Nevi
0
Trainingen

Design thinking in procurement

Wil jij innovatie, creativiteit en waardecreatie binnen de keten en de business bewerkstelligen? Met de methodiek design thinking is dit binnen handbereik. Tijdens de training maak je kennis met de methode en leer je:
 • in welke situaties je de methodiek kunt toepassen.
 • de mechanismes achter innovaties en cocreatie.
 • welke tools je nodig hebt om concreet met design thinking binnen jouw team aan de slag te gaan.

Over deze training

Aantal plekken
16
Prijs
€ 2.125,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 1.806,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product of een deel van dit product te bestellen. Voor meer informatie, neem contact op via 088 - 33 00 700.

Bekijk incompany mogelijkheden

Los problemen op met design thinking in procurement 

Design thinking is een mensgerichte, hands-on manier van denken en doen om problemen op te lossen. Deze methodiek leidt tot prikkelende, innovatieve oplossingen, waarbij niet de analyse van het probleem, maar juist het ontwikkelen en testen van oplossingen centraal staat.

Design thinking is vooral geschikt voor situaties die onduidelijk of complex zijn en waarbij de oplossing vooraf niet vaststaat. Door de situatie op diverse manieren te ‘framen’ worden verschillende scenario’s ontwikkeld, uitgewerkt in prototypen en getest. Al onderzoekend wordt ontdekt wat het probleem is en wat een goede oplossing kan zijn. Tijdens deze training staan we stil bij de methodiek design thinking en krijg je toegang tot handige tools die je nodig hebt om concreet met design thinking aan de slag te gaan.

Binnen het vakgebied procurement stellen we specifieke eisen aan de toepassing van design thinking. Deze training is daarom ontwikkeld met design thinking specialisten en Nevi-trainers. 

Past de training Design thinking in procurement bij jou? 

De training is geschikt voor professionals met (in)directe procurement vraagstukken. Deze design thinking training is bestemd voor categorie-, procurement- en sourcing managers, inkopers en overige betrokken bij complexe procurement, sourcing en/of R&D trajecten. Deze training is ook geschikt voor multidisciplinaire teams.
 

Design thinking in procurement

Momenteel zijn er geen data gepland of zijn de geplande sessies al vol. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Nevi via 088 330 0700 of info@nevi.nl.

Welke onderwerpen behandelen we tijdens de training? 

De training Design thinking in procurement behandelt de volgende onderwerpen:

 • Wat is design thinking en wat is het onderscheid met andere manieren van denken?
 • De basiscyclus die ten grondslag ligt aan het iteratieve proces. 
 • Plan en planning van het iteratieve proces.
 • Het hoe en waarom van framing.
 • Op procurement gerichte design research methoden om inzicht te krijgen in de (latente) behoeften van gebruikers.
 • Op procurement gerichte brainstormtechnieken om ideeën te ontwikkelen.
 • Visualiseren en (rapid) prototyping.
 • Inzicht in innovatie en co-creatieprocessen.

Aanpak

De training is ontwikkeld met bestsellerauteur Guido Stompff (Design Thinking, radicaal veranderen in kleine stappen). De aanpak van de training komt grotendeels overeen met het boek. Er staat een cyclisch, iteratief proces centraal dat stakeholders en gebruikers expliciet betrekt om maximale betrokkenheid te stimuleren. Een cyclus bestaat uit het creëren van een frame (een kader), analyse, ideeontwikkeling, het doen van experimenten en reflectie op de resultaten. De eerste cycli doorloop je razendsnel en gaandeweg ga je meer tijd besteden per cyclus om je inzichten te verdiepen. Gaandeweg krijgen jij en je stakeholders het probleem en mogelijke oplossingen steeds scherper in beeld.

Voor procurement en supply management betekent dit dat er een oplossing wordt gecreëerd die aansluit bij de behoefte van interne stakeholders, eindgebruikers en leveranciers. Procurement teams hoeven geen experts te zijn om voordeel te hebben van deze methodiek. 

Werkvormen

Dit is een interactieve, klassikale training. Plenaire uitleg wordt veelvuldig afgewisseld met het uitvoeren van een groot aantal opdrachten, discussies, case studies, prototypen en andere oefeningen. Je gaat zelf direct aan de slag met het proces en doorloopt de vijf stappen. Zo word je uitgedaagd om meteen de gepresenteerde onderwerpen toe te passen en daarvan te leren. Na afloop van de training ontvang je het boek ‘Design Thinking’ van Guido Stompff, verkozen tot Ooa Boek van het Jaar 2019.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen