Inkopen van flexibele arbeid

Houd jij je bezig met het inkopen van flexibele arbeid? De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) komt eraan. Bereid je voor op de forse impact van de WAB en meld je nu aan!

Na deze training heb je

Inzicht verkregen in de manier waarop arbeid nu georganiseerd is
Inzicht gekregen in de werkelijke kosten per uur van je eigen medewerkers, nu en volgend jaar, en wat reële kosten zijn voor ingeleend personeel
Op basis van dit inzicht kun je een indicatie opstellen van de impact die de wet WAB heeft op je personele kosten met behulp van de TWMTool (=TotalWorkforceManagement) en de impact op budgetten voor komend jaar
Inzicht in TarievenTools Uitzenden en Detacheren&Interim voor transparante en marktconforme inhuurtarieven
Handvatten en acties hoe je het kosteneffect van de WAB kan opvangen, en daarnaast totale kosten in de inleenketen duurzaam kunt verlagen

Waarom een training Inkopen van flexibele arbeid?

Het kabinet wil werkgevers stimuleren om mensen in vaste dienst te nemen. Daarom is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) gemaakt en inmiddels heeft de Tweede Kamer de wet aangenomen. Met onder andere wijzigingen in het ontslagrecht, de transitievergoeding, flexibele arbeid en financiering van de Werkloosheidswet (WW). De wet gaat in op 1 januari 2020 en heeft forse financiële- en organisatorische consequenties voor werkgevers in Nederland. Korte arbeidscontracten vast en flex worden flink duurder en de eerste indicaties van kostprijseffecten die rondgaan binnen de flexbranche bevestigen dit beeld: kostenstijgingen tussen de 6% en +12%, payrolling mogelijk zelfs tot +23%.

Voor wie is de training Inkopen van flexibele arbeid?

NEVI heeft de training Inkopen van flexibele arbeid ontwikkeld voor Managers Procurement, (senior) Inkopers Flex, Business Partners Flex, HR Business Partners Vast en Flex die werkzaam zijn in de publieke en private sector. 

Welke onderwerpen komen aan bod? 

  • Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van de inleenmarkt & de WAB?
  • Wat zijn inleen- en toeleveringsrisico’s?
  • Hoe te anticiperen op de WAB en andere trends?
  • Welke tariefberekeningsmodellen zijn er te onderscheiden?
  • Hoe bepaal ik welk model bij mijn eigen organisatie past?
  • Uit welke verschillende componenten is een tarief opgebouwd?
  • Hoe kom ik tot een juiste tariefstelling?
  • Op welke onderdelen moet ik letten in offerte- en onderhandelingstrajecten?
  • Welke handvatten en acties leveren naast tariefonderhandelingen nog meer duurzame besparingen op in de inleenketen?

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle NEVI trainingen.

Werkvormen

De training biedt een interessante mix tussen actuele informatie, praktijk cases vanuit verschillende invalshoeken (HR, Recruitment en Inkoop), inclusief het interactief werken in groepen met voorbereid huiswerk over je eigen organisatie. 

En dit alles in een ongedwongen sfeer, om kennis op te doen, handige ervaringen uit te wisselen en een netwerk op te bouwen.

Trainer

De training Inkopen van flexibele arbeid is in samenwerking met adviesbureau Labor Redimo ontwikkeld en wordt gegeven door Bertrand Prinsen, mede-oprichter en Managing Partner bij Labor Redimo.

Labor Redimo

Trainingsduur

2 dagen.

NEVI basic

€ 1.395,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 1.165,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)