Sociaal Domein

Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de inkoop en uitvoering van de Wmo 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet.

Inkopen in het sociaal domein

De decentralisatie van zorgtaken heeft het aanpassingsvermogen van gemeenten de afgelopen jaren stevig op de proef gesteld. Na een korte voorbereidingsperiode moesten ze in hoog tempo schakelen om invulling te geven aan de nieuwe zorgtaken. Als inkoper - of anderszins betrokkene bij inkoop van zorg - heb je een goede vertaling nodig van de strategische zorgdoelstellingen naar een inkoopoplossing op maat. Hiermee creëer je een toekomstbestendig samenwerkingsmodel met interne en externe partijen.

Bekijk alle trainingen in het sociaal domein

Hugo de Jonge (minister VWS): 'Concurrentie niet hoogste doel in zorg'

Bijna vier jaar geleden werd een aantal zorgtaken gedecentraliseerd naar gemeenten. Inkoopvakblad Deal! interviewde de verantwoordelijke minister Hugo de Jonge voor een tussenbalans. “Bij de inkoop van zorg gaat het niet alleen over het sluiten van het beste contract, maar ook over goed opdrachtgeverschap.” 
Het complete interview vind je in Nevi Kennislab. Ook vind je in Nevi Kennislab nog meer relevante artikelen over het sociaal domein

Maatschappelijk programma: Professioneel opdrachtgeverschap

Inkopen en Aanbesteden in en voor het publieke domein brengt maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee. Bekijk welke issues de komende periode extra aandacht krijgen van Nevi.

En sluit aan bij onze Linkedin Groep Nevi Sociaal Domein. Hier maken we de verbinding tussen de inkoopfunctie, het beleid en politiek context én delen we actualiteit en kennis.

Whitepaper Inkoop Sociaal Domein: nog 4 hordes te gaan

Sinds 2015 is het Sociaal Domein de verantwoordelijkheid van lokale overheden. Zowel op operationeel als financieel gebied is het een gigantische opgave gebleken dit systeem op te zetten. Bijna vijf jaar later zijn gemeenten goed bezig, maar er zijn nog wel wat hordes te nemen.

Download de whitepaper

Whitepaper: In 7 stappen grip op contractmanagement in sociaal domein

Inkoop van zorg in het sociaal domein laat zich nauwelijks vergelijken met andere inkoopdomeinen. Als er iets fout gaat, is de publieke aandacht groot. We hebben dan ook met mensen te maken. Bovendien hebben we het over pakweg vijftig procent van de gemeentebegroting. Zonder grip op het sociaal domein is de inkoopprofessional niet te benijden.

Download de whitepaper

Blog: Maak contractmanagement in Sociaal domein inzichtelijk

Het Sociaal domein is een grote uitgavenpost voor gemeenten. Professioneel contractmanagement biedt gemeenten de mogelijkheid om de waarde die ze ingekocht hebben daadwerkelijk te krijgen. Wiebeke Sittrop volgde de 2-daagse training Contractmanagement Sociaal Domein bij gemeenten en schreef dit blog.

Lees het blog

Suzanne volgde de training Contractmanagement in het Sociaal Domein bij gemeenten en vertelt haar ervaring.

Lees haar volledige verhaal

Sociaal domein op de Contractmanagementdag 2018

De 6e Contractmanagementdag ging over Teamwork. Ook op het gebied van Sociaal domein werd aandacht gegeven aan Teamwork met de deelsessie Samen aan het stuur in het Sociaal Domein.
Meer over de jaarlijkse Contractmanagementdag.

 

Incompany trainingen

Alle trainingen worden ook incompany aangeboden. Volg met je team een training inkopen in het sociaal domein op jouw locatie. Incompany training biedt vele voordelen. Zo ben je niet alleen effectief de training inkopen in het sociaal domein aan het volgen, maar ben je ook nog eens bezig met teambuilding en bespaart het je reiskosten en tijd. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany trainingen.

Opleidingen

Trainingen

Contractmanagement Sociaal Domein voor gemeente

Deze training geeft gemeenten grip op de contracten die vanuit sociaal domein met de markt zijn afgesloten. In 2 dagen leer je alles over contractmanagement in het sociaal domein.

Inkoop voor niet-inkopers - Publiek

In 1 dag maak je kennis met inkoop in de publieke sector. Je leert alles over de wet- en regelgeving die voor jou als niet-inkoper van belang is.

Nieuw

Innovatiegericht Inkopen en Aanbesteden

In deze training leer je hoe je innovaties kunt inkopen en aanbesteden met de juiste procedures. Vind de vrijheden in het inkoopprocedure palet om tot innovatieve oplossingen te komen. Meld je nu

Nieuw

Inrichting opdrachtgeverschap sociaal domein

In de training Inrichting opdrachtgeverschap sociaal domein ligt de focus op de strategische keuzes rondom de lokale organisatie van het sociale domein.

Nieuw

Meervoudig- en Enkelvoudig onderhands aanbesteden

In deze 1-daagse training leer je conform de Aanbestedingswet Meervoudig- en Enkelvoudig Onderhands Aanbesteden. Een uitdaging! *Fysieke training indien mogelijk, anders wordt deze training online

Nieuw

Sociaal domein en de inkoopprocedures

In de training Sociaal domein en de inkoopprocedures ligt de focus op de inkoopprocedures voor het inkopen van sociale diensten (inclusief open house procedure) en de aanbestedingsregels. 

Nieuw

Uitvoeren Meervoudig Onderhandse Procedure

Zou je graag enkele concrete casussen willen oefenen en bespreken? Tijdens deze praktijkdag worden de 4 meest voorkomende meervoudig onderhandse aanbestedingen behandeld.

Vragen of studieadvies?

Bel (088) 33 00 700 tussen 8.00 en 17.30 uur of mail ons.

Liever persoonlijk opleidingsadvies? Stuur een e-mail voor een afspraak bij ons op kantoor.

Wij helpen je graag!