0
Evenementen

Webinar: Relationeel inkopen in het sociaal domein

Budgetten worden overschreden, de beoogde transformatie komt niet van de grond, of men vliegt elkaar in de haren. De relatie tussen gemeenten en zorgaanbieders is essentieel. Maar hoe richt je dat efficiënt in? 

Over dit evenement

DATUM
26-1-2021
Tijd
11:00 - 12:00
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€25,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Gemeente-zorgaanbiederrelatie opbouwen en onderhouden

Madelon Wind, onderzoeker bij PPRC en promovenda aan de Universiteit Utrecht en Universiteit Twente, vertelt op 26 januari meer over hoe je als gemeente een relatie met zorgaanbieders kan opbouwen en onderhouden. Eerst staat ze kort stil bij de resultaten van de Monitor Gemeentelijke Zorginkoop. Daarna neemt Madelon jou mee in de tussentijdse uitkomsten van haar onderzoek. Ze staat stil bij het belang van het doel, bij de inrichting vanuit inkopende partij (wanneer samen of wanneer alleen, welk type inkoop past bij de doelen?), bij communiceren en eenlijnigheid en bij de huidige praktijk. Op basis daarvan trekt ze conclusies over een efficiënte inrichting van gemeente - zorgaanbiederrelaties.

Wat komt er aan bod? 

Tijdens de sessie worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • Het belang van een goede doelstelling
  • Past je inkoopbeleid?
  • Communicatie
  • Een efficiënte inrichting van de gemeente - zorgaanbiederrelatie

Programma


11:00 uurAanvang en welkom door Ton van Geijlswijk, Nevi
11:02 uurPresentatie door Madelon Wind, onderzoekster bij PPRC en promovenda aan de Universiteit Utrecht en Universiteit Twente
11:45 uurTijd voor vragen
12:00 uurEinde webinar


Nevi Publiek

Nevi Publiek staat voor de professionalisering van inkoop in de (semi-)publieke sector. Dit doen we met oog voor het belang van het individu, de organisatie én de maatschappij.

Nevi Publiek brengt inkopers bij elkaar om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Ook bij de kringbijeenkomsten en de landelijke events van Nevi komt publieke inkoop regelmatig aan bod. Een kwart van de leden van Nevi zijn actief in deze sector maar ook niet-leden vinden elkaar bij Nevi.

Webinar: Relationeel inkopen in het sociaal domein