Examen Nevi 2 Publiek

De opleiding Nevi 2 Publiek maakt gebruik van verschillende examenvormen. Na het behalen van alle examens ontvang je het branche-erkende Nevi diploma. 

Je ontvangt een diploma als:

Je in het bezit bent van een Nevi 1 Publiek diploma of een voldoende resultaat hebt behaald voor de Toelatingstoets Nevi 2 Publiek
Je voor de examens van de basismodule en 2 keuzemodules ten minste het cijfer 5,5 behaalt
Je de examens binnen 4 jaar met goed gevolg hebt afgelegd
Je voldoet aan de aanwezigheidsplicht bij de keuzemodules Persoonlijke effectiviteit en groei en Communiceren, beïnvloeden en onderhandelen

Examenvormen per module

  • Basismodule Inkoop en aanbesteden in de publieke sector - deel 1: online examen op locatie
  • Basismodule Inkoop en aanbesteden in de publieke sector - deel 2: online examen op locatie
  • Keuzemodule Project- en risicomanagement bij complexe aanbestedingen: schriftelijk examen of schrijfopdracht
  • Keuzemodule Persoonlijke effectiviteit en groei: reflectieverslag
  • Keuzemodule Communiceren, beïnvloeden en onderhandelen: reflectieverslag

Je start met de basismodules Inkoop en aanbesteden in de publieke sector deel 1 en deel 2. Daarna kies je twee van de beschikbare keuzemodules. Voor de keuzemodules Persoonlijke effectiviteit en groei en Communiceren, beïnvloeden en onderhandelen geldt een aanwezigheidsplicht. 

Na ieder voldoende resultaat voor een module volgt een certificaat. Na het behalen van alle examens ontvang je het diploma Nevi 2 Publiek.

Praktische informatie

Aanmelden

Aanmelden voor de examens kan via de rode inschrijfknop op deze pagina. Na aanmelding voor een online examen ontvang je per e-mail een link, welke 180 dagen geldig is, waarmee je het examen definitief kunt inplannen. Je bepaalt dan zelf de datum, tijd en plaats.

Online toetsing en inzage

Online toetsing wil zeggen dat je op een door jou gekozen moment examen doet op de door jou geselecteerde toetslocatie. Er zijn toetslocaties door het hele land. 

Lees meer over online toetsing en inzage.

Examen Project- en risicomanagement bij complexe aanbestedingen 

Cursisten die ná 1 november 2018 starten met de module Project- en risicomanagement bij complexe aanbestedingen (studiemateriaal vanaf versie 2.0) maken een schrijfopdracht. De inleverdata vind je in de online leeromgeving. Wil je je voor dit examen inschrijven? Kies dan bij aanmelding voor het examen ‘Project-en risicomanagement v.a. versie 2.0’.

Cursisten die vóór 1 juni 2018 zijn gestart met de module Project- en risicomanagement (studiemateriaal t/m versie 1.1) maken een schriftelijk examen in Nieuwegein. Wil je je voor dit examen inschrijven? Kies dan bij aanmelding voor het examen ‘PRM bij complexe aanbestedingen t/m versie 1.1 – 05 November 2018 14.15 – 16.45 – Nieuwegein’ of ‘PRM bij complexe aanbestedingen t/m versie 1.1 – 28 januari 2019 10.00 – 12.30 – Nieuwegein’.

Bekijk het Examenrooster

Reflectieverslag en aanwezigheidsverplichting

De keuzemodule Persoonlijke effectiviteit en groei en de keuzemodule Communiceren, beïnvloeden en onderhandelen worden afgesloten met een reflectieverslag. In de online leeromgeving van deze modules vind je de voor jou geldende deadline. 

Voor beide keuze modules geldt een aanwezigheidsverplichting bij de lessen.  Je kunt per module één gemiste les inhalen. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

Neem voor meer informatie contact op met ons Klant Contact Center: 088 3300700

Aanwezigheid

Voor de keuzemodules Persoonlijke effectiviteit en groei en Communiceren, beïnvloeden en onderhandelen geldt een verplichte aanwezigheid bij de lessen. Je kunt per module één gemiste les inhalen. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

Neem voor meer informatie contact op met ons Klant Contact Center: 088 3300700

Examenreglement

Lees meer over de regels en afspraken die gelden voor examens en diplomering in ons examenreglement. Het examenreglement is vastgesteld is samenspraak met de Stichting Examenkamer.

Klachten en feedback

Heb je feedback of een klacht over een door jou gemaakt examen? Schroom dan niet met ons contact op te nemen. Lees meer over klachten, bezwaar en beroep.