Persoonlijke Ontwikkeling

Als professional ben je continu in beweging. Om binnen je organisatie zoveel mogelijk te kunnen betekenen, is het belangrijk dat je aan jezelf blijft werken; je persoonlijke ontwikkeling.

Een actieve bijdrage leveren aan het inkoopvak als bestuurder of als organisator van een netwerkevent, past ook binnen Persoonlijke ontwikkeling.

NEVI CPD (Continuïng Personal Development) "draagt bij aan verbinding, verbreding, verdieping en innovatie binnen Purchasing & Supply Management".

Op basis van de twee pijlers, persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling, organiseren CPD leden vaak zelf bijeenkomsten waarbij kennis ontwikkelen en delen centraal staan. 

Doe de zelftest!

Wat maakt een inkoper een echte professional? Welke kennis en competenties zijn daarvoor nodig? Het antwoord op deze en vele andere vragen krijg je met de personal assessment tool gratis voor NEVI Members (ter waarde van € 150,-).

Start de Self Assessment - gratis voor members

Het nut van persoonlijke ontwikkeling
Als inkoper ben je voor een groot deel afhankelijk van anderen binnen je organisatie. Het is daarom belangrijk dat je binnen deze organisatie zoveel mogelijk impact hebt. Je persoonlijke ontwikkeling is hierbij cruciaal. Persoonlijke ontwikkeling helpt je beter te communiceren, leiding te geven, samen te werken, overtuigen, je bewust te zijn van je eigen gedrag en conflicten op te lossen.

Verandermanagement zonder weerstand
Veranderprocessen in organisaties vereisen een gedragsverandering van betrokken medewerkers. Dat zegt Arend Ardon, consultant en auteur van managementboeken als ‘Doorbreek de cirkel!’ en ‘Ontketen vernieuwing!’ Hij is een van de docenten van NEVI’s Procurement Leadership Program, dat managers inzicht wil geven in het gedrag van teams. Download de whitepaper 'Verandermanagement zonder weerstand'.

De trainingen persoonlijke ontwikkeling van NEVI
NEVI heeft drie verschillende trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling: Leiderschap met impact, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en Vergroot je impact. Bovendien is er NEVI CPD, een netwerk waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Bekijk alle Persoonlijke ontwikkeling trainingen

Leiderschap met impact
De training Leiderschap met impact is speciaal bedoeld voor inkoop- leveranciers- en contractmanagers. Het helpt hen meer voor elkaar te krijgen binnen hun organisatie en hun leiderschapskwaliteiten te vergroten. Een leider kan niet alleen maar regels opleggen; werknemers doen beter hun best als je ze weet te motiveren.

In deze training leer je hoe je dat doet. Daarvoor begin je bij jezelf. Door eerst je inzicht in jezelf te vergroten, leer je het beste uit jezelf en je werknemers te halen. De trainer leert je dit alles op basis van beproefde methodieken en inzichten.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
De grondleggers van NLP kwamen er in de jaren ’70 achter dat succesvolle mensen een aantal uitgangspunten hanteren. Deze uitgangspunten hebben zij in kaart gebracht. Door deze uitgangspunten te volgen en op jezelf toe te passen, vergroot je je eigen succes.

Bij de tweedaagse training NLP van NEVI leer je de basisprincipes van NLP. Ook leer je hoe je deze principes toepast om overtuigender te worden, relaties op de werkvloer te verbeteren, effectief te communiceren en aan je persoonlijke doelen te werken. Dit alles gebeurt onder de leiding van een ervaren trainer, die met je oefent en je gerichte feedback geeft.

Vergroot je impact
Voor een inkoper is het belangrijk om het goed met de rest van de organisatie samen te kunnen werken. Vaak is het nodig om afspraken of regels te formuleren, en ervoor te zorgen dat deze worden opgevolgd. Dat vraagt om zelfvertrouwen, beïnvloedend vermogen en mensenkennis. De vierdaagse (in twee blokken) training Vergroot je impact helpt je jezelf op deze gebieden te ontwikkelen.

NEVI CPD: het netwerk voor persoonlijke ontwikkeling
NEVI CPD is een netwerk van inkoopprofessionals waarbij persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit centraal staan. Het is toegankelijk voor NEVI-leden werkzaam binnen Purchasing & Supply Management op HBO+ niveau. Binnen dit netwerk wordt informatie gedeeld, gediscussieerd en worden evenementen georganiseerd.

Ambitie in inkoop
In de zomer van 2014 zijn de resultaten gepubliceerd van het Ambitie in Inkoop-onderzoek, een co-productie van NEVI en Deal!. Doel van het onderzoek was inzicht krijgen in met name de rol, taken, kansen en ambities van de moderne inkoper: Inkoper is kostenbeheerser, verandermanager en honkvast (Deal! 7/8 2014). Eind mei 2016 is de vragenlijst 2016 uitgestuurd.

Salarismonitor
In samenwerking met Inquest, Berenschot en VIB heeft NEVI in 2009/2010 voor het laatst de Salarismonitor uitgevoerd. Deze geeft antwoord op vragen als: Wat verdient mijn collega-inkoper? Welke groeimogelijkheden biedt het inkoopvak? Wat moet ik nieuwe medewerkers bieden om een interessante werkgever te zijn? En welke branche biedt welk salaris? Klik hier voor de managementsamenvatting van de Salarismonitor (2009/2010)

Een grote hoeveelheid studiemateriaal op het gebied van Persoonlijke competenties is terug te vinden in NEVI Kennislab.

Hieronder een aantal voorbeelden:

Relaties tussen mensen - Roos van Leary (zelftest)
Teamrollen (zelfanalyse)
Persoonlijkheidstypes volgens enneagram
Kleurentest voor veranderaars (zelftest)
Stijlen van leidinggeven (zelftest)
Macht en invloed - Theorie van Parsons

Trainingen

Leiderschap met impact

Leiderschapstraining voor inkoop- leveranciers- en contractmanagers die hun leiderschapskwaliteiten en impact verder willen ontwikkelen. Je leert hoe je conflicten oplost, de regie neemt en je

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren)

Bij de tweedaagse training NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) van NEVI leer je de basisprincipes van NLP. Ontwikkel jouw communicatievaardigheden en persoonlijk leiderschap.

NIEUW

Vergroot je impact - pers. groei voor de inkooppro

Persoonlijke groei voor de inkoopprofessional. Zet inkoop beter op de kaart binnen jouw organisatie en ga aan de slag met persoonlijke ontwikkeldoelen!

Hulp nodig bij het maken

van de juiste keuze?

Wij helpen je graag.

 

Je kunt altijd bellen met: 088 33 00 700
of stuur ons een mail: info@nevi.nl

Altijd in de buurt

De opleidingen en trainingen van NEVI vinden plaats op verschillende locaties door heel Nederland.