Nevi
0
Opleidingen

Toelatingsprocedure Nevi 2

Wil jij je inschrijven voor Nevi 2, maar heb jij geen Nevi 1-diploma? Dan biedt de toelatingsprocedure Nevi 2 uitkomst.
 

Over deze opleiding

OPLEIDINGSDUUR
1 dag + zelfstudie + 1-op-1 begeleiding
OPLEIDINGSVORM
Blended
Erkenning
Certificaat
Prijs vanaf
€ 1.218,00 excl. btw
Ledenprijs vanaf
€ 1.141,00 excl. btw
De bovengenoemde opleidingsprijzen zijn exclusief BTW en exclusief het examengeld

Is de toelatingsprocedure Nevi 2 iets voor jou?

Ben jij al enige jaren als inkoopprofessional aan het werk en ben je er klaar voor om de volgende stap in je carrière te zetten? Dan is het volgen van de opleiding Nevi 2 een goede keuze. Om toegang tot deze opleiding te krijgen, heb je twee verschillende routes. Je kunt een diploma voor Nevi 1 halen, maar het is ook mogelijk om de toelatingsprocedure Nevi 2 te volgen. 

Met de toelatingsprocedure Nevi 2 ga je aan de slag met de essentiële basiskennis uit      Nevi 1. Om te toetsen of je de stof beheerst sluit je de toelatingsprocedure af met een examen. Na het behalen van het examen krijg je een certificaat en toelating tot de Nevi 2 opleidingen. 

Eisen toelatingsprocedure Nevi 2

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor de toelatingsprocedure Nevi 2? Dan is het goed om te weten dat je aan een aantal eisen moet voldoen:

  • Je hebt een erkend Nederlandse hbo- en/of wo-diploma behaald. Het maakt voor de toelatingsprocedure Nevi 2 niet uit hoeveel jaar geleden je je opleiding hebt afgerond. 
  • Je hebt minimaal één jaar relevante werkervaring als inkoopprofessional én werkt op het moment van aanmelding in een relevante inkoopfunctie. Uit de huidige functie- en taakomschrijving moet aantoonbaar zijn dat inkopen de hoofdactiviteit van de functie is.
Werk jij in de private sector?
Dan moet uit je functieomschrijving blijken dat je minimaal het uitvoeren van een standaard inkoopproces voor een niet-complexe productgroep als taakstelling hebt.

Werk jij in de publieke sector?
Dan moet uit je functieomschrijving blijken dat je minimaal het uitvoeren van een meervoudig onderhandse aanbesteding als taakstelling hebt. 

Heb je de gevraagde werkervaring en een hbo- en/of wo-diploma?
Dan kun je je aanmelden voor de toelatingsprocedure Nevi 2. 

 

    

Programma toelatingsprocedure

In de toelatingsprocedure Nevi 2 ga je door middel van zelfstudie, een dag examentraining en 1-op-1 begeleiding aan de slag met de essentiële basiskennis uit Nevi 1. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen.


Duur: 30 minuten
Je start de toelatingsprocedure Nevi 2 met een inleidend gesprek. Je maakt kennis met je docent en samen bespreken jullie de opzet van de toelatingsprocedure Nevi 2, de uitkomsten van de voorkennischeck en wat we van je verwachten tijdens deze procedure.
 
Duur:   20 minuten
Als onderdeel van de toelatingsprocedure Nevi 2 vul je zelfstandig een voorkennischeck in om te bepalen waar je staat. Dit geeft jou en ons een goed beeld over jouw kennis. Welke onderwerpen vind je nog lastig en welke onderwerpen herken je al goed vanuit je eigen praktijkervaring? 
 
Duur: 60 – 80 uur zelfstudie en één dag examentraining
Het programma bestaat voor een groot deel uit zelfstudie. De toelatingsprocedure Nevi 2 Privaat en Nevi 2 Publiek hebben ieder hun eigen onderwerpen. 

Toelatingsprocedure Nevi 2 Privaat
In de toelatingsprocedure Nevi 2 Privaat komen onderwerpen als het tactisch en operationele inkoopproces aan bod en doorloop je de theorie over de sourcing cyclus. Door middel van zelfstudie leer je meer over inkooptheorieën en maak je oefeningen om je de theorie eigen te maken. Tijdens de lesdag word je voorbereid op het examen. Na het behalen van je examen voor de toelatingsprocedure Nevi 2 ontvang je een certificaat en heb je toelating tot Nevi 2.

Toelatingsprocedure Nevi 2 Publiek
In de toelatingsprocedure Nevi 2 Publiek komen onderwerpen als het tactisch en operationele inkoopproces, de aanbestedingswet, onderhands- en meervoudige procedures, het proces van gunning en contractmanagement voorbij. Door middel van zelfstudie lees je over inkooptheorieën en maak je oefeningen om je de theorie eigen te maken. Tijdens de lesdag word je voorbereid op het examen. Na het behalen van je examen voor de toelatingsprocedure Nevi 2 ontvang je een certificaat en heb je toelating tot Nevi 2.

Duur: 1 dag
Tijdens deze bijeenkomstdag ga je aan de slag met het eigen maken van de lesstof. Samen met andere deelnemers bespreek je aan de hand van casusopdrachten de theorie en de leerstof.  Onderwerpen die je nog niet goed begrijpt, leggen we nog een keertje uit.

Duur:   60 minuten
De docent helpt je online met vragen die je nog hebt over de studiestof en het examen.


Examen

De toelatingsprocedure Nevi 2 rond je af met een digitaal examen op een door jou gekozen moment op een door jou geselecteerde toetslocatie. 

Het examengeld is bij de toelatingsprocedure inbegrepen. 

Let op! De toelatingsprocedure leidt niet tot het diploma Nevi 1 of certificaten of vrijstellingen voor modules uit Nevi opleidingen.

Aanmelden toelatingsprocedure Nevi 2

De opleidingen Nevi 2 Publiek en de opleiding Nevi 2 Privaat hebben elk hun eigen toelatingsprocedure. 

  1. Je bestelt de module Toelatingsprocedure Nevi 2 Publiek of Nevi 2 Privaat. 
  2. Nadat je de bestelling geplaatst hebt, ontvang je van ons een mail met meer informatie over de toelatingsprocedure. Zo vind je in de mail een verzoek om enkele documenten, zoals je diploma en je cv, met ons te delen. Dit is nodig om te beoordelen of je voldoet aan de toelatingseisen.
  3. Vervolgens nemen we contact met je op om je te laten weten of je aan de toelatingseisen voldoet. 
  4. Nadat je wordt toegelaten tot de toelatingsprocedure, versturen we je de factuur en start het programma.
Toelatingsprocedure Nevi 2 Privaat
Toelatingsprocedure Nevi 2 Publiek
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen