Nevi
0
Trainingen

Contractmanagement in het sociaal domein voor gemeenten

Hoe kun je effectief contracten met zorgaanbieders beheren binnen jouw gemeente? Deze tweedaagse training biedt inzicht in de cruciale processen van contractmanagement en hoe je je gemeente hierbij kunt betrekken. Je krijgt concrete inzichten, tools en een stappenplan om contractmanagement aan te sturen. Na afloop heb jij alles in handen voor optimaal contractmanagement binnen het sociaal domein.
Ieder jaar sluiten gemeenten contracten met zorgaanbieders. Als inkoper kan het managen van al deze contracten vrij intensief zijn. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je grip houdt op alle contracten en wie heeft welke rol hierin? Welke interne processen zijn essentieel bij contractmanagement en hoe laat je je gemeente wennen aan zakelijke rationaliteit en een andere marktdynamiek? 

Wij geven je in deze training antwoord op deze en andere vragen. Zo staan we stil bij de kenmerken en processen van de zorg én de gevolgen van de nieuwe richtlijnen. Ook laten we zien hoe een stappenplan helpt om contractmanagement aan te sturen. Kortom, met deze training krijg je alles in handen voor optimaal contractmanagement binnen het sociaal domein. 

Contractmanagement in het sociaal domein voor gemeenten

Wat leer je?

 • Actuele ontwikkelingen vertalen naar kansen en risico’s.
 • Handvatten om contracten te managen.
 • Inzicht in tools om risico’s van contractmanagement in kaart te brengen.
 • Concrete stappen om persoonlijk te groeien in contractmanagement. 

Theorie, praktijkopdrachten, praktijkcases en discussie wisselen elkaar af.

Past deze training bij jou?

 • Ben je beleidsmedewerker, inkoper, contract- of projectmanager én betrokken bij inkoop en/of contractmanagement binnen het sociaal domein?
 • Heb je hbo werk- en denkniveau?

Dan is deze training geschikt voor jou. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Twee aaneengesloten dagen (inclusief avondprogramma).

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, diner (eerste dag), hapjes en drankjes. 

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Contracteren en contractmanagement

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen