0

Filters

Thema

Sector

Artikel4 minuten14 maart 2017

Wat is logistiek?

Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Het is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen vanaf de eerste tot de laatste fase.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Raamcontract

Een raamcontract is een afspraak tussen een leverancier en een klant om een bepaald product of dienst voor een vaste looptijd voor een afgesproken prijs, en tegen vooraf afgesproken voorwaarden te leveren.

 
Artikel3 minuten14 maart 2017

De brutomargemethode

De brutomargemethode is een verbijzonderingsmethode voor een handelsbedrijf. Het is een manier om indirecte kosten aan kostendragers (producten) toe te rekenen.

 
Artikel3 minuten14 maart 2017

Het racewagen model

Een van de raamwerken waaraan we de inkoopprofessionalisering kunnen monitoren is het racewagen model. Het racewagen model is voornamelijk van grote waarde bij het opstellen van een facilitair plan en het beoordelen van de facilitaire situatie.

 
Artikel5 minuten14 maart 2017

Inkoopstrategie

Een inkoopstrategie geeft weer op welke manier men de inkoopdoelstellingen denkt te realiseren. Er zijn vier niveaus van inkoopactiviteiten waar strategische inkoop er één van is.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

INK-Managementmodel

Het INK ontwikkelde een Nederlands model: het INK-Managementmodel. Het model helpt je de volwassenheid van de organisatie bepalen en brengt verbeterpunten aan het licht.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Vendor rating stappenplan

Vendor rating of prestatiemeting is het meten en beoordelen van prestaties van leveranciers op basis van vooraf vastgestelde criteria. Hiermee houd je goede grip op het inkoopproces.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Inkoopportfolio

Veel inkoopmanagers maken gebruik van een inkoopportfolio om slimmer in te kopen en onder andere kosten te besparen.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Formule van Camp

De formule van Camp is een klassieke, wiskundige berekening van de optimale bestelhoeveelheid.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Kolb zelftest

Met de Kolb zelftest ontdek je wat jouw manier van leren is. Je ziet welke leerstijl je nu gebruikt en welke leerstijl optimaal voor jou is. Doe de test!

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren