Nevi
0
Opleidingen

Nevi Contract- en leveranciersmanagement

Ben je (aankomend) contract- en leveranciersmanager en zoek je actuele kennis, effectieve vaardigheden en praktische tools voor succesvol contract- en leveranciersmanagement? Dan is deze opleiding geschikt voor jou.
 • Ontdek hoe je de eigen organisatiedoelstellingen vertaalt naar concrete actiepunten voor contract- en leveranciersmanagement
 • Leer het optimaliseren van het eigen contract- en leveranciersmanagement actieplan
 • Doe grondige kennis op van verschillende contractvormen

Over deze opleiding

OPLEIDINGSDUUR
3 maanden 8 uur per week
OPLEIDINGSVORM
Blended 16 plekken beschikbaar
Erkenning
Branche erkend diploma
Prijs vanaf
€ 5.170,00 excl. btw
Ledenprijs vanaf
€ 4.645,00 excl. btw
Opleidingsprijzen zijn exclusief BTW en exclusief het examengeld

Waarom een opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement?

Contract- en leveranciersmanagement (CLM) staat hoog op de agenda. Zowel bij contractmanagers in het bedrijfsleven als bij de collega’s in de (semi)publieke sector. Meer en meer taken worden uitbesteed en daardoor neemt de afhankelijkheid van leveranciers toe. Leveranciers en contracten die niet goed worden gemanaged, kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie, voor klanten en burgers.

Precies daarom heeft Nevi de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement ontwikkeld voor contract- en leveranciersmanagers in de private en (semi)publieke sector. Een korte en zeer intensieve opleiding die je de actuele kennis, praktische vaardigheden en tools voor effectief contract- en leveranciersmanagement aanreikt. Met de Nevi Contract- en leveranciersmanagement haal je meer waarde uit je contracten en leveranciers en beheers je inkooprisico’s.

Een belangrijk onderdeel in de opleiding is de Contract Management Game (serious game). Tijdens de simulatie ga je actief aan de slag met een uitdagende CLM-casus en ervaar je de impact van CLM vanuit de perspectieven van verschillende stakeholders. Met deze simulatie krijg je nog meer handvatten aangeboden om uiteindelijk tot een goed verbeterplan voor je eigen organisatie te komen.

Past deze opleiding bij jou?

 • Ben jij (aankomend) contract- en leveranciersmanager?
 • Of werk jij nu als (senior) inkoper, projectmanager of servicemanager en wil jij je ontwikkelen tot contract- en leveranciersmanager?
                         Dan is deze opleiding geschikt voor jou.

Studieprogramma

De opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement (CLM) is opgebouwd uit verschillende onderdelen met elk een eigen thema. Je sluit de opleiding af met het schrijven van een verbeterplan voor jouw organisatie of afdeling.

2 dagdelen
 
Tijdens de introductie van de opleiding behandelen we de volgende onderwerpen:
 • Definities en context van contract- en leveranciersmanagement
 • Contract- en leveranciersmanagement als linking-pin
 • Rol van contract- en leveranciersmanagement
5 dagdelen
 
Bij het tweede onderdeel komt een gastspreker uit de praktijk vertellen over contract- en leveranciersmanagement. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Inrichting en basisactiviteiten contractmanagement
 • Contractadministratie en prestatiemanagement
 • Toegevoegde waarde contract- en leveranciersmanagement
 • Succesfactoren van contract- en leveranciersmanagement verdiept
 • Inrichting contract- en leveranciersmanagement
5 dagdelen
 
In het derde onderdeel van de training is er uitgebreid aandacht voor de juridische aspecten, zoals soorten contracten en wat je kunt doen als leveranciers contracten niet nakomen. Daarnaast is er aandacht voor de simulatie waarin we stilstaan bij het verkrijgen van commitment voor contract- en leveranciersmanagement. In de online terugkoppeling van de simulatie bespreken we de impact op het eigen gedrag en het belang van het managen van stakeholders. Tijdens dit onderdeel gaan we verder in op de volgende onderwerpen:
 • Structuur en soorten contracten
 • Risico’s en beheersing
 • Remedies bij het niet nakomen van een contract
 • Vaststellen van verbeterpunten en hoofddoelstelling
 • Aanzet plan van aanpak
2 dagdelen
 
Als onderdeel van de opleiding schrijf je een verbeterplan. Hiervoor kun je optioneel deelnemen aan examenbegeleiding en feedbackrondes, passend bij jouw leercurve. Of je nu direct begeleiding wenst of pas na een half jaar: de begeleiding kun je op een voor jou ideaal tijdstip inzetten.
6 uur
 
Gedurende de opleiding krijg je online begeleiding waarbij de bouwsteenopdrachten in het werkboek centraal staan. Tijdens het individuele intervisiegesprek bespreken we jouw werkboek en maken we de koppeling naar de examenopdracht.

Action Based Learning principe

Het uitgangspunt rondom Action Based Learning is dat er geen leren is zonder actie (naar Pedler, 1991). De opbouw van het programma kent daarom een cyclisch karakter waarbij “vanuit de eigen probleemstelling, theoretische reflectie en onderbouwing, maar ook door het werken aan opdrachten en het leren van en met elkaar, wordt toegewerkt naar verdieping, nieuwe inzichten en praktische toepasbaarheid”. Ieder blok wordt afgesloten met het werken aan de eigen “bouwstenen”” in het werkboek. Dit zijn logische elementen en de opmaat voor het examen in de vorm van een concreet verbeterplan dat jij als contract- en leveranciersmanager kunt gaan uitvoeren.

De opleiding wordt hierbij ondersteund door materiaal uit het Nevi Kennislab, e-Learning, interactieve leer- en werkvormen, recente artikelen en tal van praktijkervaringen uit verschillende organisaties. 

In het opleidingsprogramma is een Contract Management Game (serious game) opgenomen. Tijdens deze simulatie ga je actief aan de slag met een uitdagende CLM-casus en ervaar je de impact van CLM vanuit de perspectieven van verschillende stakeholders. Met deze simulatie krijg je nog meer handvatten aangeboden om uiteindelijk tot een goed verbeterplan voor je eigen organisatie te komen. Ook zal een spreker uit de praktijk van een grote organisatie haar of zijn ervaring en lessons-learned rondom Contract- en leveranciersmanagement met je delen. Daarnaast is er met name tijdens de online begeleiding veel aandacht voor interessante topics die spelen in de CLM community. 

Vrijstellingen

Voor deze opleiding is het niet mogelijk om een vrijstelling aan te vragen.

Instapniveau

Minimaal 3 jaar werkervaring en HBO werk- en denkniveau is gewenst. De training Contractmanagement in 1 dag vormt een goede basis om in te stromen in deze opleiding, maar is niet verplicht.

Examen

Deze intensieve opleiding rond je af met het schrijven van een verbeterplan voor jouw eigen organisatie of afdeling. Voor de CLM-simulatie geldt een verplichte aanwezigheid voor het examen.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

Locaties en startdata

Nevi Contract- en Leveranciersmanagement

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle opleidingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een opleiding toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Deze intensieve opleiding rond je af met het schrijven van een verbeterplan voor jouw eigen organisatie of afdeling. Lees meer over het verbeterplan.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Voor deze opleiding kun je geen vrijstellingen aanvragen.
Al het studiemateriaal staat in een online leeromgeving.
Minimaal 3 jaar werkervaring en HBO werk- en denkniveau is gewenst. De training Contractmanagement in 1 dag vormt een goede basis om in te stromen in deze opleiding, maar is niet verplicht.
Het niveau van deze opleiding is hbo.
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus
Op de pagina STAP-budget vind je alle informatie. STAP-budget
Bekijk dan alle veelgestelde vragen.

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren