Nevi
0
Trainingen

Leergang Tactische Inkoop

Ben jij op zoek naar een opleiding waarin je de strategie van jouw organisatie leert vertalen naar concrete inkoopacties? In de leergang Tactische inkoop leer je welke veranderstrategie passend is. Na de leergang:
  • weet je hoe je tactische en operationele inkoopprocessen opzet en uitvoert.
  • heb je inzicht in je eigen onderhandelingsstijl.
  • breng je het geleerde  in de praktijk met handige sjablonen, tools en stappenplannen.

Volg deze training met € 1.000,- STAP-subsidie

Boost je carrière, en zet je STAP-budget in bij Nevi.

Leergang Tactische inkoop: van complexe strategie naar tactisch inkoopproces

Zorgen dat de juiste goederen en diensten beschikbaar zijn voor de bedrijfsprocessen: dat is waar jij je als tactisch inkoper dagelijks mee bezighoudt. Je doorloopt het inkooptraject vanaf het specificeren van de behoeften van de klant tot het onderhandelen met en contracteren van de geselecteerde leverancier. En als de deal is gesloten, vormt het managen, beheren en beoordelen van leveranciersrelaties een belangrijk onderdeel van tactische inkoop.

Wil je op het gebied van tactische inkoop snel een gedegen basis leggen, dan is de leergang Tactische inkoop jou op het lijf geschreven. In korte tijd leer je hoe je een complex inkoopproces opzet en een ingewikkeld sourcingtraject uitvoert. De training wordt ondersteund door actueel materiaal uit het Nevi Kennislab, recente artikelen en tal van praktijkervaringen van verschillende organisaties.

Wat is tactische inkoop?

Binnen een inkooporganisatie onderscheiden we strategische, tactische en operationele inkoop en ondersteunende activiteiten. Als tactisch inkoper zorg dat je de bedrijfsprocessen daadwerkelijk beschikken over de juiste goederen en diensten. Bij een tactisch inkoopproces doorloop je het inkooptraject vanaf het specificeren van de behoeften tot aan het onderhandelen en contracteren.

Past de Leergang tactische inkoop bij jou?

  • Ken en beheers jij de basisaspecten van een professioneel inkoopproces en wil jij je voorbereiden op het uitvoeren van een tactische inkoopfunctie?
  • Heb je minimaal drie jaar werkervaring en hbo werk- en denkniveau?

Dan is de Nevi leergang Tactische inkoop iets voor jou.

  

Studieprogramma leergang Tactische inkoop

De leergang bestaat uit vier kennisblokken die elk een ander onderwerp behandelen.


Duur: 2 aaneengesloten dagen
We starten de leergang Tactische inkoop met een verdieping op het thema categoriemanagement. Je leert welke trends en ontwikkelingen van invloed zijn op een complexe strategie en hoe je je kansen beoordeelt met behulp van categorieselectie. Ook gaan we dieper in op artificial intelligence en de gevolgen voor het inkoopvak.

Na het volgen van dit blok ben je in staat om een categorieontwikkelproces te analyseren aan de hand van diverse analysemodellen.
 
Duur: 2 aaneengesloten dagen
Tijdens het tweede kennisblok krijg je meer inzicht in welke kosten waar in de keten zitten, en niet onbelangrijk: hoe je die kosten kunt reduceren of elimineren. Daarbij kijken we ook naar een belangrijk onderwerp als sustainability. Je leert meer over maatschappelijk verantwoord inkopen, en de manier waarop je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie. 

We sluiten dit kennisblok van de leergang Tactische inkoop af door dieper in te gaan op de juridische aspecten van inkoop. Denk bijvoorbeeld aan het tot stand komen van een contract, de verschillende contractvormen en welke gevolgen juridische afspraken hebben op contractmanagement. 


 
Duur: 2 aaneengesloten dagen
In dit blok passeren veel verschillende onderwerpen de revue. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als selectie- en gunningscriteria, request for proposal, aanbestedingswet, offertetraject en ethiek en integriteit. Na het behandelen van de theorie ga je zelf aan de slag met het voeren van een onderhandeling. Hierbij maak je gebruik van verschillende gespreks- en onderhandelingstechnieken. 
 
Duur: 1 dag
Het vierde blok staat in het teken van contractmanagement, de linking pin tussen tactische en operationele inkoop. Allereerst behandelen we de vier basisaspecten van contractmanagement. Ook krijg je inzicht in de gemaakte keuzes binnen jouw organisatie op het gebied van contract- en leveranciersmanagement en de gevolgen hiervan op het gehele inkoopproces. 


Werkvormen

Theorie en praktijk wisselen elkaar in hoog tempo af. Naast theorie, tools en templates krijgen deelnemers door de interactie in de groep ook snel andere inzichten. Complementair aan het programma is een opdracht die:

  • theorieën leert en inzichten geeft.
  • de praktische vertaling maakt naar de (eigen) praktijk.
  • bijdraagt aan verbeteringen voor de deelnemer en de organisatie.

Leergang Tactische Inkoop

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  
Op de pagina STAP-budget vind je alle informatie. STAP-budget

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren