Nevi
0
Evenementen

Nevi Webinar: Relaunch Webtool ISO 20400

Samen aan de slag met de nieuwe webtool ISO 20400 om duurzaam inkopen te implementeren en borgen in jouw organisatie. Dit event voor de publieke sector wordt georganiseerd door de Maatschappelijke Programma’s van Nevi, NEN en het ministerie van I&W.

Over dit evenement

DATUM
8-4-2021
Tijd
14:00 - 15:00
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product of een deel van dit product te bestellen. Voor meer informatie, neem contact op via 088 - 33 00 700.

Over dit Event:


Samen met jou gaan we in deze meet-up voor de publieke sector de verkenning aan om te kijken waar jijzelf en jouw organisatie staat op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Door het volgen van de herziene vragen in de webtool zetten we de 1e stappen met de internationale standaard ISO 20400 Sustainable Procurement. Hiermee creëren we blijvend positieve impact door Inkoop op de duurzaamheidsdoelen van jouw organisatie of de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties in het algemeen.

De webtool helpt bij het implementeren van de hoofdlijnen van het Nationaal plan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen 2021-2025 'Opdrachtgeven met ambitie, inkopen met impact', dat op 22 januari jl. door de staatssecretaris van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, namens de zes betrokken departementen, aan de Tweede Kamer is aangeboden. 

Standaarden en richtlijnen helpen ons om een structuur aan te brengen in organisaties. Door het volgen van de vragen in de vernieuwde webtool zetten we de eerste stappen met de internationale standaard ISO 20400 Sustainable Procurement. Maar wat zijn die aanpassingen in deze webtool en wat levert dit jou op als inkopende organisatie?  

Wat houdt de ISO 20400 richtlijn precies in en waar staat jouw organisatie op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen? Door een korte introductie en met concrete voorbeelden te werken wordt je meegenomen in de (webtool) ISO 2040. Hierdoor kan ook jij na dit webinar blijvend een positieve impact door Inkoop op de duurzaamheidsdoelen van jouw organisatie of de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties in het algemeen realiseren.


Tijdens deze meet-up komen de volgende onderwerpen aan bod:
•    Relaunch webtool ISO 20400
•    Inbedden en borgen van MVI
•    Actieplan MVI
•    Meten = weten
•    Impact maken met Inkoop door sustainability

Programma


14:00 uurStart meet-up, welkom door Ton van Geijlswijk, Nevi 
14:05 uurMVI overheid en het Nationaal Plan door Brenda Vervoorn, Ministerie Infrastructuur en Waterstaat
AansluitendUpgrade (webtool) ISO 20400 door René Gouwens (NEN)
AansluitendInhoud (webtool) ISO 20400 door Karin van IJsselmuide, Nevi
14:50 uurSamenvatting en 'the next steps' door Ton van Geijlswijk, Nevi
15:00 uur
Einde webinar

Nevi Webinar: Relaunch Webtool ISO 20400

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren