Nevi
0
Onderzoeken

Een diepe duik in de aanbesteding van onderzeeërs

Onderzoek juni 2024

Elk half jaar deelt Fredo Schotanus twee blogs op LinkedIn over Publieke Inkoop. Dit keer een actueel blog over waarom de keuze werd gemaakt voor aanbestedingen voor Naval in plaats van gunnen.📝 Elk half jaar schrijven een tiental groepjes van studenten een academisch blog voor het vak Publieke Inkoop aan de Universiteit Utrecht (Utrecht University). En elk half jaar deel ik er een of twee op LinkedIn.

🤝 Deze keer een heel actueel blog (alleen de actualiteit van deze week is niet verwerkt in het blog), over de aanbesteding van onderzeeërs, geschreven door Christophe Land, Ian Molendijk, Jenna McCormick & Joep Küppers. Zij gaan, gebaseerd op openbare bronnen, in op de vraag: waarom is ervoor gekozen om aan te besteden en te kiezen voor Naval in plaats van de opdracht zonder aanbesteding aan Damen te gunnen?

📖 Ruben Nicolas en ik (de docenten) vonden het een genuanceerd blog met veel aandacht voor de geschiedenis van de aanbesteding en de context. De studenten gaan onder andere in op de voor- en nadelen van het aanbesteden van onderzeeërs. Ook doen ze een fictieve (her)beoordeling van de offertes. En niet onbelangrijk: het stuk leest goed weg.

Lees het gehele bericht op het LinkedIn account van Fredo Schotanus:

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen