Nevi
0
Evenementen

Kennissessie: Datagedreven inkopen sociaal domein

Kort voor de zomer verscheen de Handreiking Datagedreven inkopen in het sociaal domein. Met steeds meer beschikbare data en steeds meer middelen om deze data te organiseren, zal datagedreven werken hoe dan ook een grotere rol gaan spelen bij het inkopen, ook in het sociaal domein. In dit webinar nemen we je mee in de handreiking, een praktijkcase en de lessons learned.

Over dit evenement

DATUM
1-12-2021
Tijd
15:30 - 16:30
Plaats
Online
Locatie
Webinar
Prijs
€0,00 excl. btw
Ledenprijs
€0,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product of een deel van dit product te bestellen. Voor meer informatie, neem contact op via 088 - 33 00 700.

Over dit event

De werkgroep Datagedreven Inkopen van het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein heeft een handreiking opgesteld over datagedreven inkopen in het sociaal domein. Deze biedt inzicht in de vraag waarom op deze manier inkopen behulpzaam kan zijn en hoe dit bij een gemeente geïmplementeerd kan worden. Met de handreiking worden gemeenten geholpen om concrete stappen te zetten in datagedreven werken om zo beter hun opdrachtgevende rol in het sociaal domein te vervullen.

Ook zijn er een aantal praktijkverhalen en tips opgenomen. Ideaal wanneer je de stap wilt maken naar datagedreven inkopen of dit verder wilt professionaliseren. Met dit webinar nemen we je daarin mee. Eerst bespreken we waarom datagedreven inkopen nodig, wenselijk of zinvol kan zijn. Daarna gaan we in op de activiteiten die moeten gebeuren om de gewenste situatie te bereiken en worden handvatten gegeven om de benodigde wijzigingen in de gemeentelijke organisatie vorm te geven. Om effectief met datagedreven inkopen aan de slag te gaan, worden een aantal stappen besproken, inclusief praktische voorbeelden en tips.

Deze livestream komt vanuit het Nevi House of Procurement in Zeist. Tijdens dit event kunnen de deelnemers meedoen aan een quiz.

Tijdens dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod

•    Sturen met data
•    Programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein
•    Aanbesteding sociaal domein
 
Programma
15:30 uurWelkom door host Leon Klinkers (programmamanager Inkoop en aanbesteden in het Sociaal Domein), Wolter van Dam (partner Kurtosis) en moderator Ton van Geijlswijk (Community manager bij Nevi)
15:35 uurVideo van de handreiking datagedreven inkopen, intro door Wolter van Dam
15:45 uurPraktijkcase door Tom Pots en Wolter van Dam
16:10 uurLessons learned door Tom Pots en Wolter van Dam
16:20 uurVragen uit het publiek
16:30 uurAfsluiting

Over de kennissessies

Nevi Publiek organiseert voor Nevi-leden én niet-leden die in de publieke sector werkzaam zijn kennissessies. De sessies
worden altijd met toonaangevende partijen uit de publieke sector georganiseerd, zoals DNB, de Gemeente Rotterdam, UWV
en Pels Rijcken.

Een kennissessie is kleinschalig en heeft een tweeledig doel. Ten eerste de deelnemers kennis laten maken met een actueel
thema en de presentatie van een best practice van een organisatie. Én ten tweede die organisatie een stap verder brengen door met de deelnemers aan de slag te gaan over een issue waar die organisatie (nog) mee zit/ hulp bij nodig heeft (wishdom of the crowd). Zo krijg je een kennisupdate vanuit een toonaangevende organisatie en kun je sparren met vakgenoten, ook over waar je op dat actuele thema zelf tegenaan loopt.

Door de gratis kennissessies bij te wonen blijf je laagdrempelig en interactief op de hoogte van de ontwikkelingen in het publieke inkoopvakgebied. Wanneer je als lid minimaal 3 kennissessies hebt bijgewoond kom je ook in aanmerking voor het Update certificaat (dat je aan het einde van het jaar automatisch ontvangt). Daarmee toon je aan dat je de ontwikkelingen in jouw vakgebied serieus neemt en jezelf continu up to date houdt.

Over Nevi publiek

De Community Nevi Publiek is voor iedereen vrij toegankelijk en staat voor de professionalisering van inkoop in de (semi-)publieke sector met oog voor het belang van het individu, de organisatie én de maatschappij. Ben je actief in de inkoop- of contractmanagementfunctie dan kom je hier online en offline bij elkaar om ervaringen met elkaar uit te wisselen, kennis te halen én te brengen en kennis met elkaar te ontwikkelen. Zo organiseren we actuele, kleinschalige Kennissessies om leden én niet-leden met elkaar in contact te brengen en organisaties verder te helpen met hun publiek opdrachtgeverschap.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren