Nevi
0

Contractmanagement

Veel contracten leveren niet op wat men ervan had verwacht. Er is een contract afgesloten, maar het gaat tóch mis bij de uitvoering. Professioneel contractmanagement brengt hier verandering in.

Volg een opleiding of training contractmanagement

Wat is contractmanagement? 

Contractmanagement is de methodiek om afspraken met leveranciers duidelijk en transparant vast te leggen en hier actief op te sturen. De verkregen input, getekende contracten en wijzigingen worden eenduidig vastgelegd, beheerd en bewaakt. Doel: contracten volledig benutten en het genereren van managementrapportages. 


Nevi Contractmanagementdag

Nevi bundelt kennis, expertise en netwerken rond contract- en leveranciersmanagement om dit vakgebied verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Dit doen we door het bijeenbrengen van kennis en expertise, onder andere tijdens de jaarlijkse Contractmanagementdag waar ongeveer 300 professionals aanwezig zijn. De Contractmanagementdag is hét vakcongres voor iedereen die betrokken is bij contractmanagement in zijn of haar organisatie. In 2020 hebben we de dag voor het eerst in hybride vorm georganiseerd en hebben we de dag omgedoopt tot het Nevi Contractmanagement Festival. Drie dagen lang konden professionals hybride met elkaar kennis delen, mooie inzichten, inspiratie en netwerken over contractmanagement.


Contractmanagement is het voorkomen van het ‘weglekken’ van waarde uit het contract. Het maakt deel uit van een keten: inkoop gaat over waarde (finding the value), waarna het contract geïmplementeerd en gemanaged moet worden (getting what is agreed), en tot slot volgt leveranciersontwikkeling (improving what you already have).

Wat doet een contractmanager? 

Als contractmanager draait het om het ontzorgen en ondersteunen van de business. Contractmanagement wordt gedaan door de business en niet door inkoop. Wel levert contractmanagement input voor inkoop. Het eigenaarschap van het contract hoort in de business. Een belangrijk onderdeel van contractmanager zijn is contractbeheer. Hierbij ben je vooral bezig met het verzamelen en bijhouden van contracten en relevante informatie.  

Als contractmanager ben je een echte vakspecialist en ‘manage’ je het contract: je monitort het resultaat en legt dit vast in contractbeoordelingen. Je moet over de nodige vakkennis beschikken om het resultaat van het contract te kunnen sturen. Als contractmanager ben je ook verantwoordelijk voor de (interne) communicatie van het contract en de relatie met de leverancier. Je legt verantwoording af aan de contracteigenaar. 


Neem ook eens een kijkje in het Kennislab. Je vindt hier veel verdiepende artikelen over contractmanagement en contractbeheer. 


Opleidingen, trainingen en tools Contractmanagement bij Nevi

Steeds meer publieke en private organisaties, zien in dat contractmanagement essentieel is voor het realiseren van de beoogde bedrijfsresultaten, het beheersen van risico’s en kans tot waardecreatie. Contractmanagement is een sleutelfactor om de beoogde resultaten ook daadwerkelijke te realiseren. Ben je op zoek naar een opleiding of training in contractmanagement? Nevi heeft verschillende opleidingen en trainingen over contractmanagement. Ben jij klaar om alles te leren over het samenstellen van professionele contracten? Kies dan uit een van onze opleidingen of trainingen contractmanagement.  

Incompany trainingen

Wist je dat al onze trainingen ook incompany worden aangeboden? Volg met je team een training contractmanagement op jouw locatie. Je volgt dan niet alleen effectief de training, je bent ook nog eens bezig met teambuilding én je bespaart reiskosten en tijd. Lees meer over onze incompany trainingen


Lees meer Lees minder
Met het Nevi account krijg je:
 • Toegang tot de Nevi community van meer dan 12.000 inkoopprofessionals
 • Toegang tot alle nieuwsbrieven
 • Toegang tot max. 5 online artikelen in Kennislab*
 • Tegen regulier tarief toegang tot opleidingen, trainingen, congressen, tools, inkoopmanagersindex (PMI) en evenementen
 • Self assesment tool
 • Mogelijkheid tot deelname aan het Nevi CPD-programma
 • Onbeperkt toegang tot gratis netwerkevents
 • 8x per jaar vakblad Deal! op de mat (én online)
Als Individueel Nevi lid krijg je:
 • Toegang tot de Nevi community van meer dan 12.000 inkoopprofessionals
 • Toegang tot alle nieuwsbrieven
 • Onbeperkt toegang tot online artikelen in Kennislab*
 • Met korting toegang tot opleidingen, trainingen, congressen, tools, inkoopmanagersindex (PMI) en evenementen
 • Self assesment tool
 • Mogelijkheid tot deelname aan het Nevi CPD-programma
 • Onbeperkt toegang tot gratis netwerkevents
 • 8x per jaar vakblad Deal! op de mat (én online)
* Keuze uit meer dan 500 documenten en whitepapers, 2.000 begrippen, 500 Deal! artikelen, 50 wetenschappelijke onderzoeken, ruim 100 inkooptools en Nevi Talks
Of
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren