0
Trainingen

Leergang Tactische Inkoop

Leer van de beste Nevi-trainers hoe je het beste een complex inkoopproces opzet en aan de hand van een gedegen strategie de realisatie ervan vormt geeft. 
Na deze training heb je:
 • De kennis om een complex inkoopproces zorgvuldig op te zetten en uit te voeren
 • Inzicht in je eigen onderhandelingsstijl
 • Een uitgebreid naslagwerk, sjablonen, tools en stappenplannen

Wat is tactische inkoop?

Als tactisch inkoper voorzie je de bedrijfsprocessen daadwerkelijk van de juiste goederen en diensten. Je doorloopt het inkooptraject vanaf het specificeren van de behoeften van de klant tot het onderhandelen met en contracteren van de geselecteerde leverancier. Managen, beheren en beoordelen van leveranciersrelaties vormen ook een belangrijk onderdeel van tactische inkoop. In deze leergang wordt ook stil gestaan bij recente ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen en artificial intelligence.

Waarom de Leergang tactische inkoop volgen?

Wil je op het gebied van tactische inkoop snel een gedegen basis leggen, dan is de Leergang tactische inkoop jou op het lijf geschreven. In korte tijd leer je van de allerbeste Nevi-trainers hoe je een innovatief inkoopproces opzet en een complex sourcingtraject uitvoert. De training wordt ondersteund door actueel materiaal uit het Nevi-kennislab, recente artikelen en tal van praktische opdrachten en oefeningen aangevuld met ervaringen uit verschillende organisaties.

Voor wie is de Leergang tactische inkoop geschikt?

Ben je al dan niet als zij-instromer in het inkoopvak terecht gekomen? Heb je minimaal 1 tot 2 jaar werkervaring en een hbo-werk-en denkniveau? Dan is deze leergang geschikt voor jou. Deelnemers hebben kennis en beheersing van de basisaspecten van het professionele inkoopproces en willen zich door deze leergang voorbereiden op de uitvoering van een tactische inkoopfunctie waarbij veelal in multidisciplinaire teams wordt gewerkt. De leergang is geschikt voor zowel de profit als not-for-profit sector.

Leergang Tactische Inkoop

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze leergang behandelt o.a. de volgende onderwerpen:

 • Category Strategy Development
 • Artificial Intelligence
 • Financiële inzichten, belangrijke kengetallen en kostenmanagement
 • Duurzame ontwikkelingen en sustainability
 • Van leveranciersstrategie tot contract
 • Juridische aspecten van een overeenkomst
 • Managen van contracten en leveranciers
 • Marktbenadering
 • Het beoordelen van offertes en maken van keuzes
 • Onderhandelen en vergroten van je kennismacht

Trainingsduur

Drie blokken van 2 aaneengesloten dagen en een afsluitende dag.

Werkvormen

Theorie en praktijk wisselen elkaar in hoog tempo af. Naast inzichten, tools en templates krijgen deelnemers door de interactie in de groep ook snel en breed andere inzichten. Complementair aan programma is een rode draad opdracht die:

 1. Theorieën en inzichten aanleert
 2. De praktische vertaling maakt naar de (eigen) praktijk
 3. Bijdraagt aan verbeteringen voor de deelnemer en organisatie

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De praktijkexperts

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Leergang Tactische Inkoop

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren