Inkopen van flexibele arbeid

Houd jij je bezig met het inkopen van flexibele arbeid? Vanaf 1 januari is de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) een feit. Tijdens deze training worden al je vragen beantwoord!

Na deze training heb je

Inzicht in impact Wet Arbeidsmarkt in Balans
Inzicht gekregen in de werkelijke kosten per uur van je eigen medewerkers, en wat reële kosten zijn voor ingeleend personeel
Een gedetailleerd inzicht in de tarievenopbouw. Inzicht in TarievenTools Uitzenden en Detacheren & Interim voor transparante en marktconforme inhuurtarieven
Een diepgaand inzicht in de achtergronden van inleen
Kennis van visies op inleenstrategie
Duidelijk inzicht in inleenrisico´s
Handvatten en acties hoe je kostenstijgingen kunt opvangen bij nieuwe tariefonderhandelingen en/of tenders

Inkopen van flexibele arbeid

Houd jij je bezig met het inkopen en/of samen met HR organiseren van flexibele arbeid? De kostenstijging door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) vraagt om aanpassing van inkoop- en inhuurstrategieën. Hoe kan je de kosten op de juiste manier analyseren en een aanpak opstellen om de kosten terug te dringen?

De schaarste van arbeid zorgt er daarnaast voor dat veel organisaties steeds meer inhuurkanalen moeten inzetten om de juiste mensen te werven. Hoe ga je om met deze stijgende administratieve verplichtingen. En hoe coördineer je dit allemaal? Hoe blijf je compliant, zonder dat je het de business onmogelijk maakt om flexibel te blijven?

Antwoord op bovenstaande vragen krijg je door je aan te melden! 

Waarom een training Inkopen van flexibele arbeid?

Het kabinet wil werkgevers stimuleren om mensen in vaste dienst te nemen. Daarom is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) gemaakt en per 1-1-2020 een feit. En met forse financiële en organisatorische consequenties voor werkgevers in Nederland. Korte arbeidscontracten, vast en flex zijn flink duurder geworden. Dat merk je bijvoorbeeld direct aan indexatievoorstellen 2020 van de uitzenders. Hoe transparant zijn nu deze voorstellen? 

Daarnaast zal de Wet DBA (regulering inhuur van zzp-ers) in 2020 ook een stevig ‘inhuurdossier’ gaan worden voor het managen van arbeidscapaciteit. 

De schaarste van arbeid zorgt er voor dat veel organisatie steeds meer inhuurkanalen moeten inzetten om de juiste mensen te werven. Hoe ga je om met deze stijgende administratieve verplichtingen. En hoe coördineer je dit allemaal? Op welke wijze kan je je inhuur zo organiseren dat ook jouw organisatie optimaal gebruik kan maken van de inzet van tijdelijke arbeidscapaciteit in kwaliteit, tijd en geld?

Voor wie is de training Inkopen van flexibele arbeid?

Nevi heeft de training Inkopen van flexibele arbeid ontwikkeld voor Managers Procurement & HR, (senior) Inkopers Flex, Business Partners Flex, HR Business Partners Vast en Flex die werkzaam zijn in de publieke en private sector. 

Welke onderwerpen komen aan bod? 

  • Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van de inleenmarkt?
  • Wat zijn inleenrisico’s? Kennis en inzicht in de actuele wet- en regelgeving (WAB, DBA, aansprakelijkheid, leiding, toezicht)
  • Op welke onderdelen moet ik letten in offerte- en onderhandelingstrajecten?
  • Welke verschillende tariefstrategieën (kostprijs plus methodiek, markttarieven, etc.) zijn er te onderscheiden? Uit welke verschillende componenten is een tarief opgebouwd? Hoe kom ik tot een juiste tariefstelling?
  • Welke inhuur inrichtingsmodellen worden er onderscheiden?
  • Hoe ontwikkel en implementeer ik een gedragen en compliant inhuurstrategie?

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle Nevi trainingen.

Werkvormen

De training biedt een interessante mix tussen actuele informatie, praktijk cases vanuit verschillende invalshoeken (HR, Recruitment en Inkoop), inclusief het interactief werken in groepen met voorbereid huiswerk over je eigen organisatie. 

En dit alles in een ongedwongen sfeer, om kennis op te doen, handige ervaringen uit te wisselen en een netwerk op te bouwen.

Trainer

De training Inkopen van flexibele arbeid is in samenwerking met adviesbureau Labor Redimo ontwikkeld en wordt gegeven door Bertrand Prinsen, mede-oprichter en Managing Partner bij Labor Redimo.

Labor Redimo

Trainingsduur

2 dagen.

NEVI basic

€ 1.395,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.165,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)