Nevi
0
Opleidingen

Toelatingsprocedure Nevi 2

Wil je versneld toegang tot de opleiding Nevi 2 en ben je niet van plan om het Nevi 1-diploma te halen? Ben je al werkzaam als inkoper en heb je in het verleden een hbo- of wo-diploma behaald? Dan is wellicht de toelatingsprocedure voor Nevi 2 geschikt voor jou.
 
In de toelatingsprocedure ga je door middel van zelfstudie, een dag examentraining en 1-op-1 begeleiding aan de slag met de essentiële basiskennis uit Nevi 1. Je rondt de toelatingsprocedure af door het maken van een examen. Na het behalen van het examen krijg je een certificaat en toelating tot de Nevi 2 opleidingen.

Over deze opleiding

OPLEIDINGSDUUR
1 dag + zelfstudie + 1-op-1 begeleiding
OPLEIDINGSVORM
Klassikaal
Erkenning
Certificaat
Prijs vanaf
€ 1.144,00 excl. btw
Ledenprijs vanaf
€ 995,00 excl. btw
Opleidingsprijzen zijn exclusief BTW en exclusief het examengeld

Om toegelaten te worden tot de toelatingsprocedure dien je te voldoen aan de volgende eisen:

  • Je hebt een erkend Nederlands hbo- en/of wo-diploma behaald. Hiervoor geldt geen geldigheidsduur. Zie ‘Hoe start ik het toelatingsproces’ voor diplomavereisten. 
  • Je hebt minimaal 1 jaar relevante werkervaring in een relevante inkoopfunctie*. Je werkt op het moment van aanmelding voor de toelatingsprocedure in een relevante inkoopfunctie.
*) relevante inkoopfunctie: Uit de huidige functie- en taakomschrijving moet aantoonbaar zijn dat:
  • Inkopen de hoofdactiviteit van de functie is.
  • Privaat: in je functieomschrijving moet duidelijk af te leiden zijn dat je minimaal het uitvoeren van een standaard inkoopproces voor een niet complexe productgroep als taakstelling hebt.
  • Publiek: in je functieomschrijving moet duidelijk af te leiden zijn dat je minimaal het uitvoeren van een meervoudig onderhandse aanbesteding als taakstelling hebt.
Toelatingsprocedure Nevi 2 Privaat
Toelatingsprocedure Nevi 2 Publiek

Praktische informatie

Hoe start ik het toelatingsproces?

Je kunt je via de link onderaan de pagina voor de toelatingsprocedure aanmelden. Je ontvangt vervolgens een email van ons met het verzoek om enkele documenten naar ons te sturen, zodat wij kunnen beoordelen of je voldoet aan de toelatingseisen.

Wat hebben wij nodig?

Kopie van je huidige functie- en taakomschrijving, ondertekend door je leidinggevende met een stempel van je organisatie of op briefpapier van je organisatie

Een gewaarmerkte kopie van je Nederlandse HBO/WO diploma met cijferlijst of uittreksel uit het DUO register

Programma

Het programma bestaat voor een groot deel uit zelfstudie (60-80 uur). Daarnaast zijn de volgende contactmomenten gepland:

  • Startgesprek (online): een inleidend gesprek met je docent waarin jullie kennismaken en de opzet (en verwachtingen) van de toelatingsprocedure besproken wordt. Voor dit startgesprek is een dag gepland, waarop de docent alle deelnemers individueel spreekt. De docent neemt met jou contact op over het tijdstip van dit gesprek. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten.
  • Voorkennischeck (online): deze maak je zelfstandig om vooraf te kijken waar je staat. Welke onderwerpen vind je nog lastig? Welke onderwerpen herken je al goed vanuit je praktijk?
  • Zelfstudie (online): door middel van het lezen van de studiestof en het maken van oefeningen verdiep je je in de leerstof van het examen.
  • Examentraining (klassikaal): tijdens de examentraining oefen je met de studiestof en is het mogelijk om vragen te stellen aan studiegenoten en de docent.
  • Coaching, 1-op-1 begeleiding (online): de docent helpt je individueel met vragen die je nog hebt over de studiestof en het examen.Online toetsing en inzage

Het programma wordt afgerond met een online toets op een door jou gekozen moment op een door jou geselecteerde toetslocatie. Er zijn toetslocaties door het hele land. Lees meer over online toetsing en inzage.

Na de laatste contactdag heb je 3 maanden de tijd om de toelatingstoets te halen. Als je niet in een keer slaagt, heb je binnen deze termijn één herkansingsmogelijkheid. 

Let op! De toelatingstoets leidt niet tot het diploma Nevi 1 of certificaten of vrijstellingen voor modules uit Nevi vakopleidingen.

Geldigheidsduur toelatingstoets

Een met goed gevolg afgelegde toelatingstoets biedt je de mogelijkheid om gedurende 12 maanden in te stromen in de opleiding Nevi 2 Privaat of Publiek. Na deze 12 maanden vervalt deze mogelijkheid.

Toelatingsprocedure Nevi 2

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren