Nevi
0
Trainingen

ISO 20400 Sustainable Procurement

Stappen zetten in toekomstbestendig inkopen en ondernemen? In deze tweedaagse training leer je alles over de ISO 20400 sustainable procurement. Deze richtlijn geeft inzicht, structuur en houvast bij het inrichten van een maatschappelijk verantwoord inkoopproces. Na afloop heb je praktische handvatten om een duurzame inkoopketen en duurzame inkoopprocessen te creëren.
De wereld leefbaar houden voor generaties na ons. Daarbij speelt inkoop een cruciale rol. ISO 20400 is de manier om dat te realiseren. Deze internationale richtlijn biedt zowel publieke als private organisaties praktische handvatten bij het inrichten en borgen van een maatschappelijk verantwoord inkoopproces. De richtlijn geeft inzicht, structuur en houvast. Zowel organisatiebreed (MVO-beleid), in de inkooporganisatie (MVI-beleid en -strategie) als bij het inkoopproces.

De ISO 20400 richtlijn helpt jou en jouw organisatie daadwerkelijk de stappen te zetten die nodig zijn om toekomstbestendig te blijven inkopen en ondernemen. ISO 20400 omschrijft de wisselwerking tussen duurzame ideeën, duurzame acties (Dutch Wheel 1) en duurzame resultaten (Dutch Wheel 2). Bekijk de video op deze pagina voor meer uitleg over de wisselwerking tussen de Dutch Wheels.

Onze deskundige trainers hebben zitting in de normcommissie en weten als geen ander hoe de richtlijn tot stand is gekomen Zij leren je precies wat de richtlijn inhoudt en wat het voor jou kan betekenen. De training is in samenwerking met NEN ontwikkeld.

ISO 20400 Sustainable Procurement

Wat leer je?

  • Inzicht in de verschillende onderdelen van ISO 20400 sustainable procurement.
  • Concrete tips om optimaal duurzame inkoopprocessen en -ketens te creëren.
  • Structuur, principes en practices van MVO (ISO 26000) en MVI (ISO 20400).
  • Een maatschappelijk verantwoorde aanpak die internationaal erkend is.

Theorie, praktijk en discussie wisselen elkaar af. Tijdens de training ontvang je een hardcopy exemplaar van de richtlijn. 

Past deze training bij jou?

 • Ben jij manager, leidinggevende, adviseur, beleidsmedewerker, contractmanager, inkoop-, KAM- of MVO-coördinator binnen de publieke of private sector?

Dan is deze training geschikt voor jou. 

Samenwerking

NEN en Nevi hebben samen de 2-daagse ISO 20400 training ontwikkeld en deze is specifiek gericht op het bieden van handvatten aan organisaties bij de inrichting en het uitvoeren van het Maatschappelijk Verantwoord Inkoopproces (MVI).  

Video Dutch Wheels

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Twee aaneengesloten dagen (inclusief avondprgramma).

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, een hardcopy exemplaar van de richtlijn, studiemateriaal, lunch, diner (eerste dag), hapjes en drankjes. 

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Maatschappelijk verantwoord inkopen

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren