Nevi
0
Nieuws

Externe inhuur in Nederland steeds beter te digitaliseren. Markt van oplossingen hiervoor nog niet transparant

Nieuws 15 april 2016

Voor de 2e keer verschijnt het onderzoeksrapport naar Nederlandse leveranciers van zgn. E- Staffing-tools. Het is het enige Nederlandse onderzoek in deze vorm. Concreet gaat het om leveranciers van Marktplaats-tools en Vendor Management Systemen, die worden gebruikt om externe inhuur digitaal te stroomlijnen.

Voor de 2e keer verschijnt het onderzoeksrapport naar Nederlandse leveranciers van zgn. E- Staffing-tools. Het is het enige Nederlandse onderzoek in deze vorm. Concreet gaat het om leveranciers van Marktplaats-tools en Vendor Management Systemen, die worden gebruikt om externe inhuur digitaal te stroomlijnen. Met dit soort tools en platformen worden nu 54 verschillende overheids-Marktplaatsen beheerd, waarop honderden overheidsorganisaties dagelijks hun behoefte aan externe inhuur publiceren. Maar ook steeds meer bedrijven (ING, ABNAMRO, Tata Steel) kiezen voor digitalisering en outsourcing van het beheer ervan.

 

 

 

Met het oog op de verwachte verkrapping van de arbeidsmarkt zal de behoefte aan externe inhuur weer gaan toenemen. De behoefte aan dit soort tools en platforms zal daarom blijven groeien in de komende jaren omdat de ‘war for (inhuur)talent’ in alle hevigheid terug zal komen.

 

 

 

Om het onderzoeksrapport gratis te downloaden: klik hier

 

 

 

Dit was reden voor Flex-Beheer, expert op het gebied van inhuur van flexkrachten, om dit onderzoek naar E-staffing tools in 2013 weer uit te voeren. Het rapport is een initiatief van Flex-Beheer samen met 2 andere ondernemers die gespecialiseerd zijn in flexibele schillen, externe inhuur en inkoop (t.w. Robert Mares van DenQers en Antoinette Vriend van Omnifocus). Onafhankelijk en objectief hebben zij onder kritische blik van een Raad van Toezicht de ontwikkelingen en leveranciers in kaart gebracht en vergeleken. De Raad van Toezicht bestond uit prof. Arjan van den Born (bijzonder hoogleraar Creatief ondernemerschap Universiteit Tilburg), Michel Badeaux (Manager Global Technology Solutions bij Randstad Holding) en Linde Gonggrijp (Directeur FNV Zelfstandigen).

 

 

 

Er zijn deze keer 13 tools van Nederlandse leveranciers onderzocht en vergeleken. Dat is het overgrote deel van het Nederlandse aanbod. Uit het onderzoek blijkt dat deze markt nog niet volwassen is. Er zijn jaarlijks veel updates en upgrades met nieuwe functionaliteit bij de bestaande leveranciers. Maar er komen ook regelmatig kleine nieuwe leveranciers op de markt met innovatieve oplossingen en tools. Toch zijn er inmiddels diverse mooie oplossingen op de markt met veel mogelijkheden en functionaliteiten. Het onderzoek bevat tevens uitgebreide leveranciersprofielen, waarin de leveranciers worden beschreven. Hiermee kan een long- en shortlist van interessante leveranciers worden opgesteld door de inlener.

 

 

 

Het maken van een goede keuze uit het grote aanbod is hierdoor voor inleners een lastige opgave, die goed en weloverwogen moet worden gemaakt. En regelmatig moet worden gekeken welke nieuwe ontwikkelingen er zijn op de inhuurmarkt. Een van de belangrijkste aanbevelingen uit het rapport is daarom om goed vooraf de markt te verkennen, te inventariseren wat de eigen behoeften zijn en op basis daarvan een keuze voor een of meer software-tools te maken en bij welke leverancier(s).

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen