0
Evenementen

Nevi Publiek webinar: Een GIBIT-Toolbox

De GIBIT-Toolbox helpt gemeenten om de GIBIT proportioneel toe te passen. Om tot een goede inkoop te komen is het belangrijk om waar nodig af te wijken van de GIBIT en de GIBIT biedt deze ruimte! Om gemeenten te ondersteunen bij het proportioneel toepassen, biedt de VNG de GIBIT-Toolbox aan. In deze toolbox zitten verschillende hulpmiddelen die gemeenten helpen om geen onnodig zware eisen te stellen en zo onnodige kosten te voorkomen. Ook kunnen door de proportionele toepassing van de GIBIT meer leveranciers inschrijven. Zowel gemeenten als leveranciers doen hier hun voordeel mee. De GIBIT-Toolbox gaat hierbij helpen!

Over dit evenement

DATUM
9-12-2020
Tijd
11:00 - 12:00
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT)

GIBIT staat voor Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT. Deze uniforme inkoopvoorwaarden helpen gemeenten bij het professionaliseren van de inkoop van ICT-diensten en –producten. Nu is er een GIBIT-Toolbox, met daarin de update van de voorwaarden, documentengenerator, stappenplan en rekenblad aansprakelijkheid en modelovereenkomsten ict prestatie (zoals AI-slimme stad, Cloud/Saas) en checklist kwaliteitsnormen.


Gebruik van de GIBIT-Toolbox voor gemeenten

Professionalisering van inkoop van ICT is essentieel. De GIBIT levert hiervoor de basis met toolbox, waarmee een set uniforme inkoopvoorwaarden en kwaliteitsnormen op basis van keuzes gericht op de ICT-prestatie van de gemeente kan worden toegepast. Inmiddels besloten 97% van de gemeenten tot de GIBIT, de huidige documentengenarator staat op 20% toepassing. Het gebruik van de toolbox helpt gemeenten de GIBIT proportioneel toe te passen en leveranciers om adequaat in te schrijven en producten te leveren. 

Voor wie is dit webinar? 

Dit webinar wordt georganiseerd voor ICT-inkopers en juristen bij gemeenten, consultants en leveranciers (accountmanagers). 

Wat komt er aan bod? 

Tijdens het evenement komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Regie op ICT en verbeteren opdrachtgeverschap gemeenten
  • Gebruik toolbox bij ICT-inkoop.
  • Contact met de markt, proportioneel toepassen kwaliteitsnormen.
  • Update over de voorwaarden, juridische haken en ogen

Programma


11:00 uurAanvang webinar
11:02 uurIntroductie door Ton van Geijlswijk van Nevi 
11:04 uurKorte pitch door André Plat, product owner GIBIT en gebruikersondersteuning.  "Wat is de achtergrond van GIBIT en wat is er gebeurd om tot update voorwaarden en doorontwikkeling toolbox te komen?"
11:10  uurStart gebruik GIBIT-Toolbox, voorbeeld gemeente XXX, i.s.m. Tom Maassen VNG Realisatie.

"De hoofdstructuur van de GIBIT, demo van de toolbox"

11:40 uurKorte pitch gemeentelijk inkoper
11:45 uurTijd voor vragen en afsluiting webinar

Over Nevi Publiek

De Community Nevi Publiek staat voor de professionalisering van inkoop in de (semi-)publieke sector met oog voor het belang van het individu, de organisatie én de maatschappij. We brengen inkopers on- en offline bij elkaar om ervaringen met elkaar uit te wisselen en kennis te delen en te ontwikkelen. Zo organiseren we actuele, kleinschalige kennissessies om leden met elkaar in contact te brengen en organisaties verder te helpen met hun inkoop.

Nevi Publiek webinar: Een GIBIT-Toolbox