Nevi
0

Filters

Thema

Sector

Artikel4 minuten14 maart 2017

De leercyclus van Kolb

De Amerikaanse psycholoog David A. Kolb onderscheidde 4 leerfasen die samen een cyclisch proces vormen en zich steeds in dezelfde volgorde herhalen. Dit noemen we de leercyclus van Kolb.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Request for proposal (RFP)

Het opstellen van een een RFP is een intensief proces waarbij verschillende disciplines betrokken zijn. De focus bij de aanvraag ligt bij het probleem (de vraag) van de opdrachtgever.

 
Artikel3 minuten14 maart 2017

Nacalculatie

Nacalculatie is een berekening achteraf. Je berekent na afloop wat de productie van een product werkelijk kostte of wat een geleverde dienst werkelijk kostte.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Kostprijscalculatie

De kostprijscalculatie is voor iedere inkoper van belang. Het biedt namelijk inzicht in de werkelijk gemaakte kosten en de omzet van het bedrijf.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Facilitaire inkoop

Het handboek voor facilitaire inkoop, ontwikkeld door Maartje van de Velden in 2008, werkt als hulpmiddel voor facilitaire inkopers.

 
Artikel01 september 2022

In 5 stappen naar digitale inkoop

Inkoop moet qua snelheid, verduurzaming, innovatie en risicomanagement veel meer waarde gaan toevoegen. Digitalisering is daarvoor een van de belangrijkste middelen. Adviseur Achraf Talhaoui presenteert een aanpak in vijf stappen.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Activity based costing stappenplan

Activity based costing (ABC) is een kostprijsmethode. Het is gebaseerd op het idee dat niet producten maar activiteiten kosten veroorzaken.

 
Artikel5 minuten14 maart 2017

Leveranciersmanagement

Leveranciersmanagement, vendor management, supplier management, en contractmanagement. Wat is het, wat is nu eigenlijk het verschil en wat zijn de overeenkomsten?

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Inkoopvolwassenheidsmodel

Het inkoopvolwassenheidsmodel, ontwikkeld door Emeritor in 1998, is bedoeld om organisaties te ondersteunen bij hun activiteiten om een professionele inkoopfunctie te creëren.

 
Artikel4 minuten14 maart 2017

Kraljic matrix

De Kraljic matrix is een instrument voor de professionalisering van inkoop. Het model helpt je bij het bepalen van de juiste inkoopstrategie per product (of dienst).

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren