Nevi
0
Trainingen

Aanbestedingswet - Basis

Ben je een startende inkoper in de publieke sector en wil je met succes de Europese aanbestedingsregels toepassen? In deze training leer je aanbesteden volgens de Aanbestedingswet. Je leert niet alleen de theorie, maar krijgt ook inzicht in concrete praktijktoepassingen, jurisprudentie en de gunnings- en selectiecriteria. Na afloop heb je de basis gelegd om zelfstandig aanbestedingsprocedures uit te voeren.

Als inkoper bij een overheidsorganisatie is het cruciaal dat je de nieuwste Europese aanbestedingsregels kent. Hierbij gaat het niet alleen om procedures, regels, en contractvormen. Het is ook van belang dat je de juiste leveranciersstrategie hanteert en risico’s in het proces beheerst.

In deze training leer je succesvol aan te besteden volgens de Aanbestedingswet die sinds 1 juli 2016 geldt. Tijdens de training is uitgebreid aandacht voor concrete toepassingen in de praktijk, jurisprudentie en de selectiefase, gunnings- en selectiecriteria.

Aanbestedingswet - Basis

Wat leer je?

 • Kennis over de aanbestedingswet- en regelgeving.
 • Implementeren van de beginselen van het aanbestedingsrecht. 
 • Kennis en vaardigheden om een aanbesteding uit te voeren conform de Aanbestedingswet.
 • Inzicht in de keuzes die je kunt maken tijdens het aanbestedingsproces.

Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af. 

Past deze training bij jou?

 • Ben jij een startende inkoper in de publieke sector?
 • Wil je een praktische training volgen om te komen tot een goede aanbesteding?

Dan is deze training geschikt voor jou. Het is een voordeel als je bekend bent met het algemene inkoopproces en de publieke sector. 

Praktische informatie

 • Hoelang duurt deze training?

  Twee aaneengesloten dagen en een online terugkommoment.

 • Wat is er bij de prijs inbegrepen?

  Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.

 • Online?

  Deze training bevat een online terugkommoment.

 • Nog een vraag?

  Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact op via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Een training speelt in op de nieuwste ontwikkelingen of een specifieke sector. Het doel is om je kennis te verbreden of verdiepen of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelingen. Een training duurt meestal één of een paar dagen. Als je de training afrondt, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat.

Een opleiding duurt langer dan een training, vaak drie maanden tot anderhalf jaar. Een opleiding bestaat uit één of meer modules die je afsluit met één of meer examens. Als je het examen (of de examens) hebt gehaald, krijg je een branche-erkend Nevi-diploma. 

Een leergang is korter dan een opleiding en de inhoud is specifieker. Je verdiept je op een thema of een sector. Een leergang duurt ongeveer drie maanden. Als je de leergang hebt afgerond, krijg je een branche-erkend Nevi-certificaat. 

Goed om te weten: een leergang is meestal iets minder intensief dan een opleiding en daardoor vaak net wat beter te combineren met werk en privé. Bekijk hier ons complete aanbod
1. Nevi biedt trainingen speciaal voor inkoop-, contract- en supplymanagers
Dankzij ons kennisnetwerk zitten we boven op de laatste ontwikkelingen in inkoop-, contract- en supplymanagement. We vertalen deze ontwikkelingen naar onze trainingen. Zo kun jij je steeds blijven verdiepen in een onderwerp. Of je kennis en vaardigheden verbreden. 

2. Met een training van Nevi haal je het beste uit jezelf
Met onze trainingen vergroot je je kennis en verbeter je je vaardigheden. Zo krijg jij de juiste tools in handen om je binnen jouw vakgebied steeds verder te ontwikkelen.

3. Nevi werkt samen met trainers uit de praktijk
We werken intensief samen met enthousiaste trainers uit de praktijk. Ze nemen veel inhoudelijke expertise en praktijkervaring mee in inkoop-, contract- en supplymanagement. Ze helpen je graag de theorie in de praktijk toe te passen.
Nevi is hét kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supplymanagement. We delen onze kennis via een actieve vereniging met meer dan 6.500 leden. Heb je een lidmaatschap bij Nevi? Dan krijg je korting op onze trainingen, opleidingen en leergangen. Dat komt nog boven op de andere ledenvoordelen:
 • Abonnement op het inkoopvakblad Deal!
 • Onbeperkt toegang tot Kennislab
 • Korting op deelname Nevi congressen
Wil je ook lid worden van Nevi? Bekijk hier welk lidmaatschap bij jou past.
Nevi is hét kennisinstituut voor inkoop, contract- en supplymanagement. Naast de trainingen die we geven, delen we graag onze kennis. Op de themapagina's lees je handige informatie om je vak goed uit te oefenen.  Bekijk hier de inkoopthema's

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren