Nevi
0
Evenementen

Webinar: Handreiking inkopen in het sociaal domein

Tijdens dit webinar duik je dieper in de handreiking inkopen in het sociaal domein. Een handig instrument die jou helpt met de best passende inkoopmethodiek voor jouw opdracht.

Over dit evenement

DATUM
17-2-2021
Tijd
11:00 - 12:15
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product of een deel van dit product te bestellen. Voor meer informatie, neem contact op via 088 - 33 00 700.

Handreiking inkopen in het sociaal domein

Voor de gemeente Den Haag heeft TRIP, het Traineeship Rijksinkoop Professionals, deze handreiking ontwikkeld. Het doel is een overzicht van de voor- en nadelen van Europees aanbesteden en het Open House model te bieden, zodat een gemeente de best passende inkoopmethodiek kan kiezen voor haar opdracht. De handreiking is enthousiast ontvangen en laat zien hoe je de voordelen van beide methodieken zo goed mogelijk kan benutten, en hoe de nadelen ondervangen kunnen worden. Duik dieper in de handreiking inkopen in het sociaal domein tijdens dit webinar. Een handig instrument die jou helpt met de best passende inkoopmethodiek voor jouw opdracht. Ook andere gemeenten kunnen daarvan leren!

Open house versus Europees aanbesteden

Vijf trainees van het Traineeship Rijksinkoopprofessionals (TRIP) hebben gekozen voor de opdracht “inkopen in het sociaal domein” waarvoor de gemeente Den Haag opdrachtgever was. Dit onderzoek geeft een overzicht van de voor- en nadelen die gemeenten ervaren bij het inkopen van gemeentelijke zorg middels de methodieken Europees aanbesteden en het Open house model. Op basis van praktijkvoorbeelden vanuit enkele gemeenten worden vervolgens aanbevelingen gedaan om de voordelen van een methodiek te benutten en de nadelen te ondervangen.

De handreiking is eerder verschenen in de nieuwsbrief van Nevi Publiek. 

Tijdens de sessie worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • Sociaal Domein
  • Open house versus Europees aanbesteden
  • Praktijkvoorbeelden en aanbevelingen

Programma


11:00 uurAanvang en welkom door Ton van Geijlswijk, Nevi 
11:02 uurStart presentatie door Gül Dogan, inkoopadviseur bij UBR|HIS en Sjoerd van den Aarssen, inkoopadviseur bij gemeente Den Haag
11:30 uurToelichting op de handleiding en de praktijkvoorbeelden door Annelis Overkempe, inkoper bij het Ministerie van Defensie en Bram de Jong, aanbestedingsadviseur bij gemeente Den Haag
11:45 uurTijd voor vragen
12:00 uurEinde webinarNevi Publiek

Nevi Publiek staat voor de professionalisering van inkoop in de (semi-)publieke sector. Dit doen we met oog voor het belang van het individu, de organisatie én de maatschappij.

Nevi Publiek brengt inkopers bij elkaar om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Ook bij de kringbijeenkomsten en de landelijke events van Nevi komt publieke inkoop regelmatig aan bod. Een kwart van de leden van Nevi zijn actief in deze sector maar ook niet-leden vinden elkaar bij Nevi.

Webinar: Handreiking inkopen in het sociaal domein

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren