Nevi
0
Examens

Online toetsing en inzage

Onze online toetsing maakt het mogelijk dat je zelf kiest op welke dag, welke locatie en welk tijdstip je examen doet. Dit kan op iedere werkdag en op sommige locaties zelfs op zaterdag. 

Voordelen online toetsing 

  • Je bepaalt zelf op welke dag en welk tijdstip je examen doet. Dit kan op iedere werkdag en op sommige locaties zelfs op zaterdag. 
  • Je bepaalt zelf op welke locatie je examen doet. Er zijn verschillende locaties verspreid over het land.  
  • Korte inschrijfperiode en geen wachttijden. 

Aanmelden 

Via de website van Nevi meld je je aan voor een examen. Na aanmelding ontvang je van Teletoets per e-mail een weblink naar het reserveringssysteem. Hier kun je een datum, tijdstip en locatie voor het examen reserveren. 

Let op: reserveren kan tot 12 maanden na de verzending van de weblink. Examenplek reserveren

Door na aanmelding de weblink naar het reserveringssysteem te activeren (je klikt op deze link) word je door een zogeheten reserveringswizard geleid. Hier kun je zelf een datum, tijdstip en locatie voor het examen reserveren. Het kan voorkomen dat de door jou gewenste locatie, datum en/of tijd niet meer beschikbaar is. Tijdens de reservering word je hiervan op de hoogte gebracht en kun je een andere keuze maken. 

Nadat je de wizard hebt afgesloten ontvang je een e-mailbericht met daarin de gegevens van de reservering en een routebeschrijving naar de toetslocatie. Enkele dagen voor de door jou gereserveerde tentamendatum ontvang je een e-mail ter herinnering. 

Tip: Reserveer bijtijds jouw examenplek. Vooral in de maanden december, januari, juni en juli is het druk in de toetscentra. 

Toetslocaties 

Bekijk hier het overzicht van alle toetslocaties.

Waar moet je op letten?

  • Zorg ervoor dat wij het door jou gewenste e-mailadres hebben. 
  • Zorg ervoor dat jouw overige adresgegevens bij ons actueel zijn. 
  • Controleer jouw bevestiging van de reservering goed. Let vooral op de door ons ingevoerde module. Je krijgt namelijk alleen een reserveringsrecht voor de in de bevestiging genoemde module. Op de tentamenlocatie zelf kan er niets meer worden aangepast. 
  • Jouw reserveringsrecht is na verwerking van de betaling maximaal 6 maanden geldig. Hierna vervalt jouw recht op het afleggen van het examen. In dit geval wordt ook het examengeld niet gerestitueerd.

Verplaatsen van een gereserveerd examen 

Het verplaatsen van een toetsplekexamen is mogelijk. Alle examens zijn tot een werkdag (08.00-16.30 uur; feestdagen zijn geen werkdagen) voorafgaand aan de examendatum kosteloos te verplaatsen.

Het verplaatsen van het examen op de dag zelf behoort niet tot de mogelijkheden. De deelnemer zal zich opnieuw moeten inschrijven tegen betaling van het examengeld.

Indien de deelnemer na drie maal zijn examen te hebben verplaatst alsnog een examen wenst af te leggen, zal de deelnemer zich opnieuw moeten inschrijven tegen het daarvoor geldende examengeld.

Annuleren van een gereserveerd examen 

Annuleren is gratis tot precies 90 dagen voorafgaand aan de examendatum.

Bij annuleren van het examen binnen vijf of minder kalenderdagen voorafgaand aan de examendatum is de examendeelnemer het hele examengeld verschuldigd.

Bij annuleren van het examen binnen de zes of meer kalenderdagen voorafgaand aan de examendatum is de examendeelnemer 50% van de volledige examenprijs verschuldigd.

Als je een examen wilt annuleren, kun je dit per e-mail aan Nevi Examens doorgeven: examens@nevi.nl

Gang van zaken op de toetslocatie 

Bij binnenkomst op de toetslocatie controleert de toezichthouder jouw legitimatiebewijs en oproep. Zorg dus dat je deze documenten bij je hebt. Zorg ook dat je ruim op tijd aanwezig bent, anders kan je de toegang worden geweigerd c.q. jouw examentijd ingekort worden. Het is mogelijk dat je tegelijkertijd met kandidaten van andere exameninstituten examen doet. Tijdens het examen wordt onderin het computerscherm de tijd aangegeven die nog beschikbaar is om de vragen te beantwoorden. 30 minuten voor het einde van de examentijd (bij korte examens 15 minuten), verschijnt er een waarschuwing op je beeldscherm. Éen minuut voor tijd wordt nogmaals een melding gemaakt. Als je het examen wilt afsluiten bent, waarschuw je de toezichthouder. De toezichthouder sluit het examen samen met jou af. Het programma geeft een waarschuwing indien je niet alle vragen beantwoord hebt.  

Meer informatie met betrekking tot examenafname vind je op de website www.toetscentra.nl. Je kunt op deze website ook een demo-examen maken. 

Inzage 

Ben je gezakt of is jouw cijfer lager uitgevallen dan verwacht? Wil je graag zien welke opgaven onvoldoende zijn beoordeeld? Wij bieden jou kosteloos inzage in jouw examenwerk, wel binnen een termijn van 6 weken na de datum van de uitslagmail (met jouw cijfer).  De inzages vinden 2x per maand plaats bij Nevi in het Werkcafé in Zeist.

Bekijk het inzagerooster


Je kunt tot 7 werkdagen voor de gewenste inzagemogelijkheid inschrijven. Per datum hebben we 7 plaatsen beschikbaar.

Vul voor het maken van een afspraak het aanvraagformulier inzage Nevi examen in en stuur het ingevulde formulier naar vbi@nevi.nl met als onderwerp 'exameninzage’. Je ontvangt van ons een bevestiging zodra wij jouw aanmelding hebben verwerkt. 

Online examens worden samengesteld uit een database met opgaven. Deze database mag niet openbaar worden. Je krijgt geen vragen mee en vragen mogen niet worden gekopieerd of overgeschreven.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen