0
Nieuws

Hoe gaat Nevi om met de ontwikkelingen rond het coronavirus?

Nieuws 7 minuten 09 maart 2021

*Update 25 augustus 2021* Alle (klassikale) Nevi opleidingen en trainingen kunnen weer op locatie plaatsvinden. Ook de digitale examens op toetslocaties gaan door. Uiteraard met inachtneming van de geldende basisregels opgesteld door de overheid.

Veiligheid voorop

 Nevi stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar dienstverlening. Zowel voor opleidingen en trainingen als voor evenementen willen wij dan ook een veilige en gezonde omgeving bieden aan al onze leden, klanten, bezoekers, cursisten, trainers, docenten en overige medewerkers. In dat kader speelt het coronavirus uiteraard een rol. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. De richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM zijn voor ons leidend bij het nemen van maatregelen om trainingen, en opleidingen en examens op een veilige manier door te laten gaan.


Veelgestelde vragen

Voor meer informatie over de corona-maatregelen verwijzen wij je naar de veel gestelde vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet bij neem dan contact op met ons Klant Contact Center via 088-330 07 00 of info@nevi.nl. Zij zitten voor je klaar om jouw vraag te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Net als veel organisaties houden wij de berichtgeving rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen wij de richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM (zowel de nationale als de regionale adviezen). Dat doen wij zowel intern (op het Nevi-kantoor) als extern (thuis of elders). Deze leiden onder meer tot zowel aanpassingen van ons normale gedrag (met maatregelen, zoals vaak en goed de handen wassen, 1,5 meter afstand van anderen houden, geen handen schudden), aanpassingen in de omgeving (zorgen voor voldoende frisse lucht) en acties op basis van de bekende symptomen (zoals thuis blijven bij klachten en direct laten testen). Meer informatie via RIVM
Voor opleidingen, trainingen en examineren is de maximale groepsgrootte per ruimte verkleind om de 1,5 meter afstand te kunnen realiseren. Daarnaast hebben alle trainings- en toetslocaties corona-protocollen opgesteld om de activiteiten uit te voeren binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM. Tot slot doen we een beroep op alle deelnemers en docenten om zich te houden aan de ‘Basisregels om verspreiding coronavirus te voorkomen’ en het corona-protocol van de betreffende locatie. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Naar Algemene Coronaregels
Alle opleidings- en trainingslocaties verplichten momenteel mondkapjes in alle openbare binnenruimtes. In de trainingsruimte zelf is een mondkapje niet verplicht. Wij adviseren je om hiermee uitdrukkelijk rekening te houden en zelf één of meerdere mondkapjes mee te nemen naar de locatie. We zijn in continue overleg met de locaties en zullen aangepast beleid zo snel mogelijk hier vermelden.
Het gebruik van mondkapjes is verplicht gesteld. Je moet zelf een mondkapje meenemen. Als je geen mondkapje bij je hebt, moet je op locatie een wegwerpmondkapje pakken. De mondkapjesplicht geldt voor verplaatsingen binnen de examen-locatie. Tijdens het examen mag het mondkapje afgedaan worden. Tijdens je identificatie als examenkandidaat dient het mondkapje te worden afgedaan.
Ben je bijn gestart met een opleidingsmodule met verplichte aanwezigheid en kun je vanwege coronaklachten of -quarantaine niet deelnemen aan een les, dan zorgen wij voor een passende oplossing. Neem in dit geval dan contact op met ons Klant Contact Center (088-330 07 00 of opleidingen@nevi.nl).
 
Mocht je vanwege corona-klachten of quarantaine thuis moeten blijven, neem dan contact op met ons Klant Contact Center (088-330 07 00 of info@nevi.nl). In afwijking van het examenreglement, kun je, vanwege corona, tot uiterlijk 1 werkdag voor aanvang van je examen het examen kosteloos verplaatsen. 
Alle activiteiten van Nevi kun je op dit moment plannen en worden binnen de geldende richtlijnen van de Rijkoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM uitgevoerd. Mochten activiteiten op fysieke locaties niet door kunnen gaan, dan wordt je daarover tijdig geïnformeerd en bieden we een passend (online) alternatief aan.
Alle toetslocaties zijn open, waardoor je gewoon examen kunt doen. Dit doen we op een veilige manier en binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM. De (online) mondelinge examens gaan door. Examenopdrachten kunnen ook gewoon worden ingeleverd.
In afwijking van het examenreglement, kun je, vanwege corona, tot uiterlijk 1 werkdag voor aanvang van je digitale examen het examen kosteloos verplaatsen. Voor annulering zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van het examenreglement van toepassing.  
Nevi volgt strikt de maatregelen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM en stelt die eisen ook aan de locaties. We staan in nauw contact met alle locaties waar fysieke lessen gepland worden. Alle locaties werken op basis van corona-protocollen binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM. Dit betekent dat er een verplichte bezoekersregistratie is, een hygiëne beleid, een maximale groepsgrootte en fysieke opstelling per ruimte om 1,5 meter afstand tussen deelnemers en docenten/trainers te kunnen garanderen, voldoende frisse lucht en een mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes (m.u.v. de trainingsruimtes). Maar ook dat de entree op een veilige manier ingericht is. De verstrekking van lunch en versnaperingen is aangepast aan de geldende richtlijnen. Daarnaast doen we ook een beroep op het naleven van de maatregelen door de docenten, trainers en deelnemers. Het tonen van een negatieve testuitslag is geen vereiste voor deelname aan een les. In navolging van de middelbare scholen, adviseren wij wel al onze deelnemers, docenten en trainers om voorafgaand aan de lesdag een zelftest te doen voor een ieders veiligheid. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. Nevi faciliteert geen (zelf)testen.

Nevi volgt strikt de maatregelen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM en stelt die eisen ook aan de toetslocaties. We maken alleen gebruik van toetslocaties die hieraan voldoen en staan ook nauw in contact met deze locaties. Dit betekent onder andere dat er minstens 1,5 meter afstand van andere deelnemers en medewerkers van de toetslocatie wordt gehouden en dat het gebruik van mondkapjes verplicht is bij bewegingen in de toetslocatie. Onze externe toezichthouder, Stichting de Examenkamer voert aanvullend hierop audits uit. Door de maatregelen is de keuze aan toetslocaties iets kleiner. De beschikbaarheid is echter verruimd. Waar mogelijk bieden toetslocaties ook toetsplekken gedurende avonduren en weekenden aan.

Nevi raadt iedere examendeelnemer aan de site van de desbetreffende toetslocatie goed in de gaten te houden wat de coronamaatregelen ter plekke precies inhouden.

 

Voor deelnemers, die lessen en/of examens niet kunnen bijwonen vanwege het coronavirus, maken we een uitzondering voor de geldigheidsduur van modulecertificaten. Je krijgt dan de mogelijkheid om de geldigheidsduur met 6 maanden te verlengen. Stuur hiervoor je verzoek naar examens@nevi.nl.
Bij activiteiten zal Nevi haar docenten, trainers, examinatoren en medewerkers tijdig informeren over hoe zij moeten handelen bij onze activiteiten (opleidingen, trainingen, evenementen, etc.), geheel in lijn met de dan geldende richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio's en het RIVM
Neem in dit geval contact op met je relatiemanager bij Nevi of met ons Klant Contact Center (088-330 07 00 of info@nevi.nl).
Doorleren en je vanuit huis blijven ontwikkelen? Daarvoor biedt Nevi een scala aan mogelijkheden waaronder online trainingen en e-learnings. Bekijk hier ons online aanbod.

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Wanneer je andere vragen hebt, dan willen wij je vragen om contact met ons op te nemen via: 088-330 0700 of info@nevi.nl. We hopen je uiteraard binnenkort te zien bij een Nevi-opleiding, training of evenement!

Nevi volgt de ontwikkelingen en het beleid van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM op de voet. De informatie op deze pagina kan daarom wijzigen. Raadpleeg deze pagina daarom regelmatig voor de laatste informatie. 

Bij het samenstellen van deze webpagina is de grootste mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De mogelijkheid bestaat echter dat bepaalde informatie op enig moment niet meer juist of onvolledig is. Nevi staat niet in voor de actualiteit, juistheid en volledigheid van de op deze webpagina aangeboden informatie en is in geen geval aansprakelijk voor schade die ontstaat door gebruikmaking van de op deze website aangeboden informatie.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren