0

Filters

Thema

Sector

Tools

Nevi Factsheet Green Deal - versie augustus 2020

De Europese Unie heeft op 11 december 2019 de kaders van de Green Deal gepresenteerd, de routekaart die klimaatverandering in de komende jaren tegen moet gaan door een verregaande transitie van ons doen en laten in de EU met als uiteindelijke doelstelling een klimaatneutrale EU. Dit factsheet helpt inkoop op weg.​

 
Tools

Life cycle costing tools ontwikkeld door de EC

LCC wordt door een toenemend aantal overheidsinstanties in de hele EU en in verschillende sectoren toegepast.Volgens de EU-aanbestedingsregels van 2014 moet een contract worden gegund op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (MEAT).

 
Tools

MVO specificatiebladen van 81 productcategorieën

Nevi en Stichting MVO-Register maken samen meer duurzame impact door MVO kennis laagdrempelig en praktisch toegankelijk te maken. MVO-Register stelt 81 MVO specificatiebladen, van afvalinzameling tot werkkleding,  ter beschikking aan Nevi-leden.

 
Tools

Sustainable Development Goals (SDG)-kaarten voor producten en diensten

Nevi en Stichting MVO-Register maken samen meer duurzame impact door MVO kennis laagdrempelig en praktisch toegankelijk te maken. MVO-Register stelt 81 SDG kaarten, van afvalinzameling tot werkkleding,  ter beschikking aan Nevi-leden.

 
Tools

MVI infographic

MVO Nederland en Nevi hebben medio 2019 de weg naar Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) vertaald naar een overzichtelijke infographic voorzien van handige links.

 
Tools

Gids Proportionaliteit (NL/ENG)

<

 
Tools

Innovatiekoffer - inkoop van innovatie

De innovatiekoffer helpt overheden bij inkoop van innovatie. Deze koffer heeft 3 pijlers: instrumenten, cases en trajecten. De instrumenten beschrijven stap voor stap verschillende manieren waarmee de overheid innovatie kan inkopen. Deze instrumenten zijn gebaseerd op de praktijk.

 
Tools

Beoordelingsmatrices: templates en handleiding

[embed]https://youtu.be/t4Ypk2nq5fw[/embed]Deze handleiding is geschreven voor inkoopdeskundigen die gebruik willen maken van de templates van UBR-HIS voor beoordelingsmatrices. De handleiding bestaat uit een korte en bondige toelichting en daarbij enkele visuele weergaven van de te verrichten handelingen in de matrices.