Basis inkoop

Ben je een startende inkoper of heb je nog geen inkoopopleiding? Bekijk hieronder ons basis inkoop opleidingsaanbod voor operationele en tactische inkopers.

Bekijk alle trainingen basis inkoop

Wist je dat je met een goed inkoopbeleid geld kunt verdienen? Door je inkoopproces te verbeteren, verlaag je onder meer je inkoopkosten. Een goed gestructureerd inkoopproces is hierbij essentieel. Belangrijk dus om meteen bij de basis van inkoop al goed te beginnen.

Basisdefinitie inkoopfunctie

De basisdefinitie van de inkoopfunctie wordt al jaren als volgt gedefinieerd: de inkoopfunctie bestaat uit de activiteiten die in een organisatie moeten worden vervuld om alle goederen en diensten die noodzakelijk zijn voor het continueren van de bedrijfsvoering van externe bronnen te betrekken tegen de voor de organisatie meest gunstige voorwaarden.

Deze definitie schrijft de verantwoordelijkheid voor ‘alle goederen en diensten die van derden worden betrokken’ toe aan de inkoopfunctie. Inkoop is in die zin ‘alles waar een factuur van derden tegenover staat’. De inkoopfunctie heeft, in andere woorden, betrekking op het managen van de externe bronnen van de onderneming.

Voorbeelden van operationele inkoop:

  • Controle op bestelaanvragen van door de interne klant
  • Plaatsen van bestellingen bij leveranciers
  • Offertes aanvragen en vergelijken
  • Orderopvolging/orderbewaking
  • Contractbeheer
  • Voorraadbeheer

Meer weten over operationele inkoop? Neem dan een kijkje in het Nevi Kennislab of volg de opleiding Professional - Nevi 1.

Whitepaper: Wat is inkoop?

Je doet het zelf bijna dagelijks in de vorm van boodschappen in de supermarkt of een vakantie online. Goed inkopen leidt ertoe dat je tevreden bent. Afhankelijk van je persoonlijke doelstellingen voegt de aanschaf iets toe aan je leven. Die heeft daarmee dus waarde. Voor bedrijven en overheidsorganisaties is dat niet anders. Maar de doelstellingen zijn wel anders en soms complex.

Vraag de gratis whitepaper aan

Incompany trainingen

Alle trainingen worden ook incompany aangeboden. Volg met je team een training op jouw locatie. Incompany training biedt vele voordelen. Zo ben je niet alleen effectief de training aan het volgen, maar ben je ook nog eens bezig met teambuilding en bespaart het je reiskosten en tijd. Kijk hier voor meer informatie over onze incompany trainingen.

Trainingen

Aanbestedingswet - Basis

Tijdens onze training Aanbestedingswet – basis leer je succesvol aanbesteden volgens de Aanbestedingswet 2016. 

Aanbestedingswet Groene Stip

In deze training ga je dieper in op hoe je de groene stip kunt organiseren. Je leert welke stakeholders je moet betrekken en over welke onderwerpen een besluit moet worden genomen voor een goede

NIEUW

Aanbestedingswet Refresher

In deze training herontdek je de grenzen van de Aanbestedingswet. In aanvulling op je ervaring krijg je een refresher over correct aanbesteden én rekening houden met interne opdrachtgevers. 

Basisaspecten van inkoop

Dé 2-daagse training van Nevi om je basiskennis en de basisvaardigheden die je nodig hebt bij het inkoopproces te vergroten. *Fysieke training indien mogelijk, anders wordt deze training online

Basisaspecten van onderhandelen

Tijdens deze training leren we jou in 2 dagen alle basisvaardigheden om als inkoper effectief te onderhandelen.

Best Value & het juridisch kader

In deze workshop leer je Best Value Procurement (BVP) toepassen binnen het juridisch kader.

Best Value Preparation A course

Ben je BVP-B gecertificeerd en wil je de vervolgstap zetten naar het A-certificaat? Deze intensieve applied learning course helpt je daarbij.

Best Value Procurement - B certificering (privaat)

Best Value Procurement is dé inkoopmethodiek waarbij aanbieders maximaal ruimte krijgen om zich van elkaar te onderscheiden. Zo identificeert jouw organisatie met weinig energie de beste aanbieder

Best Value Procurement - B certificering (publiek)

De filosofie en methodiek van Best Value staan centraal in deze training. Er is speciale aandacht voor de Best Value aanpak binnen het (Europees) aanbestedingsrecht.

Best Value Procurement Refresher course

Bij Best Value innovaties verandert er veel in korte tijd. Tijdens deze training refresh je je kennis en daarmee je B-certificaat.

Contractmanagement in 1 dag

Zet jij de eerste stappen op het gebied van contractmanagement? En wil je snel alle ins en outs leren kennen? Onze trainers leren je in 1 dag de belangrijkste aspecten van contractmanagement.

Inkoop voor niet-inkopers - Publiek

In 1 dag maak je kennis met inkoop in de publieke sector. Je leert alles over de wet- en regelgeving die voor jou als niet-inkoper van belang is.

Inkooprisicomanagement

Deze training behandelt de theorie én de dagelijkse praktijk aan de hand van voorbeelden én een voor de eigen inkooppraktijk ontwikkelde praktisch toepasbare tool om leveranciersrisico’s te

Online

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en Aanbesteden

Tijdens deze online training leer je hoe je bewust en gericht 100% duurzaam inkoopt in de publieke sector. *Deze training vindt plaats via een virtual classroom.

Opstellen van Koopcontracten

In deze training leer je hoe je een compleet en juridisch correct koopcontract opstelt. Je leert wat er precies in een contract moet staan.

NIEUW

Sourcing Business Models

De verfrissende nieuwe kijk op Strategic Sourcing! Sourcing Business Models daagt de inkoopprofessionals op dezelfde manier uit als Peter Kraljic's baanbrekende Kraljic Matrix én Michael Porter’s

NIEUW

Stakeholdermanagement

Succesvol zijn door goed met je organisatie en je (keten)partners te verbinden. Je leert het tijdens de training Stakeholder management.

Sturen op contractprestatie

Het effectief sturen op contractprestaties is een belangrijk onderdeel van professioneel opdrachtgeverschap. Maar hoe doe je dat?

Vragen of studieadvies?

Bel (088) 33 00 700 tussen 8.00 en 17.30 uur of mail ons.

Liever persoonlijk opleidingsadvies? Stuur een e-mail voor een afspraak bij ons op kantoor.

Wij helpen je graag!