Nevi
0
Nieuws

Top 5 trends voor supply management

Nieuws 3 minuten 05 januari 2021

Onze Engelse collega's maakten op basis van interviews de volgende top 5 voor 2021: (1) risico en veerkracht, (2) Brexit, (3) ondersteunen kleinere leveranciers, (4) hernieuwde focus milieu en (5) uitbannen slechte arbeidsnormen.

Aangezien de aanhoudende coronaviruspandemie en het einde van de Brexit-overgangsperiode naar verwachting gevolgen zullen blijven hebben voor de toeleveringsketens, hieronder 5 trends waar je rekening mee moet houden.
 

1. Risico en veerkracht

 Covid-19 had een ongekende impact op toeleveringsketens in 2020, met verstoringen in bedrijven over de hele wereld. Als gevolg hiervan zullen het beheersen van risico's en veerkracht het komende jaar net zo belangrijk blijven. Bedrijven zijn begonnen met het introduceren van meer risicobeperkende strategieën, en dit zal doorgaan. Alternatieve sourcingstrategieën, voorraadoptimalisatie en het balanceren van onshoring, nearshoring en offshoring, om er maar een paar te noemen.

2. Brexit gaat door

 De Brexit-overgangsperiode eindigde op 1 januari 2021 en hoewel er een nieuwe deal tussen het VK en de EU is gesloten, blijven er logistieke uitdagingen bestaan. De grootste complexiteit zal worden geconfronteerd met de transport- en logistieke bedrijven die afhankelijk zijn van de gateways tussen VK en Europa.

3. Ondersteunen kleinere leveranciers met snelle betalingen

 Transparant zijn over wanneer leveranciers betaald worden en op tijd betalen. Dit zal de economie in het algemeen een boost geven en tegelijkertijd sterke relaties met leveranciers opbouwen, waardoor organisaties effectiever kunnen samenwerken.

4. Focus op milieu keert terug

 Begin 2020 begonnen duurzaamheidsinitiatieven op stoom te komen, maar Covid-19 vertraagde de voortgang. Milieukwesties zullen opnieuw hoog op de agenda staan. Toenemende thuisbezorgingen bij lockdown en fluctuerende verkeersniveaus hebben de CO2-uitstoot van bedrijven in de schijnwerpers gezet.

5. Uitbannen slechte arbeidsnormen

Organisaties moeten de zichtbaarheid van de arbeidspraktijken in hun toeleveringsketen in 2021 verbeteren. Dit zal bedrijven helpen verantwoorde praktijken te identificeren voor directe leveranciers, maar ook voor indirecte leveranciers op de tweede en derde ranglijst, waardoor hun risico wordt verminderd.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen