Nevi
0
Trainingen

ISO 20400 sustainable procurement

De ISO 20400 training geeft je de tools om maatschappelijk verantwoord inkopen optimaal in te zetten. Je bent hierna op de hoogte van de ISO 20400-richtlijn, zodat je professioneel aan de slag kunt met sustainable procurement. Na deze training heb je:
  • Inzicht in de verschillende onderdelen van ISO 20400 sustainable procurement
  • Concrete tips om optimale, duurzame inkoopprocessen en -ketens te creëren
  • Het unieke persoonlijke NEN-Nevi ISO 20400-certificaat

Volg deze training met € 1.000,- STAP-subsidie

Boost je carrière, en zet je STAP-budget in bij Nevi.

Wat is ISO 20400?

De wereld leefbaar houden voor generaties na ons. Daarbij speelt inkoop een cruciale rol. ISO 20400 is de manier om dat te realiseren. Deze internationale richtlijn biedt zowel publieke als private organisaties praktische handvatten bij het inrichten en borgen van een maatschappelijk verantwoord inkoopproces. De richtlijn is sinds mei 2017 beschikbaar en geeft inzicht, structuur en houvast. Zowel organisatiebreed (MVO beleid), in de inkooporganisatie (MVI beleid en -strategie) en het inkoopproces.

Wat is sustainable procurement?

Sustainable procurement, ook wel maatschappelijk verantwoord inkopen genoemd, is een maatschappelijk proces waarbij organisaties kritischer kijken naar inkoopvoorwaarden van producten. Zo kijkt men niet alleen naar de kwaliteit, levertijd en prijs van een product maar moet het ook voldoen aan goede arbeidsomstandigheden en duurzaamheid van het milieu. De economie en samenleving profiteren net zo goed van de voordelen als de organisatie de schade aan het milieu tot een minimum beperkt. 

Waarom een training ISO 20400 sustainable procurement?

De ISO 20400 richtlijn helpt jou en jouw organisatie daadwerkelijk die stappen te zetten die nodig zijn om toekomstbestendig te blijven inkopen en ondernemen. ISO 20400 omschrijft de wisselwerking tussen duurzame ideeën, duurzame acties (Dutch Wheel 1) en duurzame resultaten (Dutch Wheel 2). Vanwege de grote betrokkenheid van Nevi bij de ontwikkeling leer je precies wat de richtlijn inhoudt en wat het voor jou kan betekenen. Onze deskundige trainers hebben zitting in de Normcommissie en weten als geen ander hoe de richtlijn tot stand is gekomen. De training is in samenwerking met Koninklijk NEN ontwikkeld. Ook ontvang je tijdens de training een hardcopy exemplaar van de richtlijn.

Voor wie is de training ISO 20400 sustainable procurement geschikt?

Deze training is voor managers, leidinggevenden, adviseurs, beleidsmedewerkers, coördinator inkoopcoördinatoren, contractmanagers en KAM- en MVO-coördinatoren, werkzaam in de publieke of private sector.

Het is ook mogelijk om deze training incompany te volgen. Lees over de ervaringen van KPN.

ISO 20400 sustainable procurement

Welke onderwerpen komen er aan bod?

De training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Integratie van duurzaamheid in inkoopstrategie en -beleid
  • Duurzaamheid in inkooporganisatie
  • Professioneel inkopen conform Nevi Dutch Wheel
  • Structuur, principles en practices van MVO (ISO 26000) en MVI (ISO 20400)

 

Programma

Dag 1
We bespreken de context van MVO- en MVI-beleid en gaan aan de slag met de principles (normen en waarden), drijfveren, kansen en risico's.

Dag 2
Deze dag staat in het teken van het inkoopproces: "Hoe vertaal ik maatschappelijk verantwoorde, duurzame aspecten in mijn inkoopproces, waar leg ik de prioriteiten en hoe ga ik dit continu proces inrichten?"

Uiteraard is er tijdens de training volop aandacht voor concrete toepassingen in jouw eigen praktijk.

Werkvormen

Theorie, praktijk en discussie wisselen elkaar af.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De training is in samenwerking met Koninklijke NEN ontwikkeld

NEN en Nevi hebben samen de 2-daagse ISO 20400 training ontwikkeld en deze is specifiek gericht op het bieden van handvatten aan organisaties bij de inrichting en het uitvoeren van het Maatschappelijk Verantwoord Inkoopproces (MVI).  

Logo Nen

De praktijkexperts

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  
Op de pagina STAP-budget vind je alle informatie. STAP-budget

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

ISO 20400 sustainable procurement

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren