Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Vakkennis

Communicatieplan bij onderhandelen

Omdat de kwaliteit van de communicatie zo essentieel is bij onderhandelen, is het zinvol om bij het voorbereiden van een onderhandeling een communicatieplan op te stellen.

Vakkennis

Hoe inkopers onderhandelen

Onderhandelen behoort tot de kernactiviteiten van elke inkoper. Toch wordt hier weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Een verslag van een onderzoek naar onderhandelingsstijlen van professionele inkopers.

Vakkennis

Kritische elementen bij onderhandelen

De drie meest kritische elementen die een grote invloed hebben op het verloop en het eindresultaat van de onderhandelingen zijn: macht, informatie en tijd.

Tools

Vragenlijst onderhandelingsstijlen (Thomas en Van de Vliert), versie 1.1

Ieder van ons maakt bij het onderhandelen bewust of onbewust keuzes. Deze keuzes worden niet alleen ingegeven door strategie of tactiek maar ook door onze persoonlijkheid. Met andere woorden: ieder van ons heeft een bepaalde voorkeursstijl.

Vakkennis

Een goede onderhandelaar, WIE is dat?

Het vermogen om goed te kunnen onderhandelen, wordt bij het aannemen van managers gezien als noodzakelijke voorwaarde en niet meer als gewenste vaardigheid. Dat geldt zowel voor inkopers als voor mensen die werkzaam zijn in verkoop en marketing.

Vakkennis

Persoonlijke onderhandelingsstijlen

Als onderhandelaar moet u rekening houden met de sterke en minder sterke punten van uw persoonlijke onderhandelingsstijl. Ontbreken van dit inzicht kan ertoe leiden dat u zich ongewenst laat meeslepen door uw eigen emoties, en door manipulaties en tactieken van de wederpartij, zonder dat u beseft wat de oorsprong daarvan is.

Vakkennis

Europees aanbesteden - keuze tussen openbare en niet-openbare procedure

De aanbestedende diensten zijn vrij in het kiezen voor de openbare of de niet-openbare procedure. In de nutssector mag men hiernaast ook nog vrijelijk kiezen voor de procedure gunning via onderhandelen met vooraankondiging.

Tools

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus, versie

Ieder mens heeft een persoonlijke stijl van beïnvloeden. De een is meer gericht op het opbouwen van goede relaties terwijl de ander meer waarde hecht aan korte termijn voordelen. Als een benadering bij één onderhandelingspartner goed werkt, kan diezelfde benadering bij een andere onderhandelingspartner een hee andere uitwerking hebben.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren