Nevi
0
Trainingen

Leergang Strategische Inkoop

Wil je de inkoopstrategie van jouw organisatie omzetten in concrete inkoopacties? In deze zevendaagse leergang krijg je inzicht in de ontwikkelingen en trends die invloed hebben op de inkooporganisatie, en leer je hoe je zelf een inkoopactieplan kunt opstellen. Na afloop ben je klaar voor je volgende stap in strategische inkoop.

Inkoopbeleid koppelen aan inkoopdoelen, het maken van een inkoopstrategie en het vaststellen van de hoofddoelen van leveranciersmanagement: allemaal onderdelen van strategische inkoop die de inkoopfunctie binnen een organisatie op (middel)lange termijn kunnen beïnvloeden. 

Maar hoe vertaal je de strategie van jouw organisatie daadwerkelijk naar concrete inkoopacties? En hoe weet je welke veranderstrategie passend is om de toegevoegde waarde van inkoop zichtbaar te maken? De leergang Strategische inkoop reikt je de kennis en analyse-instrumenten aan die je nodig hebt om een vertaling te maken van de strategie van je organisatie naar inkoopacties. Zo behandelen we trends en ontwikkelingen, de positie van inkoop, veranderstrategieën, de impact van digitalisering en hoe strategisch leveranciersmanagement leidt tot waardecreatie. Kortom, na het volgen van deze leergang zet je de volgende stap in strategische inkoop. 

    


Studieprogramma

De leergang bestaat uit vier kennisblokken die elk een ander onderwerp behandelen. Tijdens de volledige leergang maken we gebruik van het OGSM-model (Objective, Goal, Strategy en Measure). Met dit model ontwikkel je een inkoop(organisatie)plan, of je gebruikt OSGM om een bestaand plan te evalueren.

Je solliciteert bij een van de deelnemende toonaangevende bedrijven. Als je wordt geselecteerd, krijg je toegang tot het Procurement Talent Program. Daarbij werk je gemiddeld 4 dagen per week en ben je 1 dag actief met het programma. 

Toegang tot het trainingsprogramma 

Het unieke trainings programma bestaat uit 18 trainingsdagen verdeeld over 14 maanden. De thema’s zijn:
 • Sourcing and Negotiations
 • Stakeholder Management
 • Supplier Relationship Management
 • Strategic Cost Management
 • Category Management
 • Contracting and legal
 • Personal development
 

Uitdagende groepsopdrachten

Met deelnemers uit jouw groep bij Boskalis, Rabobank, Stork en Friesland Campina werk je aan aansprekende cases, gericht op het opdoen van nieuwe inzichten en verbeteren van je vaardigheden.
 

College tour

Met deelnemers uit jouw groep bouw je aan jouw academische netwerk, je volgt onder meer een sessie ‘meet the professor’. 
 

Begeleiding van professionele coach

Naast coaching en begeleiding op jouw werkplek, krijg je begeleiding van jouw eigen professionele coach vanuit het talentprogramma.
 

Professioneel Netwerk opbouwen met de PTP Community en CPO tour

Hulp en advies vanuit het talentprogramma bij het opbouwen van jouw professionele netwerk. Onder ander door het Nevi lidmaatschap, toegang tot Young Procurement Professionals netwerk en de CPO tour. Na het programma blijf je toegang houden tot het netwerk, en events van de PTP Community. 
Het Procurement Talent Program is toegankelijk voor starters en young professionsals met bovengemiddelde ambitie en potentieel. Wil jij ook een unieke vliegende start van jouw procurement carriere? Kijk dan snel of jij in aanmerking komt, en lees meer over aanmelding en selectie. Bekijk de vacaturetekst
Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan maximaal 1 x per maand een update over het Procurement Talent Program.

Als u zich wilt aanmelden voor programma, vul dan het aanvraagformulier in (op de Engelse pagina). We nemen contact met je op en informeren je over het selectieproces.

Leergang Strategische Inkoop

Wat leer je?

  • Inzicht in ontwikkelingen en trends die de inkooporganisatie raken.
  • Het zelf opzetten van een inkoopactieplan voor de inkooporganisatie.
  • Nieuw inkoopbeleid formuleren.
  • Handige tools en templates om snel nieuwe inzichten op te doen.

Theorie en praktijk wisselen elkaar in hoog tempo af. Naast theorie, tools en templates krijgen deelnemers door de interactie in de groep ook snel andere inzichten. Complementair aan het programma is een opdracht die:

 • theorieën leert en inzichten geeft.
 • de praktische vertaling maakt naar de (eigen) praktijk.
 • bijdraagt aan verbeteringen voor de deelnemer en de organisatie. 

Past deze leergang bij jou?

 • Ben jij inkoopprofessional, adviseur of projectleider met minimaal hbo-werk- en denkniveau? 
 • Wil je doorstromen naar een strategische functie of ben je een zij-instromer en wil je kennismaken met de strategische aspecten van inkoop? 

Dan is deze leergang geschikt voor jou. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze leergang?

  Zeven dagen (drie blokken van twee aaneengesloten dagen en een afsluitende dag).

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren