0
Evenementen

Webinar: Onderzoeksplicht aanbestedende dienst

In samenwerking met Corvers Procurement Services B.V. organiseert Nevi het webinar Onderzoeksplicht aanbestedende dienst 
Hoe dient een aanbestedende dienst te handelen bij een klacht over een mogelijk ongeldige winnende inschrijving?

Over dit evenement

DATUM
10-11-2020
Tijd
11:00 - 12:00
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Let op: deelname is gratis als jouw organisatie reeds een licentie op InkoopJurisprudent heeft. Mocht dit niet het geval zijn, meld jouw organisatie dan meteen aan voor het gratis en vrijblijvend Limited Proefabonnement op InkoopJurisprudent, ook dan is deelname gratis.
In de aanmeldprocedure wordt nu rekening gehouden met licenties en proefabonnementen, mocht blijken dat jouw organisatie deze niet heeft dan passen we de deelnameprijs aan naar € 25,00 Nevi ledenprijs / € 50,00 Nevi niet-ledenprijs. 

Zie ook onderstaand het kopje 'Informatie over deelnamekosten'.
 

Inhoud webinar

Het komt regelmatig voor dat een afgewezen inschrijver van mening is dat een opdracht niet gegund kan worden aan de winnende inschrijver omdat diens inschrijving ongeldig zou zijn – bijvoorbeeld omdat er sprake is van een  inschrijving die niet realistisch is, omdat een inschrijving niet aan bepaalde eisen voldoet (zoals bijvoorbeeld een referentie-eis of een eis uit het programma van eisen), of omdat op de winnende inschrijver een uitsluitingsgrond van toepassing zou zijn.

De vraag is wat een aanbestedende dienst met dergelijke klachten moet doen. Is de aanbestedende dienst in een dergelijke situatie verplicht een nader onderzoek te doen naar de inschrijving van de winnende inschrijver of kan hij de klachten naast zich neerleggen? Indien hij een nader onderzoek doet, waaraan moet dat onderzoek dan voldoen en hoe kan hij het onderzoek het beste afronden? En moet de aanbestedende dienst de klagende inschrijver de mogelijkheid geven om zelf onderzoek te doen naar de winnende inschrijving?

Deze en andere vragen zullen in het webinar aan de hand van regelgeving en jurisprudentie zoveel mogelijk worden beantwoord. 
Na het volgen van het webinar weet u als aanbestedende dienst exact wat u te doen staan op het moment dat afgewezen inschrijvers klagen over de voorlopige gunning aan een concurrent. 

Tijdens dit webinar komt het volgende aan bod:
  • Wat staat een aanbestedende dienst te doen op het moment dat afgewezen inschrijvers klagen over de voorlopige gunning aan een concurrent? 
  • Is de aanbestedende dienst in een dergelijke situatie verplicht een nader onderzoek te doen naar de inschrijving van de winnende inschrijver of kan hij de klachten naast zich neerleggen?
  • Indien de aanbestedende dienst nader onderzoek doet, waaraan moet dat onderzoek dan voldoen?
  • Moet de aanbestedende dienst de klagende inschrijver de mogelijkheid geven om zelf onderzoek te doen naar de winnende inschrijving?

Spreker

Mr. Drs. Carolien Jobse
Aanbestedingsjurist bij Corvers Procurement Services BV (via CHvV)
 

Programma

11:00   Inloggen 
11:02   Start - Introductie van spreker door Nevi
11:05   Start Presentatie Carolien Jobse, Aanbestedingsjurist Corvers Procurement Services (via CHvV) Wat staat een aanbestedende dienst te doen op het moment dat afgewezen inschrijvers klagen over de voorlopige gunning aan een concurrent?
11:45  Afsluiting en tijd voor vragen 

Informatie over deelnamekosten:

  • Heeft jouw organisatie reeds een licentie op InkoopJurisprudent dan is deelname gratis.
  • Heeft jouw organisatie nog geen licentie op InkoopJurisprudent maar meld je jouw organisatie via deze link meteen aan voor het gratis en vrijblijvend Limited Proefabonnement op InkoopJurisprudent dan is deelname ook gratis.
  • In de aanmeldprocedure wordt rekening gehouden met licenties en proefabonnementen, mocht jouw organisatie geen licentie of proefabbonement hebben afgesloten voorafgaand aan het webinar dan zullen we de deelnameprijs aanpassen naar € 25,00 voor Nevi-leden en € 50,00 voor niet-Nevi-leden.