Nevi
0
Nieuws

Hoe gaat Nevi om met het coronavirus?

Nieuws 7 minuten 14 januari 2022

*Update 17 februari 2022* Op 15 februari heeft het kabinet besloten dat Nederland (stapsgewijs) weer open gaat! Vanaf vrijdag 18 februari vervallen de meeste coronamaatregelen: 1,5 meter afstand, mondkapjesplicht en vaste zitplaatsen. Vanaf vrijdag 25 februari vervalt ook het coronatoegangsbewijs. Alleen een aantal basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, blijven gehandhaafd.

Veiligheid voorop

Nevi stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar dienstverlening. Zowel voor opleidingen en trainingen als voor evenementen willen wij dan ook een veilige en gezonde omgeving bieden aan al onze leden, klanten, bezoekers, cursisten, trainers, docenten en overige medewerkers. In dat kader speelt het coronavirus uiteraard een rol. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. De richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM zijn voor ons leidend bij het nemen van maatregelen om trainingen, en opleidingen en examens op een veilige manier door te laten gaan.


Veelgestelde vragen

Voor meer informatie over de corona-maatregelen verwijzen wij je naar de veelgestelde vragen en antwoorden hieronder. Staat jouw vraag er niet bij neem dan contact op met ons Klant Contact Center via 088-330 07 00 of info@nevi.nl. Zij zitten voor je klaar om jouw vraag te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Net als veel organisaties houden wij de berichtgeving rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen wij de richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM (zowel de nationale als de regionale adviezen). Dat doen wij zowel intern (op het Nevi-kantoor) als extern (thuis of elders). Deze leiden onder meer tot zowel aanpassingen van ons normale gedrag (met maatregelen, zoals vaak en goed de handen wassen, 1,5 meter afstand van anderen houden, geen handen schudden), dragen van een mondkapje waar dat verplicht is, aanpassingen in de omgeving (zorgen voor voldoende frisse lucht) en acties op basis van de bekende symptomen (zoals thuis blijven bij klachten en direct laten testen). Meer informatie via RIVM
Alle trainings- en toetslocaties hebben corona-protocollen opgesteld om de activiteiten uit te voeren binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM. Tot slot doen we een beroep op alle deelnemers en docenten om zich te houden aan de ‘Basisregels om verspreiding coronavirus te voorkomen’ en het corona-protocol van de betreffende locatie. Alleen samen krijgen we corona onder controle. 

  Naar Algemene Coronaregels
Vanaf 18 februari vervalt de basisregel om 1,5 meter afstand te houden in de openbare ruimtes en zalen.
Vanaf 18 februari vervalt de basisregel om 1,5 meter afstand te houden in de openbare ruimtes en zalen.
Vanaf 18 februari vervalt de basisregel mondkapjes te dragen. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.
Vanaf 18 februari vervalt de basisregel mondkapjes te dragen.
Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden op alle opleidings- en trainingslocaties locaties.

Alle opleidings- en trainingslocaties zijn verplicht een controle uit te voeren op het 3G-coronatoegangsbewijs en de legitimatie. Dit betekent dat je via de CoronaCheck-app een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve test moet kunnen tonen bij binnenkomst. Met de CoronaCheck Scanner-app wordt bij binnenkomst de geldigheid van je coronatoegangsbewijs gecontroleerd en of de gegevens op het scherm hetzelfde zijn als op jouw identiteitsbewijs. Je privacy is beschermd: je gegevens worden alleen gebruikt voor controle van het bewijs. Hou er dus rekening mee dat het gebruik van het  coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs wordt gecontroleerd en neem een geldig identiteitsbewijs mee naar je opleiding of training. Daarnaast geldt onverminderd: bij gezondheidsklachten, blijf thuis en laat je testen.
Omdat toetslocaties de door de overheid afgegeven richtlijnen voor de onderwijs- en examensector volgen, wordt er bij binnenkomst niet gecontroleerd op de geldigheid van je coronatoegangsbewijs. Onverminderd geldt: bij gezondheidsklachten, blijf thuis en laat je testen.
 
Nevi volgt strikt de maatregelen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM en stelt die eisen ook aan de locaties. We staan in nauw contact met alle locaties waar fysieke lessen gepland worden. Alle locaties werken op basis van corona-protocollen binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM. 

Alle opleidings- en trainingslocaties zijn tot vrijdag 25 februari verplicht controle uit te voeren op het 3G-coronatoegangsbewijs en de legitimatie. Vanaf vrijdag 18 februari vervalt:
  • de verplichte 1,5 meter afstand
  • de mondkapjesplicht
  • de verplichte vaste zitplaats.
Een aantal basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, blijven gehandhaafd.

Wij adviseren al onze deelnemers, docenten en trainers om voorafgaand aan de lesdag- of avond een zelftest te doen voor een ieders veiligheid. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. Nevi faciliteert geen (zelf)testen.

Nevi volgt strikt de maatregelen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM en stelt die eisen ook aan de toetslocaties. We maken alleen gebruik van toetslocaties die hieraan voldoen en staan ook nauw in contact met deze locaties. 

Vanaf vrijdag 18 februari vervalt:

  • de verplichte 1,5 meter afstand
  • de mondkapjesplicht

Een aantal basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, blijven gehandhaafd.

Onze externe toezichthouder, Stichting de Examenkamer voert hierop audits uit.

Ben je bijna gestart met een opleidingsmodule met verplichte aanwezigheid en kun je vanwege coronaklachten of quarantaine niet deelnemen aan een klassikale les, dan zorgen wij voor een passende oplossing. Neem in dit geval dan contact op met ons Klant Contact Center (088-330 07 00 of opleidingen@nevi.nl).
Vanaf 25 september 2021 hanteren toetslocaties weer de reguliere annulerings- en verplaatsingsregeling. Dit betekent dat vanaf die datum de annulerings- en verplaatsingsvoorwaarden in het examenreglement weer gelden. 
Alle activiteiten van Nevi kun je op dit moment plannen en worden binnen de geldende richtlijnen van de Rijkoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM uitgevoerd. Mochten activiteiten op fysieke locaties niet door kunnen gaan, dan wordt je daarover tijdig geïnformeerd en bieden we een passend (online) alternatief aan.
Voor deelnemers, die klassikale lessen en/of examens niet kunnen bijwonen vanwege het coronavirus, maken we een uitzondering voor de geldigheidsduur van modulecertificaten. Je krijgt dan de mogelijkheid om de geldigheidsduur met 6 maanden te verlengen. Stuur hiervoor je verzoek naar examens@nevi.nl.
Bij activiteiten zal Nevi haar docenten, trainers, examinatoren en medewerkers tijdig informeren over hoe zij moeten handelen bij onze activiteiten (opleidingen, trainingen, evenementen, etc.), geheel in lijn met de dan geldende richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio's en het RIVM
Neem in dit geval contact op met je relatiemanager bij Nevi of met ons Klant Contact Center (088-330 07 00 of info@nevi.nl).
Doorleren en je vanuit huis blijven ontwikkelen? Daarvoor biedt Nevi een scala aan mogelijkheden waaronder online trainingen en e-learnings. Bekijk hier ons online aanbod.

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Wanneer je andere vragen hebt, dan willen wij je vragen om contact met ons op te nemen via: 088-330 0700 of info@nevi.nl. We hopen je uiteraard binnenkort te zien bij een Nevi-opleiding, training of evenement!

Nevi volgt de ontwikkelingen en het beleid van de Rijksoverheid, de veiligheidsregio’s en het RIVM op de voet. De informatie op deze pagina kan daarom wijzigen. Raadpleeg deze pagina daarom regelmatig voor de laatste informatie. 

Bij het samenstellen van deze webpagina is de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht genomen. De mogelijkheid bestaat echter dat bepaalde informatie op enig moment niet meer juist of onvolledig is. Nevi staat niet in voor de actualiteit, juistheid en volledigheid van de op deze webpagina aangeboden informatie en is in geen geval aansprakelijk voor schade die ontstaat door gebruikmaking van de op deze website aangeboden informatie.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen