Nevi
0
Nieuws

(Beter) Aanbesteden dat de klok slaat!

Artikel 2 minuten oktober 2020

Inkopen in de publieke sector is hot. Er gebeurt heel veel en op veel verschillende terreinen. Natuurlijk zijn er weer twee reflecties op de hoofdstukken uit de publicatie Contact boven contract door de geïnterviewden. En Sociaal Domein. En veel kennis. En een jarige. Weten wie dat was? Lees mijn blog hieronder.

Vorige editie gingen we van start met de reflecties van de (enthousiaste!) geïnterviewden op de publicatie Contact boven contract van Karsten Klein en Eelco Koolhaas. En we kregen enthousiaste reacties terug! Dus hieronder weer twee antwoorden op mijn vraag te reflecteren op wat er daarna is gebeurt, wat waren de reacties, heb je er iets van teruggezien in je werk, heeft het je nieuwe ideeën gebracht? Een blog van Alfred de Weert (Kenniskring Aanbestedingen) en Menno Karres (zelfstandig consultant).  

Sociaal domein

Ook gebeurt er veel interessants in het Sociaal Domein. Zo gaat een experiment met hyperlokale zorg in Groningen gemeenten uit de financiële penarie helpen. En start de Gemeente Rotterdam een pilot: Aanbesteden zonder gunningscriteria.  Ook vind je hieronder weer een interessante blog van Madelon Wind.

Ook goed te zien is dat de leergang Professioneel Inkopen voor het Sociaal domein, door VWS ondersteund, zo goed is ontvangen. Heb je ook iets te delen over het Sociaal Domein, gebruik de LinkedIn-groep Nevi Sociaal domein

En PIANOo was jarig! Op 7 oktober 2005 gingen ze van start als de organisatie voor Professioneel en Innovatief Aanbesteden, Netwerk voor Overheidsopdrachtgevers (PIANOo). Nevi mocht manager Maarten Kaster precies 15 jaar later al live online feliciteren tijdens het Contract Management Festival! Leuk is dit jubileuminterview over de beginjaren.

Blijf gezond!

Ton van Geijlswijk (t.vangeijlswijk@nevi.nl)

Scroll naar beneden voor de blogs van Madelon, Menno en Alfred, een whitepaper, diverse artikelen uit Deal!, en heel veel interessant nieuws.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen