Nevi
0

Maatschappelijk verantwoord inkopen

Maatschappelijk verantwoord inkopen (mvi) zorgt voor waardecreatie, stimuleert innovatie en kost op termijn minder. Inkoop is de aanjager voor de duurzame wereld van morgen.

Volg een training maatschappelijk verantwoord inkopen

Leer alles over maatschappelijk verantwoord inkopen

MVI staat voor maatschappelijk verantwoord inkopen en is een onderdeel van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Als een bedrijf aan MVO doet, wil dit zeggen dat ze verantwoordelijkheid draagt voor maatschappelijke problemen. 

Voorbeelden zijn luchtvervuiling, klimaatverandering en slechte arbeidsomstandigheden. Ze streven ernaar bij te dragen aan het oplossen van deze maatschappelijke problemen. Dit geldt voor alle bedrijfsprocessen. Inkoop valt hier dus ook onder. 

Wist je dat Nevi zich al in 2004 bezig hield met Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen? Nu nog steeds één van de maatschappelijke thema’s waar Nevi zich op richt. Open maatschappelijk programma betaalbare zorg

De ISO 20400-richtlijn biedt zowel publieke als private organisaties praktische handvatten. Deze handvatten helpen bij het inrichten en borgen van een maatschappelijk verantwoord inkoopproces. In samenwerking met Koninklijke NEN hebben we de 2-daagse training ISO 20400 sustainable procurement ontwikkeld. 

De internationale richtlijn is sinds mei 2017 beschikbaar. Nevi is nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze richtlijn. Onze deskundige docenten hebben zitting in de Normcommissie. Ze weten als geen ander wat de actuele stand van zaken is. Onze grote betrokkenheid heeft voor jou een groot voordeel. We kunnen je een exclusieve inkijk geven. Je leert wat de richtlijn precies inhoudt en wat het voor jou kan betekenen. 

Meer informatie over ISO 20400

Binnen de publieke en private sector is het van groot belang om maatschappelijk verantwoord in te kopen. Het uitgangspunt moet zijn 100% duurzaam inkopen. Naast milieucriteria zoals de vermindering van CO2 uitstoot zijn er nog veel meer thema’s van toepassing. Denk aan social return, duurzaam GWW, sociale voorwaarden, maatschappelijk verantwoord marktgedrag en kritische grondstoffen.  

Om inzicht te krijgen hebben we de praatplaat Start met maatschappelijk verantwoord inkopen ontwikkeld. In de boom hangen blaadjes met praktische tools. Ken je een tool die niet vermeld staat? Laat het ons weten via mc@nevi.nl

Een paar voorbeelden:

De grondstoffenscanner - zie welke grondstoffen je gebruikt én hoe je jouw risico’s verkleint op schaarste. Met Green Deal Circulair Inkopen kunnen publieke en private partijen zichtbaar maken dat zij de circulaire economie aanjagen door middel van hun inkoopbeleid.

Open de praatplaat MVI

Maatschappelijk verantwoord inkopen

Public Sustainability Program

Public Sustainability Program

Zeker weten dat je duurzaam inkoopt met het public sustainability program.

Analyse partijprogramma's

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen