Nevi
0

Filters

Thema

Sector

Artikel4 minuten14 maart 2017

Raamcontract

Een raamcontract is een afspraak tussen een leverancier en een klant om een bepaald product of dienst voor een vaste looptijd voor een afgesproken prijs, en tegen vooraf afgesproken voorwaarden te leveren.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Communicatiestructuur

Een essentieel en onmisbaar element van leveranciersmanagement is de communicatiestructuur. Het succes van leveranciersrelatiemanagement valt of staat met een heldere en verbindende vorm van interne en externe communicatie.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

INK-Managementmodel

Het INK ontwikkelde een Nederlands model: het INK-Managementmodel. Het model helpt je de volwassenheid van de organisatie bepalen en brengt verbeterpunten aan het licht.

 
Artikel3 minuten14 maart 2017

De brutomargemethode

De brutomargemethode is een verbijzonderingsmethode voor een handelsbedrijf. Het is een manier om indirecte kosten aan kostendragers (producten) toe te rekenen.

 
Artikel5 minuten14 maart 2017

Inkoopstrategie

Een inkoopstrategie geeft weer op welke manier men de inkoopdoelstellingen denkt te realiseren. Er zijn vier niveaus van inkoopactiviteiten waar strategische inkoop er één van is.

 
Artikel3 minuten14 maart 2017

Het racewagen model

Een van de raamwerken waaraan we de inkoopprofessionalisering kunnen monitoren is het racewagen model. Het racewagen model is voornamelijk van grote waarde bij het opstellen van een facilitair plan en het beoordelen van de facilitaire situatie.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Kolb test

Met de Kolb test ontdek je wat jouw manier van leren is. Je ziet welke leerstijl je nu gebruikt en welke leerstijl optimaal voor jou is. Doe de test!

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Formule van Camp

De formule van Camp is een klassieke, wiskundige berekening van de optimale bestelhoeveelheid.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Vendor rating stappenplan

Vendor rating of prestatiemeting is het meten en beoordelen van prestaties van leveranciers op basis van vooraf vastgestelde criteria. Hiermee houd je goede grip op het inkoopproces.

 
Artikel3 minuten14 maart 2017

Aanbod en aanvaarding

Het tot stand komen van een overeenkomst valt en staat met het aanbod en de aanvaarding daarvan. Maar wat is nou precies de betekenis van een aanbod en een aanvaarding?

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren