Nevi
0
Evenementen

On demand Webinar: Opening Nevi's Briljante Evenementen Estafette

Op 17 april bestaat Nevi 65 jaar als de vereniging voor inkoop en supply management. Op 19 april openen we dit Briljante lustrum met het eerste uit een reeks van 7 unieke evenementen. Met zijn diamanten statuur, briljante bijdrage aan People Planet en Profit en inspirerende keynote opent Feike Sijbesma onze estafette.

Over dit evenement

DATUM
19-4-2021
Tijd
16:00 - 17:30
Plaats
Online
LOCATIE
Online

Over dit Event:

Op 17 april bestaat Nevi 65 jaar als de vereniging voor inkopers, aanbesteders en contractmanagers. Op 19 april openen we dit Briljante lustrum met een exclusieve keynote van topman Feike Sijbesma. Aansluitend gaan we op basis van een Q&A in dialoog met Feike Sijbesma, Jeroen Harink (ceo Nevi), Siep Eilander (voorzitter Nevi) en Marco van der Spek Stikkelorum (voorzitter ledenraad Nevi).

Dit webinar wordt aangeboden via een livestream vanuit het Werkcafé van ons eigen Nevi House of Procurement in Zeist. Meer weten over alle activiteiten rondom ons lustrum.

Tijdens deze opening komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Nevi viert dit jaar haar Briljante Lustrum

• Keynote topman Feike Sijbesma

• Q&A met Feike Sijbesma, Nevi directie, ledenraad en bestuur

• Wat heeft Nevi’s Briljante Evenementen estafette jou nog meer te bieden

• Preview Nevi’s online community Platform


Programma15.50 uurAanvang webinar, via je persoonlijke kijklink voor WebinarGeek
16.00 uurOpening Livestream door gastheer Jeroen Harink
16.15 uurKeynote Feike Sijbesma
16.50 uurQ&A met Feike Sijbesma, Jeroen Harink, Marco van der Spek-Stikkelorum en Siep Eilander
17.30 uurEinde livestream

Over Feike Sijbesma

Feike Sijbesma (61, NL) studeerde medische / moleculaire biologie aan de Universiteit Utrecht (NL) en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (NL).
In 1987 trad Feike Sijbesma in dienst bij Koninklijke Gist-brocades NV, waar hij in 1995 directeur werd van de Divisie Voedingsspecialiteiten en toetrad tot het Directiecomité. In 1998 verwierf Koninklijke DSM Gist-brocades. Sijbesma trad in 2000 toe tot de Raad van Bestuur van DSM en werd in 2007 CEO van DSM.

Tijdens zijn 13-jarige ambtstermijn als CEO van DSM transformeerde Feike Sijbesma het bedrijf en zijn portfolio. Onder zijn leiding herpositioneerde DSM zich van een (bulk) chemiebedrijf naar een innovatief wetenschappelijk bedrijf, gericht op gezondheid, voeding & materialen. Feike Sijbesma ziet duurzaamheid als zowel een verantwoordelijkheid als een zakelijke motor. Dit komt ook tot uiting in een totaalrendement voor aandeelhouders van 450% tijdens zijn mandaat als CEO.

DSM werd een echt mondiaal bedrijf met een diverse en betrokken werknemers- en leiderschapsbasis, die waarde creëerde voor alle belanghebbenden.
Feike zet zich in om wetenschap te ontwikkelen als basis voor innovatie om een mooier leven te creëren voor mensen van nu en toekomstige generaties, aangezien DSM een doelgericht en prestatiegericht bedrijf werd, met duurzaamheid en innovatie als kern.

Bij zijn vertrek bij DSM wordt Feike benoemd tot erevoorzitter Koninklijke DSM.  Na zijn vertrek bij DSM trad Feike Sijbesma in 2020 op als Speciaal Corona-gezant voor de Nederlandse regering.

Awards
Feike Sijbesma heeft vele verschillende prijzen ontvangen, zoals de prijs Humanitarian of the Year & Leaders of Change Award uitgereikt door de Verenigde Naties; ontving een eredoctoraat van de University Maastricht en de Rijksuniversiteit Groningen, en hij werd door Fortune op de World's 50 Greatest Leaders en door Harvard Business Review vermeld als de 100 meest succesvolle CEO's ter wereld. Hij ontving ook de Courage to Lead Award van het World Resources Institute.

Feike is covoorzitter (met voormalig VN-SG Ban Kimoon) van de Board of the Global (Climate) Adaptation Center. Hij is ook lid van het bestuur van het WEF. Hij is ook Senior
Adviserend voorzitter van het Africa Improved Foods-initiatief en is Climate Leader en Carbon Price Champion voor de World Bank Group.

Feike is lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Philips (aanstaande voorzitter), niet-uitvoerend bestuurder Unilever en lid van de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren