Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

Woningcorporaties professionaliseren inkoop met shared service centrum

Het opzetten van een shared service centrum biedt organisaties de mogelijkheid om bepaalde specialismen te ontwikkelen die zij alleen moeilijk van de grond kunnen krijgen. Trevin is een shared service centrum voor inkoop en ICT voor de drie woningcorporaties Intermaris Hoeksteen, Woonwaard en Wooncompagnie. Harco Bouwman is inkoopmanager bij Trevin.

Deal

30 jaar inkoop: wat is er veranderd?

Je neemt na ruim 30 jaar wetenschap afscheid. Dan komt de vraag: wat heb je zien veranderen? Veranderingen in de positie en professionaliteit van inkoop in bedrijven en organisaties, veranderingen in de wetenschap. Om vast de conclusie te verklappen: het gaat stukken beter, maar we zijn er nog niet.

Deal

‘Contacten in Indonesië belangrijk’

Peper is voor kruidenbedrijf Verstegen Spices & Sauces een belangrijk strategisch product. Inkoopdirecteur Marianne van Keep en haar afdeling dealen met een diversiteit aan uitdagingen: van urbanisatie tot peperspeculanten en hoge metaalprijzen.

Deal

Supply chain finance: onbekend maakt onbemind

Door de laagconjunctuur is het trekken en duwen in de keten. Supply chain finance is de verzamelnaam voor een aantal financiële instrumenten om de kracht van de keten te vergroten. Toch worden ze nog vooral door grote inkopende bedrijven ingezet. Dat komt volgens consultants Arjen Smit en Daan Poelman door onbekendheid, maar ook scepsis bij de toeleveranciers.

Deal

Supplier relationship management nog lege huls

Leveranciersrelatiemanagement. Het moet en we vinden het belangrijk, maar tussen droom en daad blijken in de inkooppraktijk heel wat bezwaren te staan. Remko van Hoek, Linda Peek en Hubert Verweij geven aan hoe je met SRM aan de slag kunt.

Deal

Cordula van der Stadt, Procurement Market Lead bij GSK

Focus op de patiënt, respect voor mensen, integriteit en transparantie. Het zijn de kernwaarden van farmaceut GSK. “We gaan graag opensamenwerkingsverbanden met onze leveranciers aan, gebaseerd op wederzijds respect”, aldus inkoopprofessional Cordula van der Stadt.

Deal

Inkoop in Sociaal Domein grote worsteling

De decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten heeft geleid tot de grootste inkoopoperatie ooit in de publieke sector. Een operatie waarin inkopers en zorgaanbieders een partijtje vrij worstelen om binnen knellende budgetten en met stijgende overheadkosten kwalitatief goede zorg te leveren. De komende jaren zullen leren of de zorgcliënt de lachende derde is.

Deal

Digitale inkoopfraude: een casus

Recent werden zaken bekend van toeleveranciersdie de dupe waren gewordenvan grootschalige inkoopfraude. Hierbijgebruikten fraudeurs verschillendedigitale hulpmiddelen. Johan Klokmanvan Hoffmann Bedrijfsrecherche doetgedetailleerd verslag en wijst op derisico’s van digitaal zakendoen.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren