Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

‘It’s all in the game’

De laatste maanden is er weer veel te doen geweest over publieke aanbestedingen, zoals de hsl-concessie en de Fyra, en de A15 MaVa. De wegverbreding van de A15 en N15 tussen de Maasvlakte en het knooppunt Vaanplein bij Rotterdam is in 2008 de grootste aanbesteding van Rijkswaterstaat ooit, met een contract waarde van 1,2 miljard euro.

Deal

‘We hebben de neiging te compliceren’

Chief executive officer en voormalig chief procurement officer Frank de Reij wil niet sturen op kosten op korte termijn. In een ziekenhuis moet het in de eerste plaats gaan over goede zorg. De echte besparingen zitten voor De Reij in de keten en in complexiteitsreductie.

Deal

'Eigenlijk weinig verschil tussen inkoop en verkoop'

Steeds meer organisatieswerken met een flexibeleschil. Die wordt niet alleeningezet voor minder belangrijkewerkzaamheden, maar ook inhet primaire proces. Bij DHL isdat niet anders. Jeroen Gadella,voormalig salesmanager, stuurtde sourcing aan van flexibelemedewerkers in 80 EMEAlanden.

Deal

Koesteren en kneden van een ijzersterk merk

Kortgeleden verscheen delangverwachte zevende drukvan ‘Inkoop in strategischperspectief’. Arjan van Weelewerkte hiervoor samenmet Jordie van Berkel-Schoonen en Gert Walhof. DeNederlandse inkoopbijbel isstrak toegesneden op het hboonderwijsen de praktijk.

Deal

Minimale middelen, maximale waarde

In de zorg neemt overal de schaarste toe. Nieuwe spelregels leiden tegelijkertijd tot stroperigheid. Hoe kun je als inkoper in deze complexe situatie zo veel mogelijk waarde toevoegen? Verslag van het Nevi Zorgcongres 2020.

Deal

Smetsers: Supply chain zo robuust mogelijk maken

DAF Trucks produceert per dag wereldwijd een groot volume aan diverse vrachtwagens. “Je moet secuur inkopen en inplannen, en de supply chain zo robuust mogelijk maken. Zo kun je ook in crisistijd op het afgesproken moment leveren”, zegt Jos Smetsers, directeur inkoop van PACCAR Europe, in Deal! 6 2020.

Vakkennis

Informatiemanagement, uitbesteden of niet?

Steeds meer informatie via steeds meer verschillende media, zonder informatiemanagement kan een bedrijf tegenwoordig niet meer efficiënt en effectief functioneren. Als u uw informatiemanagement serieus wilt gaan aanpakken, komt u echter voor het dilemma ‘uitbesteden of zelf doen’ te staan. Dit artikel geeft handvatten voor het maken van deze afweging.

Onderzoek

STRATEGIC PURCHASING IS RISK MANAGEMENT

80% of organizations have to deal with supply chain disruptions every year. Many of them originate upstream, from the supplier. As such, managing risks is one of the key tasks for every purchaser. While knowledge about how to manage risk in the purchasing department has developed steadily, many challenges and possibilities for improvements remain.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren