0
Evenementen

Open Inkoop in beeld

Samen starten aan de bouw van een platform

Direct na de meivakantie organiseren we een digitaal event over openbare inkoopinformatie van het Rijk. Een panel gaat met elkaar, en met de deelnemers, in gesprek over wélke inkoopinformatie en -data op welke wijze openbaar moet zijn. En hoe voer je hier als burger, bedrijf of belangenorganisatie met de Rijksoverheid verder het gesprek over?

Over dit evenement

DATUM
10-5-2021
Tijd
16:00 - 17:30
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Over dit event:


Tijdens deze livestream nemen we je mee in het programma Open Aanbesteden van de Rijksoverheid. We laten zien welke behoefte er is aan data én informatie vanuit het Rijk en hoe we deze beschikbaar willen maken om hierover de dialoog te kunnen voeren. Verder bespreken we waarom de openheid over data en informatie zo belangrijk is, voor inkopers en leveranciers in en voor de publieke sector én voor onze democratie.

Deze livestream komt vanuit het Werkcafé van ons eigen Nevi House of Procurement in Zeist. Dit webinar is op Youtube te volgen via deze openbare link en kan/mag gedeeld worden. Als je je regulier inschrijft ontvang je achteraf ook de presentaties en het rapport.

Inkopen met impact is de inkoopstrategie van het Rijk, dat beschrijft dat duurzaam, sociaal en innovatief inkopen voortaan de standaard is bij het Rijk. Op welke manier kan toegankelijker en vollediger inkoopinformatie en -data bijdragen aan de realisatie van deze doelstellingen.

Tijdens dit event komen de volgende onderwerpen aan bod:
•    Open data
•    Informatie delen
•    In gesprek komen
•    Integriteit

 


Programma
15:55 uurInloggen met unieke kijklink
16:00 uurWelkom en introductie door Siep Eilander, voorzitter Nevi 
16:05 uurPresentatie/speech door Serv Wiemers, Directeur Open State Foundation (OSF), over: Wat is het Actieplan Open Overheid, het belang van het Open Inkoopproject en de bevindingen in het project Open Contracting Register en waarom is het nodig? Wat hebben we tot nu toe opgehaald qua behoeften bij (her)gebruikers aanbestedingsdata en informatie.
16:25 uurAanbieden eindrapport door Serv Wiemers aan André Weimar
16:30 uur Presentatie/Speech door André Weimar, CPO Rijk, over Open Contract Register: hij gaat in op het rapport van OSF. Wat betekenen de plannen voor een inkoopinformatieplatform als het Open Contract Register voor de Rijksinkoop en haar samenwerkingspartners? Op welke manier wil en kan zij tegemoet komen aan de behoeften die de externe betrokkenen die OSF interviewde uitten en hoe kan het platform de realisatie van de sociale, milieu- en innovatieve doelstellingen vanuit Inkopen met Impact een verdere impuls geven. 


16:40 uur

Vragen van deelnemers en paneldiscussie o.l.v. Siep Eilander, voorzitter Nevi, met:

o    André Weimar, CPO Rijk

o    Serv Wiemers, Directeur Open State Foundation

o    Fredo Schotanus, hoogleraar publieke inkoop aan de Universiteit Utrecht

o    Adriana Homolova, onafhankelijk freelance datajournalist

o    Wout Groeneveld, Senior Manager Commercial Operations bij CANON en zeer actief met aanbestedingsdata aan de slag17:25 uur

Wrap-up door Siep Eilander, voorzitter Nevi

17:30 uurAfsluiting webinar

Open Inkoop in beeld

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren