Nevi
0
Evenementen

Kennissessie Social Return: beleid tot invulling

In deze kennissessie willen we aanbestedende diensten inzicht geven hoe zij op een concrete wijze invulling kunnen geven aan SROI en wat dit vraagt van opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Over dit evenement

DATUM
29-9-2022
Tijd
14:00 - 17:30
Plaats
UDEN
Locatie
IBN Uden
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Over dit event:

Na een succesvolle eerste editie eind juni in Utrecht hebben we besloten de Kennissessie SROI (tenminste) nog één keer te organiseren. Dit keer in het Zuiden van Nederland.

Er zijn uitdagingen genoeg. Soms is er geen SR-beleid of is het onduidelijk wie de eigenaar is. Is er zicht op welke markten en marktpartijen zich hard maken voor specifieke doelgroepen? En als we dan van start zijn, hebben opdrachtgever en opdrachtnemer dan hetzelfde beeld van SR-beleid en aangeboden SR-invulling? En wat levert het op? Daarover gaan we in gesprek.

Tijdens dit event komt het volgende aan bod
•    Ontwikkelingen SROI en SW
•    Arbeidsparticipatie
•    Maatwerk
•    Discussie
 

Programma


14:00 uurOntvangst met koffie en thee.
14:30 uurStart en introductie door Marcel Stuijts en Jan-Pieter Papenhuijzen.
14:45 uurHet perspectief van de SW-sector.
15:10 uurHet perspectief vanuit SWOM door Janneke van Tilborg, Coördinator Werkgevers bij SWOM: Studeren & Werken op Maat (SWOM) is een maatschappelijke organisatie die hoogopgeleide jongeren met een arbeidsbeperking begeleidt naar een duurzame baan of een stage. SWOM licht toe hoe zij in het kader van SROI samenwerkt met organisaties in de private en publieke sector om zo gezamenlijk sociale impact te creëren ten behoeve van deze doelgroep.
15:35 uurHet perspectief vanuit een sociaal ondernemer door Twan Krekels, mede-initiatiefnemer van DeMaackers BV. Samen met zijn compagnon zet hij zich in om de wereld een stukje mooier te maken door vakmanschap te combineren met zijn maatschappelijk hart. In de timmerwerkplaats nemen ze werk aan uit de  bouw- en timmerindustrie waarmee ze hun maackers willen opleiden tot volwaardige krachten binnen deze branches. Verder creëren ze eigen producten en meubels van circulair materiaal.
16:00 uurMonitoring SROI door Paul Broeckaert, manager Adviespunt Social Return bij WSD-groep:     Wat is het doel van monitoren en hoe monitor je een social return verplichting (en wat komt daar bij kijken)? Ook gaat Paul in op de positieve bijeffecten van monitoren.
16:30 uurDiscussiegroepen met de deelnemers over de volgende vragen: Voor welke doelgroep zijn wij er en voor welke doelgroep willen/ moeten we er zijn? Wat zijn uitdagingen aan beide zijden van de tafel en hoe komen we naast elkaar te zitten in het realiseren van SROI doelstellingen?
16:55 uurAfsluiting en samenvatting door Jan-Pieter Papenhuijzen en Marcel Stuijts.
17:00 uurBorrel.
17:30 uurEinde.

Over Nevi Publiek

Nevi Publiek is voor iedereen vrij toegankelijk en staat voor de professionalisering van inkoop in de (semi-)publieke sector met oog voor het belang van het individu, de organisatie én de maatschappij. Ben je actief in een inkoop- of contractmanagementfunctie dan kom je hier on- en offline bij elkaar om ervaringen met elkaar uit te wisselen, kennis te halen én te brengen en kennis met elkaar te ontwikkelen. Zo organiseren we actuele, kleinschalige Kennissessies om leden én niet-leden met elkaar in contact te brengen en organisaties verder te helpen met hun publiek opdrachtgeverschap.

Binnen de community onderneemt de divers samengestelde Regiegroep Nevi Publiek initiatieven die ertoe doen voor het publieke inkoopdomein en zijn daarin onafhankelijk. Ze stellen regelmatig standpunten op rondom actuele thema’s en behartigen zo het belang van inkoop, voeren het debat met politiek en bestuur en adviseren de Europese commissie. Natuurlijk samen met de community en Zeist. Ook als onderdeel van de maatschappelijke thema's en programma’s van Nevi, met name rond Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en Professioneel opdrachtgeverschap. We doen het niet allemaal zelf en willen vooral de community van (semi-)publieke inkoop verstevigen en activeren. 

Kennissessies van Nevi Publiek

Nevi Publiek organiseert voor Nevi-leden én niet-leden die in de publieke sector werkzaam zijn kennissessies. De sessies worden altijd met toonaangevende partijen uit de publieke sector georganiseerd, zoals DNB, de Gemeente Rotterdam, UWV en Pels Rijcken.

Een Kennissessie is kleinschalig en heeft een tweeledig doel. Ten eerste de deelnemers kennis laten maken met een actueel thema en de presentatie van een best practice van een organisatie. Én ten tweede die organisatie een stap verder brengen door met de deelnemers aan de slag te gaan over een issue waar die organisatie (nog) mee zit/ hulp bij nodig heeft (wishdom of the crowd). Zo krijg je een kennisupdate vanuit een toonaangevende organisatie en kun je sparren met vakgenoten, ook over waar je op dat actuele thema zelf tegenaan loopt.

Door de gratis kennissessies bij te wonen blijf je laagdrempelig en interactief op de hoogte van de ontwikkelingen in het publieke inkoopvakgebied. Wanneer je als lid minimaal 3 kennissessies hebt bijgewoond kom je ook in aanmerking voor het Update certificaat (dat je aan het einde van het jaar automatisch ontvangt). Daarmee toon je aan dat je de ontwikkelingen in jouw vakgebied serieus neemt en jezelf continu up to date houdt.

Introducees van harte welkom

Je bent als lid van harte uitgenodigd bijvoorbeeld één van je stakeholders, directe collega’s of leidinggevende die (nog) geen lid is van Nevi mee te nemen naar dit event, zodat zij nader kennis kunnen maken met jouw vakgebied en Nevi. Het verzoek is dat deze collega zich met een Nevi-account aanmeldt voor dit event. Er is een maximum van 10 introducees.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren