Nevi
0
Evenementen

Minicongres Kostenverhoging in de zorg

Tijdens dit minicongres, dat je zowel online als live in Zeist kunt volgen, gaan we in op de kostenstijgingen en prijsverhogingen die de laatste tijd in de zorg bijna dagelijks langskomen. Op welke concrete wijze kunnen we hiermee omgaan en wat vraagt dit van instellingen en leveranciers.

Over dit evenement

DATUM
20-10-2022
Tijd
14:30 - 17:30
Plaats
ZEIST
Locatie
NEVI B.V.
Prijs
€125,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Over dit event:

Iedereen kent ze wel, de brieven van leveranciers met prijsverhoging van (ver) boven de in het contract afgesproken indexering. Hoe analyseer je zo’n brief want klopt het wel wat daarin geclaimd wordt? En is het ook logisch gezien de marges van de leverancier en de aard van het product? Hoe lang duurt de prijsverhoging eigenlijk? Want de betaalbaarheid van de zorg voor 2023 e.v. komt daarmee nog verder onder druk.

Tijdens het event geven we inzicht in de verschillende ontwikkelingen die er in de markt plaatsvinden en welke afweging opdrachtgevers daarbij kunnen en moeten maken. Opdrachtgevers krijgen inzicht en antwoord op uitdagingen die er aan beide zijden van de tafel liggen.
 

Live aanwezig in Zeist:
Je kan dit minicongres zowel online als live in Zeist volgen. Na inschrijving via de website, gaan wij er vanuit dat je online wenst deel te nemen. Wil je live aansluiten bij het event? Stuur dan na je aanmelding een mail aan evenementen@nevi.nl. o.v.v. Minicongres kostenverhoging in de zorg. Er is beperkte beschikbaarheid om live deel te nemen, wees er dus snel bij!

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

  • Contractafspraken
  • Inflatie
  • Dure grondstoffen
  • Prijsverhoging
  • Betaalbare zorg

Programma


14:30 uurIndien live aanwezig: Ontvangst met koffie/thee
15:00 uurStart en introductie, door dagvoorzitter
15:05 uurToelichting onderzoek NVZ over de gevolgen van de prijsstijgingen in de zorg, door Intrakoop
15:15 uurLeverancier aan het woord, door Theo Lantinga (Managing Director bij Clean Lease, zie ook NOS-journaal van dond. 22 sept. vanaf ongeveer 16:05 min.) en Jarl Spaaij (Group Category Sourcing Director Incontinence & Ostomybij Mediq).
15:45 uurHoe kan je een prijsverhoging als inkoper beoordelen, door Geert Jan Joosten (International Finance Trainer bij Nevi)
16:25 uurWat gebeurt er in de praktijk? Door Ronald Roolvink (Inkoper/Contractmanager bij de Twentse Zorgcentra en lid Nevi Zorg). Hij en de leverancier gaan met elkaar in gesprek om zo te onderzoeken welke tips en tricks er zijn bij indexaties en prijsstijgingen.
16:50 uurAfsluiting en samenvatting door dagvoorzitter (tips en tricks)
17:00 uurIndien live aanwezig: Borrel
17:30 uurEinde programma

Nevi Zorg

Nevi Zorg is er voor inkopers in de keten, zoals zorgverzekeraars en leveranciers, en voor inkopers in instellingen in de gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, gehandicapteninstellingen en psychiatrische instellingen.

Nevi Zorg staat voor het versterken van de prestaties in de zorgketen door de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en zorg-specifieke inkoopoplossingen te stimuleren en te delen. 

Nevi Zorg zet zich in om inkoop binnen de zorg verder te professionaliseren. Daarnaast maakt zij zich hard voor professioneel en doelmatig inkopen binnen de zorg richting politiek en stakeholders. 


Introducees van harte welkom
Je bent als lid van harte uitgenodigd eenmalig bijvoorbeeld één van je stakeholders, directe collega’s of leidinggevende die (NOG) geen lid is van Nevi mee te nemen naar dit event, zodat zij nader kennis kunnen maken met jouw vakgebied en Nevi. Het verzoek is dat deze collega zich via de website inschrijft voor dit event en vervolgens via evenementen@nevi.nl laat weten met wie hij/zij mee komt. De ledenprijs is dan uiteraard  van toepassing. Er is een maximum van 10 introducees per evenement. 


Minicongres: Kostenverhoging in de zorg

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren