Nevi
0
1-8 van 303 resultaten
Deal

Duurzaamheidsinspanningen meten doe je zó

Hoeveel draagt inkoop nu daadwerkelijk, heel concreet bij aan verduurzaming? Die vraag stelde de gemeente Barneveld aan onderzoekers Jan Telgen en Willemien Hoogenraad. Zij ontwikkelden een rekenmethode. Dit artikel is eerder in Deal! 7 gepubliceerd.

  • 01-11-2023
Deal

Doen wat je belooft: 6 tips

De dienstverlening die leveranciers beloven, wordt niet altijd waargemaakt. Hoe zorgt de opdrachtgever ervoor dat die dienstverlening ook echt geleverd wordt en het niet bij mooie woorden blijft?

  • 01-10-2023
Deal

10 tips voor ICT inkoop in de zorg

Simon Kuipers van Intrakoop, heeft het Actieplan Zorg-ICT-markt van het ministerie van VWS, vertaalt naar tien tips om ICT-inkoop te verbeteren. Wat betekent dit plan voor zorginkopers en leveranciers?

  • 01-10-2023
Deal

Gun MKB sleutelrol bij aanbestedingen

Mkb’ers associëren publieke aanbestedingen vaak met administratieve last, terwijl het mkb hard nodig is bij het stimuleren van duurzaamheid, innovaties en werkgelegenheid volgens Luijten en Stek.

  • 01-10-2023
Deal

Relatief beoordelen nog steeds niet uitgebannen

Relatief beoordelen heeft ongewenste effecten. Toch wordt deze manier van beoordelen nog steeds door aanbestedende diensten gebruikt. Maar wat zijn de effecten?

  • 01-09-2023
Deal

Zonnepanelen moeten duurzamer

Volgens Michiel Mensink valt er nog te betwisten hoe goed zonnepanelen tegen opwarming van de aarde zijn. Het netto positieve milieueffect van een zonnepaneel is beperkt. Maar wat moet er anders?

  • 01-07-2023
Deal

Zo krijg je meer inschrijvers op aanbesteding

Genoeg inschrijvers krijgen op een aanbesteding blijft een uitdaging. Welke factoren kunnen leiden tot meer inschrijvingen?

  • 01-05-2023
Deal

Streven naar een betere wereld

Wat is de reden dat sociale ondernemingen niet vaak gecontracteerd worden door overheden? En wat zijn mogelijkheden om dit toch wel voor elkaar te krijgen voor sociale ondernemingen?

  • 01-05-2023
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren