0
Evenementen

Nevi Webinar: Wat zou iets mogen kosten?

Realiseer je hoeveel data er beschikbaar is voor inkoopprofessionals en wat de kracht kan zijn om dit te integreren in je dagelijkse inkooppraktijk. Dit webinar wordt georganiseerd door Nevi Kring Oost waarbij spreker Robert Driessen, oprichter van WTP graag zijn kennis deelt over dit onderwerp 

Over dit evenement

DATUM
3-2-2021
Tijd
16:00 - 17:00
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Over dit Event


Inkoop loopt van oudsher achter op vakgebieden als sales en marketing. Binnen de relatie tussen een inkoper en een accountmanager, heeft de inkoper als basis een enorme data- achterstand. Er wordt zelden onderhandeld op basis van harde feiten en er is geen feitelijk bewijs waaruit blijkt hoe de prestatie van een leverancier zich ontwikkelt.

Hoe fantastisch zou het zijn voor een inkoper om inzicht te hebben in dat ene lijstje, dat je leverancier nooit wilt delen: de kostprijsopbouw van een product, inclusief de winstmarge en de kostprijsontwikkelingen. De droom voor iedere inkoper: volledig inzicht in de prijsopbouw van een product.

Door het toepassen van Should Costing (wat zou iets mogen kosten), kun je dit bij benadering bereiken. En de tijd is voorbij dat je hiervoor cost engineers nodig hebt die dagenlang aan een calculatie werken en vervolgens een (te) dik en (te) technisch rapport opleveren.

Tijdens deze sessie komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Hoe je op basis van big data inzicht krijgt in de ontwikkeling van grondstofprijzen
  • Hoe je de volledige kostenstructuur van een leverancier kunt blootleggen
  • Na het toepassen van should costing vertellen inkopers het volgende: "Mijn leverancier verhoogt geen p;rijzen meer" en "Ik sta plots bekend als een autoriteit" en "Ik heb binnen enkele minuten een one-pager vol feitelijke argumenten". 
  • Ervaar wat je kunt doen met big data binnen het inkoopvak, door grondstofprijzen, loonkosten, jaarverslagen en valutakoersen te combineren kan iedere inkoper realtime inzicht hebben in een costprice breakdown
  • De informatiemacht verschuift binnen afzienbare tijd van de verkoper naar de inkoper
Dit webinar sluit goed aan bij de Nevi training: Strategisch Cost Management 

Programma


16:00 uurAanvang webinar, korte introductie voor Desiree Oude Groeniger, Nevi Kring Oost
16:05 uurStart presentatie door Robert Driessen
16:45 uurGelegenheid voor vragen
17:00 uurAfronding en einde webinar

Over Nevi Kring Oost

Nevi Kring Oost is het netwerkonderdeel voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant maar ook van daarbuiten ben je van harte welkom. We organiseren events, bedrijfsbezoeken en een jaarlijkse congres. In het recente verleden namen we al een kijkje in de keuken van bedrijven als Smits Transformatoren en recent de TU Twente.  Organisaties die hun inkoopstrategie -en praktijk met ons wilden delen. 


Nevi Webinar: Wat zou iets mogen kosten?