Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

‘Mijn werkgever zal hier de vruchten van plukken’

Freddy Nieuwenhuize, procurement & supply chain manager bij Croon Elektrotechniek en bestuurslid van de NEVI Kring ZuidWest, is de afgelopen twee jaar deelnemer geweest in de NEN-normcommissie die werkt aan de totstandkoming van ISO 20400.

Deal

Munstermannetjes

Voor mijn tiende verjaardag kreeg ik mijn eerste seizoenskaart. Daarmee ging ik in het nieuwe seizoen naar Het Diekman Stadion in Enschede. Tegen PSV, gewonnen! Op het moment dat deze Deal! geproduceerd wordt, is FC Twente ternauwernood ontsnapt aan een verplichte degradatie naar de Eerste Divisie.

Deal

Inkoop in Sociaal Domein grote worsteling

De decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten heeft geleid tot de grootste inkoopoperatie ooit in de publieke sector. Een operatie waarin inkopers en zorgaanbieders een partijtje vrij worstelen om binnen knellende budgetten en met stijgende overheadkosten kwalitatief goede zorg te leveren. De komende jaren zullen leren of de zorgcliënt de lachende derde is.

Deal

Digitale inkoopfraude: een casus

Recent werden zaken bekend van toeleveranciersdie de dupe waren gewordenvan grootschalige inkoopfraude. Hierbijgebruikten fraudeurs verschillendedigitale hulpmiddelen. Johan Klokmanvan Hoffmann Bedrijfsrecherche doetgedetailleerd verslag en wijst op derisico’s van digitaal zakendoen.

Deal

Druk om 'het goede te doen' neemt verder toe

Het Inkoopseminar van de Hanzehogeschool in Groningen had als motto ‘een beetje fatsoen’. Daar had als subtitel bij gemogen ‘óf 100% integer inkopen?’ Inkopers zitten in een spagaat: bijdragen aan een betere wereld, en de organisatie concurrerend houden.

Deal

"Balanceren tussen wat kan en mag blijft leuk"

Na 31 jaar hoogleraar te zijn geweest aan de Universiteit Twente zet Jan Telgen in mei een punt achter zijn universitaire carrière. Gelukkig is het vakgebied hem daarmee nog niet kwijt: “Ik vind het nog veel te leuk om onderzoek te doen en jonge mensen te begeleiden.” Een interview.

Deal

De bomen en het bos (From Science: Finn Wynstra)

Het Financieele Dagblad wijdde er laatst weer eens twee hele pagina’s aan: in hoeverre zijn keurmerken zoals RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) nu effectief in het beschermen van mens en milieu? Finn Wynstra, bijzonder hoogleraar Inkoop en Leveranciersmanagement aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, over 'de bomen en het bos'.

Deal

In elke organisatie is ruimte voor sociaal inkopen

Sociaal inkopen is bezig aan een opmars. Terwijl de discussie over stimuleringsmaatregelen voor sociaal ondernemers verdergaat, is het voor inkopers nu al eenvoudiger geworden om zaken te doen met bedrijven met een zogenaamde ‘impact first’-doelstelling.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren