Nevi
0
Trainingen

Leergang Tactische Inkoop

Wil jij in korte tijd een stevige basis leggen als tactisch inkoper? In deze zevendaagse leergang leer je hoe je een complex inkoopproces zorgvuldig opzet en uitvoert. Na afloop heb je je eigen onderhandelingsstijl ontdekt en ben je in staat om klantbehoeften te specificeren, effectief te onderhandelen en leveranciersrelaties te beheren. Bovendien krijg je sjablonen, tools en stappenplannen om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Zorgen dat de juiste goederen en diensten beschikbaar zijn voor de bedrijfsprocessen: dat is waar jij je als tactisch inkoper dagelijks mee bezighoudt. Je doorloopt het inkooptraject vanaf het specificeren van de behoeften van de klant tot het onderhandelen met en contracteren van de geselecteerde leverancier. En als de deal is gesloten, vormt het managen, beheren en beoordelen van leveranciersrelaties een belangrijk onderdeel van tactische inkoop.

Wil je op het gebied van tactische inkoop snel een gedegen basis leggen, dan is de leergang Tactische inkoop jou op het lijf geschreven. In korte tijd leer je hoe je een complex inkoopproces opzet en een ingewikkeld sourcingtraject uitvoert. De training wordt ondersteund door actueel materiaal uit het Nevi Kennislab, recente artikelen en tal van praktijkervaringen van verschillende organisaties.

  


Studieprogramma

De leergang bestaat uit vier kennisblokken die elk een ander onderwerp behandelen.

Leergang Tactische Inkoop

Wat leer je?

  • Kennis om een complex inkoopproces zorgvuldig op te zetten en uit te voeren.
  • Inzicht in je eigen onderhandelingsstijl.
  • Handige sjablonen, tools, stappenplannen en een naslagwerk om het geleerde in de praktijk te brengen. 

Theorie en praktijk wisselen elkaar in hoog tempo af. Naast theorie, tools en templates krijgen deelnemers door de interactie in de groep ook snel andere inzichten. Complementair aan het programma is een opdracht die:

 • theorieën leert en inzichten geeft.
 • de praktische vertaling maakt naar de (eigen) praktijk.
 • bijdraagt aan verbeteringen voor de deelnemer en de organisatie.

Past deze leergang bij jou?

 • Ken en beheers jij de basisaspecten van een professioneel inkoopproces en wil jij je voorbereiden op het uitvoeren van een tactische inkoopfunctie? 
 • Heb je minimaal drie jaar werkervaring en hbo-werk- en denkniveau?

Dan is deze leergang geschikt voor jou. De leergang is geschikt voor deelnemers uit de profit en non-profit sector. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze leergang?

  Zeven dagen (drie blokken van twee aaneengesloten dagen en een afsluitende dag).

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen