Nevi
0
Nieuws

We gaan (nog) Beter Aanbesteden!

Artikel 3 minuten november 2020

Overheidsinkopen staat onverminderd in the spotlight. Zo gaat de overheid wellicht 1,5 miljoen euro vrijmaken voor het programma Vervolg Beter Aanbesteden. En gaan wij verder met een reflectie op Beter Aanbesteden 1.0. En nog veel meer, want Nevi als jouw beroepsvereniging is er natuurlijk ook om publieke inkoop naar een hoger niveau te brengen, voor jou, je organisatie en de maatschappij. Blog Ton van Geijlswijk - november.

VNG en MKB-Nederland zijn blij met 1,5 miljoen euro per jaar voor het programma Vervolg Beter Aanbesteden. CDA-Kamerleden Hilde Palland en Mustafa Amhaouch hebben dat eind oktober tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor elkaar gekregen. 

Contact boven contract

In vorige edities las je de eerste reflecties van de (enthousiaste!) geïnterviewden op de publicatie Contact boven contract. Ook deze keer het antwoord op mijn vraag te reflecteren op wat er daarna is gebeurt, wat waren de reacties, heb je er iets van teruggezien in je werk, heeft het je nieuwe ideeën gebracht? Hieronder vind je de reflectie van Tim Robbe (Victor Advocaten) op zijn hoofdstuk Einde concurrentie. 

Sociaal domein

En weer veel interessants over het Sociaal Domein. Hieronder vind je, onder Kennis delen, de handreiking ‘Inkopen in het Sociaal Domein’ (waarover we volgend jaar ook een webinar willen organiseren). Ook organiseren we een webinar n.a.v. de interessante blogs van Madelon Wind uit eerdere nieuwsbrieven. Blokkeer 26 januari van 11.00-12.00 alvast in je agenda.

We zijn ook trots dat de eerste 2 groepen voor de Leergang Professioneel Inkopen voor het Sociaal Domein, welke door VWS worden ondersteund, zijn volgeboekt. Nieuws hierover heb ik gedeeld in de LinkedIn-groep Nevi Sociaal domein!  Heb je ook iets te delen over het Sociaal Domein, doe dan mee!

En we hebben weer een mooie rij webinars voor jou de komende tijd. Ik zie je (al is het online) graag daar!


En nog wat laatste nieuws ter afsluiting

Kwartaaloverzicht jurisprudentie aanbestedingsrecht
In deze infographic laat AevesBenefit een interessant licht schijnen op de aanbestedingsjurisprudentie van de afgelopen periode. Let op die doorklikjes naar de jurisprudentiealarms!
Neem betere besluiten met dit stappenplan van Kahneman 
Foute beslissingen komen veel voor. Maar waarom eigenlijk? Psycholoog Daniel Kahneman kreeg de Nobelprijs voor zijn onderzoek naar de manier waarop we informatie verwerken.
Bedrijven en overheden kopen voor 300 miljoen circulair in
Welke technische specificaties mogen wij eisen bij de inkoop van ICT-systemen of ICT-diensten?
Nieuwe handreikingen 'Circulair Inkopen in 8 stappen' voor GWW en B&U
Circulair bouwen en aanbesteden: het CBCI project
Winst circulair inkopen ‘voorbeeldprovincies’ onduidelijk
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren