Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

Erenstein Conferentie 2012: Is de inkoopfunctie ten dode opgeschreven?

Scherp onderhandelen, betalingstermijnen oprekken, werkkapitaalmanagement. Passen deze waarden nog binnen het inkoopvak? Of komen er andere voor in de plaats? En is het daarmee gedaan met de inkoopfunctie? Vragen die aan de orde kwamen op de Erenstein Conferentie ‘Laat je toekomst vandaag beginnen’.

Deal

Supplier relationship management nog lege huls

Leveranciersrelatiemanagement. Het moet en we vinden het belangrijk, maar tussen droom en daad blijken in de inkooppraktijk heel wat bezwaren te staan. Remko van Hoek, Linda Peek en Hubert Verweij geven aan hoe je met SRM aan de slag kunt.

Deal

Inkoper is kostenbeheerser, verandermanager en honkvast

Maar liefst 651 inkopers namen de moeite om de online vragenlijst in te vullen voor onze eerste Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête. Hoewel de werkloosheid nog steeds oploopt, is de inkoper positief over zijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Deal

Maarten Bodegom, medisch manager inkoop bij Treant Zorggroep

Domeinkennis inbrengen bij het inkoopteam is een veelbesproken onderwerp, maar in de praktijk gebeurt het zelden. Treant Zorggroep deed het wel. Een ‘witte jas’ zorgt voor discussies op een hoger niveau, intern en met leveranciers.

Deal

Partner of choice in 9 stappen

Hoe word je partner of choice voor bijvoorbeeld je belangrijkste toeleverancier? Dat is een kwestie van een lange adem. Onderzoekers Han Hendriks en Joost Scheepens presenteren negen stappen om tot zo’n voorkeurspositie te komen.

Deal

Brexit, een inkoopcasus

Brexit heeft ook gevolgen voor Inkopend Nederland. Maar welke? In deze casus kijken we naar een bedrijf in de maakindustrie. Op korte termijn is sprake van een lock-in, omdat de kerncomponenten die uit het Verenigd Koninkrijk komen in het strategische segment van de portfolio zitten.

Deal

Kwaliteit en kostenverlaging gaan hand in hand

Focus op kwaliteit blijkt een mes dat aan twee kanten snijdt. Vier inkoopprofessionals aan het woord.

Begrippen

Actorenanalyse

Onderdeel van het communicatieplan om de houding en rol van de actoren gedurende het proces vast te stellen.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren