artikelen en tal van praktijkervaringen uit verschillende organisaties. 

In het opleidingsprogramma is een Contract Management Game (serious game) opgenomen. Tijdens deze simulatie ga je actief aan de slag met een uitdagende CLM-casus en ervaar je de impact van CLM vanuit de perspectieven van verschillende stakeholders. Met deze simulatie krijg je nog meer handvatten aangeboden om uiteindelijk tot een goed verbeterplan voor je eigen organisatie te komen. Ook zal een spreker uit de praktijk van een grote organisatie haar of zijn ervaring en lessons-learned rondom Contract- en leveranciersmanagement met je delen. Daarnaast is er met name tijdens de online begeleiding veel aandacht voor interessante topics die spelen in de CLM community. 

Studieprogramma

De opleiding  Nevi Contract- en leveranciersmanagement is opgebouwd uit verschillende onderdelen die elk een eigen thema hebben, waaronder een serious game.

Opleidingsduur

Minimaal 3 maanden studiebelasting (8 uur per week).

Type onderwijs

Blended.

Examen

Deze intensieve opleiding rond je af met het schrijven van een verbeterplan voor jouw eigen organisatie of afdeling. Voor de CLM-simulatie geldt een verplichte aanwezigheid voor het examen.

Vrijstellingen

Voor deze opleiding is het niet mogelijk om een vrijstelling aan te vragen.

Instapniveau

Minimaal 3 jaar werkervaring en HBO werk- en denkniveau is gewenst. De training Contractmanagement in 1 dag vormt een goede basis om in te stromen in deze opleiding, maar is niet verplicht.


Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle opleidingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een opleiding toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Deze intensieve opleiding rond je af met het schrijven van een verbeterplan voor jouw eigen organisatie of afdeling. Lees meer over het verbeterplan.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Voor deze opleiding kun je geen vrijstellingen aanvragen.
Al het studiemateriaal staat in een online leeromgeving.
Minimaal 3 jaar werkervaring en HBO werk- en denkniveau is gewenst. De training Contractmanagement in 1 dag vormt een goede basis om in te stromen in deze opleiding, maar is niet verplicht.
Het niveau van deze opleiding is hbo.
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus
Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Bekijk dan alle veelgestelde vragen.

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Nevi Contract- en leveranciersmanagement

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren