Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Vakkennis

Inbound logistics - strategische inkopers gevraagd

Goede inkopers kunnen een directe bijdrage leveren aan het strategische succes van hun onderneming. Bedrijven hebben er dus alle belang bij om hun inkoopmedewerkers naar waarde te schatten en hen alle kansen te geven om hun capaciteiten te ontplooien. Maar in de realiteit blijkt dat nog niet steeds het geval te zijn, noch qua salaris noch qua waardeperceptie.

Vakkennis

Sustain or be absolete

Why is sustainable procurement so important? Here's a reason: 30 per cent of the world's species have become extinct in the past 50 years and a further 30 per cent face extinction if the human race continues to damage the environment.

Vakkennis

Best Practices ICT - Green Deal Circulair Inkopen

Binnen de ICT sector worden de mogelijkheden van inkoop van apparatuur in een circulair systeem met een lagere milieudruk verkend.

Deal

Munstermannetjes

Voor mijn tiende verjaardag kreeg ik mijn eerste seizoenskaart. Daarmee ging ik in het nieuwe seizoen naar Het Diekman Stadion in Enschede. Tegen PSV, gewonnen! Op het moment dat deze Deal! geproduceerd wordt, is FC Twente ternauwernood ontsnapt aan een verplichte degradatie naar de Eerste Divisie.

Deal

Inkoop in Sociaal Domein grote worsteling

De decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten heeft geleid tot de grootste inkoopoperatie ooit in de publieke sector. Een operatie waarin inkopers en zorgaanbieders een partijtje vrij worstelen om binnen knellende budgetten en met stijgende overheadkosten kwalitatief goede zorg te leveren. De komende jaren zullen leren of de zorgcliënt de lachende derde is.

Deal

Digitale inkoopfraude: een casus

Recent werden zaken bekend van toeleveranciersdie de dupe waren gewordenvan grootschalige inkoopfraude. Hierbijgebruikten fraudeurs verschillendedigitale hulpmiddelen. Johan Klokmanvan Hoffmann Bedrijfsrecherche doetgedetailleerd verslag en wijst op derisico’s van digitaal zakendoen.

Deal

Druk om 'het goede te doen' neemt verder toe

Het Inkoopseminar van de Hanzehogeschool in Groningen had als motto ‘een beetje fatsoen’. Daar had als subtitel bij gemogen ‘óf 100% integer inkopen?’ Inkopers zitten in een spagaat: bijdragen aan een betere wereld, en de organisatie concurrerend houden.

Deal

"Balanceren tussen wat kan en mag blijft leuk"

Na 31 jaar hoogleraar te zijn geweest aan de Universiteit Twente zet Jan Telgen in mei een punt achter zijn universitaire carrière. Gelukkig is het vakgebied hem daarmee nog niet kwijt: “Ik vind het nog veel te leuk om onderzoek te doen en jonge mensen te begeleiden.” Een interview.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren