Nevi
0
Trainingen

Leergang Strategische Inkoop

Ben jij op zoek naar een opleiding strategie waarin je de strategie van jouw organisatie leert vertalen naar concrete inkoopacties? In de leergang Strategische inkoop leer je welke veranderstrategie passend is. Na de leergang:
  • heb je inzicht in ontwikkelingen en trends die de inkooporganisatie raken.
  • kun je een inkoopactieactieplan opstellen voor de inkooporganisatie.
  • weet je hoe een nieuw inkoopbeleid formuleert. 

Volg deze training met € 1.000,- STAP-subsidie

Boost je carrière, en zet je STAP-budget in bij Nevi.

Leergang Strategische inkoop: de opleiding strategie die je verder brengt

Inkoopbeleid koppelen aan inkoopdoelen, het maken van een inkoopstrategie en het vaststellen van de hoofddoelen van leveranciersmanagement: allemaal onderdelen van strategische inkoop die de inkoopfunctie binnen een organisatie op (middel)lange termijn kunnen beïnvloeden. 

Maar hoe vertaal je de strategie van jouw organisatie daadwerkelijk naar concrete inkoopacties? En hoe weet je welke veranderstrategie passend is om de toegevoegde waarde van inkoop zichtbaar te maken? De leergang Strategische inkoop reikt je de kennis en analyse-instrumenten aan die je nodig hebt om een vertaling te maken van de strategie van je organisatie naar inkoopacties. Zo behandelen we trends en ontwikkelingen, de positie van inkoop, veranderstrategieën, de impact van digitalisering en hoe strategisch leveranciersmanagement leidt tot waardecreatie. Kortom, na het volgen van deze leergang zet je de volgende stap in strategische inkoop. 

Past de Leergang strategische inkoop bij jou? 

  • Ben jij inkoopprofessional, adviseur of projectleider met minimaal hbo werk- en denkniveau? 
  • Wil je doorstromen naar een strategische functie of ben je een zij-instromer en wil je kennismaken met de strategische aspecten van inkoop? 

Dan is de Strategische inkoop opleiding van Nevi echt iets voor jou. 

    

Studieprogramma leergang Strategische inkoop

De leergang bestaat uit vier kennisblokken die elk een ander onderwerp behandelen. Tijdens de volledige leergang maken we gebruik van het OGSM-model (Objective, Goal, Strategy en Measure). Met dit model ontwikkel je een inkoop(organisatie)plan, of je gebruikt OSGM om een bestaand plan te evalueren.


Duur: 2 aaneengesloten dagen
De eerste twee dagen van de leergang staan volledig in het teken van de organisatiestrategie.  Je krijgt meer kennis over de trends en ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de inkoopstrategie van jouw organisatie. Specifiek staan we stil bij de impact van digitalisering. Zo leer je waarom bepaalde inkoopsystemen tegenvallen, en hoe data-analyse jouw inkoopproces verder kan helpen. Ook ontdek je hoe de organisatiestrategie impact heeft op het bepalen van een succesvolle inkoopstrategie. 

Je sluit het eerste blok af met het maken van een opzet inkoopbusinessplan voor je eigen organisatie. 
Duur: 2 aaneengesloten dagen
In het tweede blok van deze strategische inkoop opleiding behandelen we onderwerpen als supply chain management, sustainability, sourcing business models en relationeel inkopen. Na het volgen van dit kennisblok heb je antwoord op vragen als: hoe helpt waardegericht inkopen bij strategisch inkopen? Hoe herken je kansen én risico’s als je je inkoopproces verduurzaamt? Wat is het verschil tussen transactionele en relationele contacten? En hoe kies je het juiste sourcing business model? 

Aan het eind van blok twee ga je aan de slag met een tool die je helpt om de juiste keuze te maken voor een sourcing
Duur: 2 aaneengesloten dagen
Tijdens het derde blok van de leergang Strategische inkoop ligt de focus op persoonlijk leiderschap. Je gaat aan de slag met het (h)erkennen van eigen talenten en aandachtspunten en hoe deze je kunnen helpen tijdens je loopbaan. Daarnaast wordt ingegaan op jouw invloed op een ander, zoals een interne stakeholder of externe samenwerkingsrelatie. Je onderzoekt je persoonlijkheidsstijl door middel van het DISC-model en verkrijgt inzicht in de gedragsstijlen van de ander. 
 
Duur: 1 dag
De laatste dag van de leergang staat volledig in het teken van contract- en leveranciersmanagement. We gaan niet in op de definitie, maar leren je hoe je een contractmanagementproces inricht, en welke transformatie in een leveranciersbestand nodig is om naar een ideale situatie te komen.

Aan het eind van blok 4 is er ruimte om het uitgewerkte OGSM-model te evalueren en optimaliseren. 
 


Werkvormen

Theorie en praktijk wisselen elkaar in hoog tempo af. Naast theorie, tools en templates krijgen deelnemers door de interactie in de groep ook snel andere inzichten. Complementair aan het programma is een opdracht die:

  • theorieën leert en inzichten geeft.
  • de praktische vertaling maakt naar de (eigen) praktijk.
  • bijdraagt aan verbeteringen voor de deelnemer en de organisatie. 

Leergang Strategische Inkoop

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  
Op de pagina STAP-budget vind je alle informatie. STAP-budget

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren