Nevi
0
Evenementen

Kennissessie Social Return: beleid tot invulling

In deze kennissessie willen we aanbestedende diensten inzicht geven hoe zij op een concrete wijze invulling kunnen geven aan SROI en wat dit vraagt van opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Over dit evenement

DATUM
29-6-2022
Tijd
14:30 - 17:30
Plaats
UTRECHT
Locatie
UW Werkmaatschappij B.V.
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Over dit event

In deze kennissessie willen we aanbestedende diensten inzicht geven hoe zij op een concrete wijze invulling kunnen geven aan SROI en wat dit vraagt van opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Tijdens dit event komen de volgende onderwerpen aan bod:

•    Ontwikkelingen SROI en SW
•    Arbeidsparticipatie
•    Maatwerk
•    Discussie
 

Programma


14:30 uurOntvangst met koffie/thee
15:00 uurStart en introductie door Marcel Stuijts en/of Jan-Pieter Papenhuijzen
15:05 uurHet perspectief van de SW-sector door Arend Pieterse, directeur bij Cedris
15:35 uurHet perspectief vanuit SWOM door Janneke van Tilborg, Coördinator Werkgevers bij SWOM: Studeren & Werken op Maat (SWOM) is een maatschappelijke organisatie die hoogopgeleide jongeren met een arbeidsbeperking begeleidt naar een duurzame baan of een stage. SWOM licht toe hoe zij in het kader van SROI samenwerkt met organisaties in de private en publieke sector om zo gezamenlijk sociale impact te creëren ten behoeve van deze doelgroep.
15:55 uurHet perspectief vanuit UW door Gertjan Stoker, Algemeen directeur bij UW
16:10 uurMonitoring SROI door Paul Broeckaert, manager Adviespunt Social Return bij WSD-groep: Wat is het doel van monitoren en hoe monitor je een social return verplichting (en wat komt daar bij kijken)? Ook gaat Paul in op de positieve bijeffecten van monitoren
16:30 uurDiscussiegroepen met de deelnemers over de volgende vragen: Voor welke doelgroep zijn wij er en voor welke doelgroep willen/ moeten we er zijn? Wat zijn uitdagingen aan beide zijden van de tafel en hoe komen we naast elkaar te zitten in het realiseren van SROI doelstellingen?
16:55 uurAfsluiting en samenvatting door Jan-Pieter Papenhuijzen en/of Marcel Stuijts
17:00 uurNetwerk borrel
17:30 uurEinde programma 

Kennissessies van Nevi Publiek

Nevi Publiek organiseert voor Nevi-leden én niet-leden die in de publieke sector werkzaam zijn kennissessies. De sessies worden altijd met toonaangevende partijen uit de publieke sector georganiseerd, zoals DNB, de Gemeente Rotterdam, UWV en Pels Rijcken.

Een Kennissessie is kleinschalig en heeft een tweeledig doel. Ten eerste de deelnemers kennis laten maken met een actueel thema en de presentatie van een best practice van een organisatie. Én ten tweede die organisatie een stap verder brengen door met de deelnemers aan de slag te gaan over een issue waar die organisatie (nog) mee zit/ hulp bij nodig heeft (wisdom of the crowd). Zo krijg je een kennisupdate vanuit een toonaangevende organisatie en kun je sparren met vakgenoten, ook over waar je op dat actuele thema zelf tegenaan loopt.

Door de gratis kennissessies bij te wonen blijf je laagdrempelig en interactief op de hoogte van de ontwikkelingen in het publieke inkoopvakgebied. Wanneer je als lid minimaal 3 kennissessies hebt bijgewoond kom je ook in aanmerking voor het Update certificaat (dat je aan het einde van het jaar automatisch ontvangt). Daarmee toon je aan dat je de ontwikkelingen in jouw vakgebied serieus neemt en jezelf continu up to date houdt.

Kennissessie Social Return, beleid tot invulling

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren