Inkopen voor woningcorporaties

Wil je als corporatie een eigentijdse opdrachtgever blijven en kosten besparen? Dat vraagt een andere werkwijze. Niet langer voorschrijven, maar de markt uitdagen met oplossingen te komen. Goed opdrachtgeverschap dus.

Om woningcorporaties bij te staan bij de professionalisering van inkoop, ontwikkelde NEVI samen met Aedes een leergang Goed opdrachtgeverschap voor woningcorporaties:

  • Professioneel - voor inkoper, projectleider, technisch beheer & onderhoud
  • Regisserend - voor bedrijfsvoering, management, inkoopmanager

Bekijk alle opleidingen en trainingen woningcorporaties

Woningcorporaties: goed opdrachtgeverschap

Professioneel opdrachtgeverschap is de manier waarop een organisatie haar verantwoordelijkheden en haar interactie met de markt intern en extern vormgeeft en uitvoert. Door het inzetten van professioneel opdrachtgeverschap kunnen corporaties de betaalbaarheid en kwaliteit van woningen verbeteren, de doelgroep nog beter bedienen en de volkshuisvestelijke taak op de juiste manier uitoefenen. Professioneel opdrachtgeverschap draagt bij aan het invullen van die taak door het eenduidig – met verschillende uitgangspunten en keuzemomenten- in te kopen. Uit praktijk en onderzoek blijkt dat een woningcorporatie flink kan besparen door in bouwprojecten te concentreren op het eindresultaat en de uitvoering aan de markt over te laten. De huurders blijken met deze aanpak ook nog eens tevredener. Maar waar moet je beginnen en hoe weet je of je op de goede weg zit?

Trainingen Professioneel opdrachtgeverschap

Tijdens de 2-daagse training De basis op orde ontwikkel je jezelf tot expert-niveau van de professionele opdrachtgeversrol. Tijdens de 1-daagse training Sturen op contractprestaties leer je hoe je contract- en prestatiemanagement toepast binnen jouw organisatie.

Training Regisserend opdrachtgeverschap

Regisserend opdrachtgeverschap is een ontwikkelingsproces voor woningcorporaties. Tijdens deze 2-daagse training nemen wij je mee in de transitie van professioneel naar regisserend opdrachtgeverschap.

Hoe de trainingen zijn opgebouwd en onderling samenhangen zie je in de afbeelding hiernaast:

'Professionaliteit maakt opdrachtgeverschap leuker en interessanter'

Woningcorporaties hebben steeds meer aandacht voor inkoopmanagement, het vakgebied waar Arjan van Weele, hoogleraar aan de TU Eindhoven, zich al sinds 1979 mee bezighoudt. Vanuit de wens om de organisatie slank(er) en wendbaar(der) te maken, wordt veel werk uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven. Op zich geen slechte ontwikkeling, vindt Van Weele. Maar zorg dan wel dat je een professionele opdrachtgever bent.

Lees het interview met hoogleraar Arjan van Weele

Meer weten over goed opdrachtgeverschap?

Bekijk het dossier Opdrachtgeverschap op Aedes.nl.

Nevi 1 biedt je een hele mooie theoretische achtergrond. Daardoor heb ik nu nog altijd een steile leercurve. De opleiding heeft me de basis gegeven om mezelf in mijn werk door te blijven ontwikkelen. Dat is natuurlijk geweldig.

Linda Rebel, Inkoop- en contractmanagement bij woningcorporatie Portaal, over de Nevi opleiding Nevi 1 Professional Privaat.

Opleidingen

Nevi 1

Duur: 1 jaar

Opleidingsprijs: € 4.781,00 (excl. btw) *
*Afhankelijk van members/non-members

Trainingen

NIEUW

Artificial Intelligence voor Inkoop

De impact van Artificial Intelligence op inkoopprocessen en de rol van inkoopprofessionals. Gaat de inkooprobot ons vervangen?

Inkopen van flexibele arbeid

Houd jij je bezig met het inkopen van flexibele arbeid? Vanaf 1 januari is de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) een feit. Tijdens deze training worden al je vragen beantwoord!

Professioneel opdrachtgeverschap: de basis op orde

Met deze 2-daagse training ontwikkel jij je tot expert-niveau van de professionele opdrachtgeversrol.

Regisserend opdrachtgeverschap

Regisserend opdrachtgeverschap is een ontwikkelingsproces voor woningcorporaties. Tijdens deze training nemen wij je mee in die transitie.

NIEUW

Stakeholdermanagement

Succesvol zijn door goed met je organisatie en je (keten)partners te verbinden. Je leert het tijdens de training Stakeholder management.

Sturen op contractprestatie

Het effectief sturen op contractprestaties is een belangrijk onderdeel van professioneel opdrachtgeverschap. Maar hoe doe je dat?

Vragen of studieadvies?

Bel (088) 33 00 700 tussen 8.00 en 17.30 uur of mail ons.

Liever persoonlijk opleidingsadvies? Stuur een e-mail voor een afspraak bij ons op kantoor.

Wij helpen je graag!